Ingrijire lansete.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ingrijire lansete.
Buna.
Dupa cum scrie si in titlul topic-ului, ati putea ,,spune'' , ,,povestii'' aici pe forum cum va ingrijiti lansetele ?
Eu unul nu prea am lansete si mulinete foarte scumpe, 2 lansete care impreuna nu depasesc 200 lei.... si o mulineta de 80 lei.. Nu e io stiu ce, insa as vrea sa stiu cum le pot ,,Ingriji''
Pur si simplu?: iau o carpa umeda si sterg blanck-ul si inelele, si apoi sterg din nou cu o carpa uscata? Exista si ceva solutii pentru lansete?
Daca nu va doare manuta, scrieti si voi aici cum va ingrijiti lanseta, va rog.
Dupa cum scrie si in titlul topic-ului, ati putea ,,spune'' , ,,povestii'' aici pe forum cum va ingrijiti lansetele ?
Eu unul nu prea am lansete si mulinete foarte scumpe, 2 lansete care impreuna nu depasesc 200 lei.... si o mulineta de 80 lei.. Nu e io stiu ce, insa as vrea sa stiu cum le pot ,,Ingriji''
Pur si simplu?: iau o carpa umeda si sterg blanck-ul si inelele, si apoi sterg din nou cu o carpa uscata? Exista si ceva solutii pentru lansete?
Daca nu va doare manuta, scrieti si voi aici cum va ingrijiti lanseta, va rog.
In vana sub un firicel de apa, cu o perie de dinti fina, se poate curata si eva si pluta, eventual cu un pic de sapun. Se pot curata si inelele cu periuta. Blankul cu o carpa umdeta, apoi cu una uscata. Nu puneti la uscat la o sursa de caldura, se usuca repede la o temperatura normala a camerei. Blankul se poate da cu silicon si frecat cu o carpa moale uscata, blankul sa fie uscat si curat. Arata ca noi.
Faci un mix din sapun lichid si alcool sanitar (cam 3 parti sapun la o parte alcool sanitar) si cu apa cat sa se amestece cele doua. Apoi cu o carpa fina sau un burete moale cureti undita, clatesti cu apa si apoi stergi cu o carpa moale si uscata. Ies de zici ca nici nu le-ai folosit.
La inele bibilesc mai mult cu betisoare de urechi imbibate in alcool sanitar.
Spor la treaba!
La inele bibilesc mai mult cu betisoare de urechi imbibate in alcool sanitar.
Spor la treaba!

Va multumesc ca ati reusit sa imi dati cateva sfaturi,ideei.
La blanc am sa dau cu un burete, cu apa/sapun/alcool.
Si la Inele cred ca am sa dau cu o carpa prin interior,(pe unde trece firul) si in exterior cu niste betisoare. (ms de idee)
Cred ca si la mandrina si cotor, pot sa ma bag sa mesteresc putin cu buretele si carpa...
Ms de raspunsuri, daca mai este cineva care poate sa mai zica una alta, ar fi super.
La blanc am sa dau cu un burete, cu apa/sapun/alcool.
Si la Inele cred ca am sa dau cu o carpa prin interior,(pe unde trece firul) si in exterior cu niste betisoare. (ms de idee)
Cred ca si la mandrina si cotor, pot sa ma bag sa mesteresc putin cu buretele si carpa...
Ms de raspunsuri, daca mai este cineva care poate sa mai zica una alta, ar fi super.

- kuin tauti
- veteran
oghijnuinte adinc sapate in minte de biban cu burta verde ... , orice... nu contea citi metri patrati are... se spala cu periuta de dinti...Tristian scrie:In vana sub un firicel de apa, cu o perie de dinti fina, se poate curata si eva si pluta, eventual cu un pic de sapun. Se pot curata si inelele cu periutai.

nah... ce coincidenta domle... ?

orice perie / burete / cirpa si chiar cu mina goala merge !
la minere de pluta in cazuri mai grave le arati un argument gen " glaspapir "

Periuta merge bine la manerele din pluta pentru ca il curata foarte bine in striatiile si crapaturile alea specifice plutei. E bine sa fie mai moale si sa nu apesi ca sa nu iti ia bucati din pluta, desi la cele de calitate ar trebui sa nu se intample asta. Se spala perfect si nu ramane miros de sapun sau nu-ti face bulbuci pe balta daca se umezeste. Cand se usuca arata ca noua.
Armata n-am facut, cred ca la aia te referi... poate i-ai prins pe altii la faza asta...
Armata n-am facut, cred ca la aia te referi... poate i-ai prins pe altii la faza asta...

-
- veteran