despre voblerele Salmo
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
ultimul e un Westin tot de origine nordica ca si Zaltul. oricum problema cred ca se pune mai putin cu privire la firma producatoare si mai mult cu privire la cauzele care determina astfel de " explozii "
initial am fost tentat sa zic ca apar numai la voblerele mari , care au un volum mare de aer , aceste crapaturi insa, destule minow-uri se curbeaza se umfla sau se crapa de la soare. am avut un cozma care arata mai degraba a litera S vazut de sus . inclin sa cred ca , din pricina caldurii, sunt activate unele reactii chimice (la nivelul lipiturilor dintre cele 2 parti ale voblerelor) care emana gaze in interiorul voblerelor si care gaze se dilata tot de la caldura. 

Compozitia rasinilor si a vopselelor au o concentratie prea mare de hidrocarburi sau alti solventi care dau o comportare de gel substantei. La influenta caldurii si a razelor ultraviolete o parte din amestec se transforma in gaz, se evapora si astfel datorita contractiei apar tensiuni de intindere in imbracamintea voblerului. Aceasta plezneste pe partea superiara sau inferioara deoarece tensiunile tangentiale date de rezultanta contractiei laterale sunt maxime in acel punct, de obicei varf de parabola sau semicerc.

there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
...Spring scrie:Compozitia rasinilor si a vopselelor au o concentratie prea mare de hidrocarburi sau alti solventi care dau o comportare de gel substantei. La influenta caldurii si a razelor ultraviolete o parte din amestec se transforma in gaz, se evapora si astfel datorita contractiei apar tensiuni de intindere in imbracamintea voblerului. Aceasta plezneste pe partea superiara sau inferioara deoarece tensiunile tangentiale date de rezultanta contractiei laterale sunt maxime in acel punct, de obicei varf de parabola sau semicerc.

...100% asta-i explicatia
...cum de nu mi-am dat seama ?

...scuze , fac si eu pe grozavu'

voblere
Violete neviolete sunt cam cele mai prinzatoare voblere nu mai zic de finisaj sau cum lucreaza,si sa mai mentionez ca alte firme au luat exemplu de la ei.Exemplu Slider ,thrill,etc.Si sa va mai spun ca sunt singurele voblere cu garantie pe viata.Folositile cu mare incredere si rezultatele nu vor intarzia ,fir intins