sfat zgaraietura mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
sfat zgaraietura mulineta
Va salut pe toti! Am o rugaminte,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ,sau o recomandare apropo de o zgaraietura aparuta pe o mulineta shimano stella fd 3000 din propria-mi neatentie.Nepunand capacelul protector la manerul pliabil al mulinetei ,acesta a venit in contact cu corpul ei si s -a creat o zgaraietura de care sincer mi -e ciuda pt . ca tin f mult la echipamentul meu si mulineta este noua.Sincer imi sta pe creier lucrul asta si vreau sa -l rezolv cat mai repede.Mentionez ca zgaraietura este in profunzime fiind patruns stratul de protectie si vopseaua mulinetei pe o suprafata mica ,dar lucrul asta poate afecta in timp?Ce ar trebui sa fac ?Sa protejez acel loc cu un lac cu ceva ?Poate ma ajutati voi ?! Va multumesc anticipat!
Io zic sa stai linistit ca in timp tot le mai apare cate o miza zgarietura si mulinetelor si lansetelor. Te obisnuiesti cu ele. Pana la urma si daca sunt scule de top trebuie sa tragi de ele, sa nu le menajeji, doar trebuie sa-si faca treaba. Ca trebuie sa ai grija de ele e altceva dar exploateaza-le. Si eu sunt fixist la zgarieturi si chestii dinastea dar mi-a mai trecut in ultimul timp. Daca functionalitatea nu e afectata, dupa 2-3 partide si uiti de zgarietura, daca nu mai repede... In cel mai rau caz sigur gasesti piesele separat si nu sunt foarte scumpe. Eu am comandat pana acum cam 4 componente de mulinete daiwa si nici una nu a fost cu tot cu transport peste 25 usd. Si plastice de la motor minnkota. Erau numai piese de exterior ca sa spun asa dar astea erau crapate sau indoite. O zgarietura... nu e mare lucru. Stai sa te prinda o furtuna in delta cu lansete misto in barca si sa-ti bage apa, nisip si tu sa sari cu barca pe valuri... 

-
- utilizator nou
adrignat merci mult de 'compasiune' ,deci sa inteleg ca lucrul asta estetic nu-ti sta pe creier?Mie sincer da ,ca-s mai perfectionist asa de fel (din pacate ) ,si ma enerveaza zgaraietura si din punct de vedere estetic, nu numai din punctul de vedere al punctului ala vulenrabil ca sa zic asa .In fine ..ca sa-ti faci o idee ,lucrul asta imi umbreste un pic si bucuria de a fi prins ieri primul peste pe 2011 : o stiuca de 6,7 kg si 100 de cm ! Asta e !In afara de compasiune mai stii vreun sfat cum poate fi rezolvata zgaraietura?Multam inca o data!
-
- utilizator nou
@cristi - io mi-am comandat side-plate de la o daiwa sol de cast si a fost 10 usd parca +transport, asa ceva... sau 9... Nu ma stiu din pacate pe site la shimano, dar la daiwa au asistenta, le-am scris mail, le-am dat codul de pe schema si contul de paypal, si-au luat banii si in 2 sapt a fost la mine. Mai complicat a fost montajul pt ca era partea cu magnetii pe ea si e un pic lucru de migala sa le pui toate la fix la loc. Sigur au si shimano ceva fix la fel. 100% daca nu, e 5-0 pt daiwa
- glumesc - cauta cu incredere
@D-ali - m-au prins in iarna niste valuri adevarate in mijlocul Luminei cu doua Daiko in barca, noroc ca mi-am dus si huse protectoare la ele, dinalea din plastic impletit, dar ma uitam ca le amesteca sau nu? Norocul a fost ca si barca era o platforma serioasa dar necazu' vine n-ai tu grija
. E bine sa ai grija de ele si cand iei barca la calarit sa stea protejate si ferite ca ramai fara ele. Daca stiu ca nu pescuiesc din barca nici nu-mi duc doua betze. Si daca pescuiesc din barca rar duc mai mult de 3... daca as avea si io bassboat ca Vantu si l-as tine in garaj langa GL-AMG, nici nu le-as mai scoate din compartimentele din barca 
P.S. Cristi, daca te-ai descurcat cum ti-am zis eu, pune-ne si noua un link cu dep. service si piese de la shimano poate mai beneficiaza si alti colegi... ca in 24 iulie incepe!

@D-ali - m-au prins in iarna niste valuri adevarate in mijlocul Luminei cu doua Daiko in barca, noroc ca mi-am dus si huse protectoare la ele, dinalea din plastic impletit, dar ma uitam ca le amesteca sau nu? Norocul a fost ca si barca era o platforma serioasa dar necazu' vine n-ai tu grija

P.S. Cristi, daca te-ai descurcat cum ti-am zis eu, pune-ne si noua un link cu dep. service si piese de la shimano poate mai beneficiaza si alti colegi... ca in 24 iulie incepe!
-
- utilizator nou
@Chief si nu numai ! Bai fratilor (care sunteti fixisti ca mine),intorcandu-ma acum din oras ce credeti voi?Am gasit o solutie destul de buna zic eu :am pus mana si am cotrobait in ojele nevestei si ce credeti ca am gasit?o oja gri-albastrui cu irizatii metalice ,si am aplicat pe 'haul' negru(bineinteles ca e in mintea mea haul ala) si parca e altceva ,nu se mai vede negru ,s -a acoperit destul de bine ,acum astept sa se usuce si sa vedem cat tine .Eu zic ca e o solutie destul de buna ,mai ales ca la o sedinta foto pe care o faci cu lanseta si mulineta alaturi de peste ,nu se mai observa nimic.Asa ca sper sa nu fi cazut in derizoriu cu discutia asta ,si cu teoria chibritului ,dar am vrut sa impartasesc solutia mea si celor fixisti ca mine (ca stiu ca mai exista si deasta nu mi-e rusine
)Cred ca trebuia sa fi deschis un alt topic despre partida de ieri si despre drill-ul pe care l-am avut cu o stiuca de 1 metru (din pacate nu de pe meleagurile mioritice ),dar oricum prinsa dupa 2 rateuri si cu o lupta extraordinara !(si aici vin si-ti zic Chief ca sincer am tras tare de echipament ,dar in special exemplarul de 1 metru a tras tare si a incins franele mulinetei la maxim!),dar asta este offtopic si vreau sa respect regulamentul acestui forum.Va multumesc inca odata celor ce mi-ati raspuns !