despre voblerele Salmo

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 06 Dec 2011, 15:31

Dupa ce ati vazut pana acuma tot nu credeti in INCALZIREA GLOBALA ? Astea sunt primele efecte :lol:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 06 Dec 2011, 16:02

kingofbeasts scrie:dar ceea ce ati vazut mai sus sunt crapaturi de "piele"
popcorn adevarat (cu crapaturi in carne) puteti vedea in poza de mai jos :cry: (unde se vede de altfel ce face caldura voblerelor care contin mult aer -indiferent de marca-)
Imagine
king in poza vad un DAM un ZALT :shock: :shock: :shock: si ultimul ce este ?

daca si zaltul face nasoale cum sa nu faca restul :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Dec 2011, 16:20

ultimul e un Westin tot de origine nordica ca si Zaltul. oricum problema cred ca se pune mai putin cu privire la firma producatoare si mai mult cu privire la cauzele care determina astfel de " explozii " :roll: initial am fost tentat sa zic ca apar numai la voblerele mari , care au un volum mare de aer , aceste crapaturi insa, destule minow-uri se curbeaza se umfla sau se crapa de la soare. am avut un cozma care arata mai degraba a litera S vazut de sus . inclin sa cred ca , din pricina caldurii, sunt activate unele reactii chimice (la nivelul lipiturilor dintre cele 2 parti ale voblerelor) care emana gaze in interiorul voblerelor si care gaze se dilata tot de la caldura. :idea:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 06 Dec 2011, 16:48

La mine a explodat un Ugly Duckling...

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 06 Dec 2011, 16:55

Compozitia rasinilor si a vopselelor au o concentratie prea mare de hidrocarburi sau alti solventi care dau o comportare de gel substantei. La influenta caldurii si a razelor ultraviolete o parte din amestec se transforma in gaz, se evapora si astfel datorita contractiei apar tensiuni de intindere in imbracamintea voblerului. Aceasta plezneste pe partea superiara sau inferioara deoarece tensiunile tangentiale date de rezultanta contractiei laterale sunt maxime in acel punct, de obicei varf de parabola sau semicerc.
8)
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Dec 2011, 18:28

Spring scrie:Compozitia rasinilor si a vopselelor au o concentratie prea mare de hidrocarburi sau alti solventi care dau o comportare de gel substantei. La influenta caldurii si a razelor ultraviolete o parte din amestec se transforma in gaz, se evapora si astfel datorita contractiei apar tensiuni de intindere in imbracamintea voblerului. Aceasta plezneste pe partea superiara sau inferioara deoarece tensiunile tangentiale date de rezultanta contractiei laterale sunt maxime in acel punct, de obicei varf de parabola sau semicerc.
8)
... :shock:
...100% asta-i explicatia
...cum de nu mi-am dat seama ?
:oops:
...scuze , fac si eu pe grozavu'
:lol:

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 06 Dec 2011, 19:30

:lol:
cu toate ca sunt facute in tari respectabile se pare ca vopselele sunt tot made in china.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Dec 2011, 19:44

@ Spring

...multam fain pentru intelegere , vad ca stai bine cu simtul umorului.
...plauzibila si ideea cu vopselele , dar pana la urma , cred ca tot "ultravioleta" e de vina

leowb
veteran
veteran

voblere

Mesaj de leowb » 06 Dec 2011, 20:25

Violete neviolete sunt cam cele mai prinzatoare voblere nu mai zic de finisaj sau cum lucreaza,si sa mai mentionez ca alte firme au luat exemplu de la ei.Exemplu Slider ,thrill,etc.Si sa va mai spun ca sunt singurele voblere cu garantie pe viata.Folositile cu mare incredere si rezultatele nu vor intarzia ,fir intins

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 06 Dec 2011, 20:48

@ leowb

...vezi ca aici se facea referire la razele ultraviolete , in sensul ca acestea ar fi de vina pentru deteriorarea voblerelor expuse la soare
...cat despre garantia pe viata...
...oricum , pret / calitate este OK...inca

Scrie răspuns