Lanseta primita cadou,problematica.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lanseta primita cadou,problematica.
In primul rand va salut pe toti.Acesta e primul meu post pe acest forum.De cativa ani locuiesc in Italia..iar in fata blocului trece un canal destul de mare.Am pescuit in tot acest timp mai mult la fund,in special platici.caras,crap(recordul meu a fost un crap de 8 kg).In canal mai sunt prezenti si 2 pesti rapitori..anume somn si salau..personal am vazut cum cineva a scos un somn de 25 de kg,momeala a fost o bucata de peste mare
.SI acum sa trecem la problemele mele.Recent am devenit si eu interesat de pescuit la spinning dupa ce am fost martor la mai multe persoane care au reusit prin aceasta metoda sa prinda cantita destul de mari de salai...5,6 in 1 ora.Nu cred ca sunt salai mai mari de 2,3 kg..cel putin asa am auzit..si mai mari nu am vazut.Un prieten,nepescar,mi-a facut cadou de ziua mea o lanseta,Pioneer,2.10 metri ..actiune medium fast cred,sau fast..dar acum vine bomba puterea e undeva in jurul la 100gr.Aveam eu niste voblere si 2 lingurite de vreo 5,10 grame dar mai mult de 10 metri nu reusesc sa le lansez,mai mult reusesc cu o lanseta pentru pescuit stationar.Intrebarea mea concreta este daca exista vriun twister sau vobler sau ceva pe care lanseta mea in poate lansa normal,si care totusi sa atraga salaul prezent in canal..eventual somnul dar aici nu am habar.

heheheeeee lanseta pare a fi mai de somn din cate spui.... pui pe ea un penn slammer si zbang! ai echipament greu de spinning la somn! nu-ti mai trebe decat niste shaduri cam de 20-25cm si jiguri pe masura.
la salau itzi trebe ceva mai finutz, putere de aruncare in jurul la 10-40g, tot fast sau medium fast, si o mulineta marimea 2500, shaduri in jur de 10cm si, binenteles, jiguri pe masura.
la salau itzi trebe ceva mai finutz, putere de aruncare in jurul la 10-40g, tot fast sau medium fast, si o mulineta marimea 2500, shaduri in jur de 10cm si, binenteles, jiguri pe masura.

Pai..momentan cea mai buna mulineta pe care o detin si pe care o sa o atasez la lanseta e un Olympus CLK 8600,pentru a o vedea http://www.olympussrl.com/prodotti/mulinelli03.pdf e a 7 sau a 8 din lista.De asemenea as dori sa stiu tactici pentru a pescui la somn...banuiesc ca momentan nu trage somnul,chiar daca e mai cald ca in romania,zapada nu prea am vazut si azi am iesit in tricou afara
.Apa e verde inchis si nu e foarte clara.fundul e destul de malos..doar la 2,3 metri de mal cand e apa mai retrasa,de 20,30 cm se poate vedea fundul,..in rest unde e de 2,3 metri nu se vede gram.Ce culori sa folosesc?Si alte sfaturi sunt utile!Amintesc ca sunt novice la acest gen de pescuit

- semlecangheorghe
- veteran
Am uploadat niste poze cu lanseta si mulineta aici+ o poza cu canalul http://img715.imageshack.us/g/15022010096.jpg/ .Astazi ma duc sa imi cumpar munitie pentru somn..sa speram ca gasesc ceva de calitate,nu am observat in zona asta pe nimeni sa incerce la spinning sa prinda somn..sa vedem ce iese 

-
- veteran
-
- veteran
Fericita natie italienii astia! Au ape, au pesti, tarife mici la pescuit si nu cred ca tot cartierul iese la braconat cu plasele sau cu volti. Daca era canalul asta pe la noi, in zona Bucurestiului, ca ca erau pescari acolo ca la balci, cu fel de fel de instrumente de exterminare....lordklax scrie:9 euro 3 luni..eu asa am platit.De obicei ma duc undeva la vreo 2 km..e mai retras.linistit si e mai multa vegetatie la mal,unde stau nenea pestii
- kingofbeasts
- veteran