Super baitcasting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Ian 2011, 22:37

Musti scrie:Radeti voi, radeti, dar in Ungaria pescuiesc baietii la jig pe Dunare cu bete de feeder, de n-ati vazut din alea... Un feeder ieftin de 2,70m, pana in 60g si n-ai treaba... Unde pui ca poti sa-ti setezi cat de moale il vrei pe varf... In plus actiunea e superextrafast, cu o rezerva de putere pe cotor, cum n-a visat nici un Hot-Shot... :D
Dar, nah, ungurii nu au fumuri americane sau japoneze in cap... Se simt bine in dulcele stil european, cum ii invata maestrul Des Taylor... la stiuca cu batul de crap... :lol:
aceeasi chestie am vazuto la rusi, am vazut un filmulet facut acuma cativa ani buni in urma.
e o chestie destepta, simpla si f eficienta.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Ian 2011, 23:15

Daca nu ma insel, Vali Vijelie folosea asaceva .. :lol:
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 25 Ian 2011, 00:07

Vali folosea o lanseta de match la pescuitul cleanului . Si chiar cu succes .

Mai stiam si de nea Jean ca avea bete de jig facute pe blank de fly foarte lungi . Si pe mine ma batea gandul la un bat de stiuca mai lung , undeva pe la 3 m . sau mai lung pe care sa-l folosesc strict pentru canale pline de vegetatie .

amator_100%
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de amator_100% » 25 Ian 2011, 00:16

ULK scrie:
De cand practici spinningul? Ce capturi ai avut in materie?
Scuze de indiscretie, dar m-ai facut curios :)
salut !
1. sunt pescar amator;
2. nu mananc pestii care-i prind, prin simplul motiv ca le dau drumu (pe chestia asta cam am discutii cu nevasta-mea " ba de ce te mai duci la pescuit daca nu prinzi, mai cheltuiesti si bani "....e.t.c.);
3. pescuiesc la nivel de amator :jiguri (nu trebuie sa pun momeala vie in ac == mi-e mila cum se zbate rama cind o pui pe ac), pluta, fund;
4. am 3 lansete -germina standard - fibra sticla pura,
-lineaeffe = pt. pluta,f. senzitiva simt cind musca pestele din rama;
-zebco trophy spin-st 3100)
si 2 mulinete fara pretentii, cu toti dintii la locul lor, 2 rulmenti/buc;
5. nu am avut capturi cu care sa ma laud;
6. pe acest forum sunt pentru prima data ( prin august '10 mi-am facut cont pe alte 2 forumuri pline de crapisti, dar acolo era f. complicat pt. mine si discutiile cu lanseuri la sute de metrii ; m-a pus dracu si le-am dat solutia pentru a realiza lansari cu un par de rosii(luat dintr-o gradina in drum spre balta)+1000 m sau mai mult de fir + 300 lei, singura lor problema ramanind sa gaseasca mulineta cu care sa poata face recuperarea ;
p.s. astazi la pv-tv am vazut prezentarea unui lac din Canada lat de vreo 30 km si lung de 230 km +===> acolo da ai putea sa faci lansari adevarate de sute de Km nu o amarita de suta de m.
7. sper ca anul acesta sa merg mult mai des la pescuit;
8. cel mai interesant pescuit mi se pare la musca (fly) ==> mi se pare cel mai elegant (fin)
9. pe locul doi: celelalte stiluri de spining si cel la pluta ( la egalitate de puncte)
pescar amator
Nu beau, nu fumez, nu ma droghez, nu-mi insel prietena, dorm de la 22 la 6, sunt foarte cuminte. Dar si cand ies din spital....

amator_100%
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de amator_100% » 25 Ian 2011, 00:57

Salut ! am vazut numai acum ultimile postari.
Fara nici o indoiala ca poate fi folosit si batul de mach, dar el are o aplicatie mai restrinsa decit unu de feeder (nu inseamna ca nu poate fi folosit).
Cred ca sunt 2 probleme importante :
- sa fie cat mai senzitiv;
- sa fie cat mai usor;
Functie de aplicatie alegi apoi varful.
La magazine online am gasit :
#1 Lanseta Maver Genesis Black Ice feeder 3.60m
-actiune max 85g
-greutate 220g
-3 tronsoane + 3 varfuri
- pret 170 ron
#2 Lanseta Browning Ambition Feeder 3.60m
-actiune max 120g
-greutate ---nu am gasit
-3 tronsoane + 2 varfuri
- pret 180 ron

Nu le-am vazut pe viu.
Ce parere aveti de ele ?
Ce recomandati ?
Am cautat si de la Trabbuco ===> ce recomandati de la ei ?
pescar amator
Nu beau, nu fumez, nu ma droghez, nu-mi insel prietena, dorm de la 22 la 6, sunt foarte cuminte. Dar si cand ies din spital....

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 25 Ian 2011, 01:44

amator_100% o sa te chinui rau de tot cu feederul la spinning. in primul rand singura modalitate de a arunca este peste cap(pe lateral nu vei putea ca o sa balangane varful pana pe pamant), bete sensibile de peste 3m nu prea o sa gasesti, cele mai sensibile lansete sunt cele dintr-o bucata de lungimi de pana in 2.10, hai 2.20, feederul din cate stiu eu e din minim 3bucati...si nu in ultimul rand are un talon f lung si foarte incomod mai ales la casting...incearca sa iti iei o lanseta de spinning pe care sa o folosesti la stationar, eu zic ca e un compromis mai rezonabil...betele Capture(Trabucco) sunt excelente la calitate-pret. Am pipait in magazin un Black Knight si pot spune ca face dublu spre triplu fata de pretul ei.
Lumea care lauda feederele pt spin, se gandeste la niste situatii particulare, foarte speciale, nu la o lanseta all-round, adica Catalin vrea sa o foloseasca la un soi de drop-shot pe ochiurile libere cand canalele sunt colmatate(eu vroiam sa fac aceeasi chestie cu o bologneza de vreo 5-6m), iar Vijelie probabil era f incantat de distanta la care lansa si de varful ex-fast care pe buna dreptate l-a remarcat Musti, ca fiind cam cel mai fast de pe piata, dar este asa la naluci mici(peste 10g eu cred ca incepe sa moara in lanseu). Pentru naluci reactive poti da cam cu absolut orice, sensibilitatea nu este importanta. Daca vrei insa o lanseta all-round de spin sensibila, eu zic sa te indrepti catre una pe la 2.10-2.40, ideal dintr-o bucata si tare pe varf(fast), standardul as zice ca e 7-28g, de cast sau spin, cum iti este tie mai comod, sunt destule modele la Capture.
Asta ti-o spune un om care mai pescuieste si mai neconventional...cu ex fast la avat si cu lanseta XH cu jiguri de 7g.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 25 Ian 2011, 06:58

Voi vorbiti aici despre feeder-e clasice de 3,60m. eu va spuneam despre cele de 2,70 (picker-e de fapt). Se comporta aproape ca un bat de spinning superextramegafast. Varfurile de schimb sunt de vreo 30cm lungime si nu balangane deloc. Are BFF, de exemplu, un astfel de bat, cu 4 varfuri. Cu cel mai rigid merge chiar si un jigging mai greu...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Ian 2011, 07:09

amator_100% scrie:
ULK scrie:
De cand practici spinningul? Ce capturi ai avut in materie?
Scuze de indiscretie, dar m-ai facut curios :)
salut !
1. sunt pescar amator;
2. nu mananc pestii care-i prind, prin simplul motiv ca le dau drumu (pe chestia asta cam am discutii cu nevasta-mea " ba de ce te mai duci la pescuit daca nu prinzi, mai cheltuiesti si bani "....e.t.c.);
3. pescuiesc la nivel de amator :jiguri (nu trebuie sa pun momeala vie in ac == mi-e mila cum se zbate rama cind o pui pe ac), pluta, fund;
4. am 3 lansete -germina standard - fibra sticla pura,
-lineaeffe = pt. pluta,f. senzitiva simt cind musca pestele din rama;
-zebco trophy spin-st 3100)
si 2 mulinete fara pretentii, cu toti dintii la locul lor, 2 rulmenti/buc;
5. nu am avut capturi cu care sa ma laud;
6. pe acest forum sunt pentru prima data ( prin august '10 mi-am facut cont pe alte 2 forumuri pline de crapisti, dar acolo era f. complicat pt. mine si discutiile cu lanseuri la sute de metrii ; m-a pus dracu si le-am dat solutia pentru a realiza lansari cu un par de rosii(luat dintr-o gradina in drum spre balta)+1000 m sau mai mult de fir + 300 lei, singura lor problema ramanind sa gaseasca mulineta cu care sa poata face recuperarea ;
p.s. astazi la pv-tv am vazut prezentarea unui lac din Canada lat de vreo 30 km si lung de 230 km +===> acolo da ai putea sa faci lansari adevarate de sute de Km nu o amarita de suta de m.
7. sper ca anul acesta sa merg mult mai des la pescuit;
8. cel mai interesant pescuit mi se pare la musca (fly) ==> mi se pare cel mai elegant (fin)
9. pe locul doi: celelalte stiluri de spining si cel la pluta ( la egalitate de puncte)
Frateee,esti total... :wink: Da-ne si noua un link ,la discutia cu parul de rosii :lol: :lol: :lol: :lol: ...Si aia cu muscatura rimei in cirlig ii tottala.... :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 25 Ian 2011, 08:06

amator_100% scrie:Salut ! am vazut numai acum ultimile postari.
Fara nici o indoiala ca poate fi folosit si batul de mach, dar el are o aplicatie mai restrinsa decit unu de feeder (nu inseamna ca nu poate fi folosit).
Cred ca sunt 2 probleme importante :
- sa fie cat mai senzitiv;
- sa fie cat mai usor;
Functie de aplicatie alegi apoi varful.
La magazine online am gasit :
#1 Lanseta Maver Genesis Black Ice feeder 3.60m
-actiune max 85g
-greutate 220g
-3 tronsoane + 3 varfuri
- pret 170 ron
#2 Lanseta Browning Ambition Feeder 3.60m
-actiune max 120g
-greutate ---nu am gasit
-3 tronsoane + 2 varfuri
- pret 180 ron

Nu le-am vazut pe viu.
Ce parere aveti de ele ?
Ce recomandati ?
Am cautat si de la Trabbuco ===> ce recomandati de la ei ?
Eu am un feeder Maver Thor extraheavy si am mai dat la mreana la tiris cu plumb de la 10 la 30 g si este foarte senzitiva,de aceea votez Maver

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Ian 2011, 10:36

Ce total ? :) Wiiiiiieeerd deadreptul :)

Cateva capturi deci...si daca nu sunt de mentionat...cam ce si cat de mare?

Cum simti cu Lineaeffe ala , cum musca pestele din rama? Cat are batul?

Rama ca rama, se zbate...nu zic nu, dar jigul(nu neparat din ala scump;) ) cum face?

Un lucru, de laudat...ca eliberezi pestii si daca dai la rama, la pluta sau la fund :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns