Super baitcasting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

amator_100%
utilizator nou
utilizator nou

Super baitcasting

Mesaj de amator_100% » 21 Ian 2011, 14:11

La multi ani !
Deoarece :

#1. am avut un accident nu pot sa-mi folosesc normal degetul aratator de la mana dreapta si lansez f. greu si imprecis cu mana stanga tot prin buruieni;
#2. nu sunt adeptul pescuitului cu o caruta de lansete ( daca eram imi cumparam un TIR in care sa incapa un microbuz de echipament si o RABA de momeala), ci cu un singur bat ( stationar eventual 2);
#3. nu-mi pot permite sa arunc cu banii pe scule scumpe pentru ca in timp lansetele isi pierd din calitati (soarele face si rau bata-l vina), iar la mulinetele se ruginesc rulmentii iar la angrenaje le cad "dintii".
fapt pentru care m-am gindit sa-mi fac o lanseta super custom:
- mulineta :una de baitcasting ieftina < 100 euro
- lanseta : sa folosesc un bat de FEEDER pana 50-60g, cu cit mai multe varfuri, pret< 200 ron.
De ce FEEDER :pentru ca este f.versatil (acelasi bat il pot folosii pentru a prinde platica, clean, pastrav, avat, salau, stiuca, somn e.t.c.) trebuie numai sa-i schimb varful.
Ii bat un cui in loc de tragaci, il rotesc cu 180 grade si este gata batul de SUPERBAITCASTING !
##################
Ce parere aveti ?
Pot folosi ?
Care pot fi impedimentele in realizarea acestui combo ?
Multumesc !
pescar amator
Nu beau, nu fumez, nu ma droghez, nu-mi insel prietena, dorm de la 22 la 6, sunt foarte cuminte. Dar si cand ies din spital....

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 21 Ian 2011, 19:32

Da merge cum te-ai gandit. Dar mulinete de baitcast bune gasesti si sub 60eur iar pe bat e mult 200 ron gasesti bete foarte bune si la max120ron.
Faza faina este ca daca vrei sa dai la somn dai numai cu primele segmente cred ca arunca undeva intre 300-800g. 8)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Ian 2011, 20:01

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Ian 2011, 20:36

Radeti voi, radeti, dar in Ungaria pescuiesc baietii la jig pe Dunare cu bete de feeder, de n-ati vazut din alea... Un feeder ieftin de 2,70m, pana in 60g si n-ai treaba... Unde pui ca poti sa-ti setezi cat de moale il vrei pe varf... In plus actiunea e superextrafast, cu o rezerva de putere pe cotor, cum n-a visat nici un Hot-Shot... :D
Dar, nah, ungurii nu au fumuri americane sau japoneze in cap... Se simt bine in dulcele stil european, cum ii invata maestrul Des Taylor... la stiuca cu batul de crap... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

amator_100%
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de amator_100% » 22 Ian 2011, 14:47

@vifificator III :
- imi poti recomanda/trimite adresa la magazine unde pot gasi mul. baicast ieftine si bune ;
- eu am gasit Abu Garcia SMAX-L SILVERMAX LOW PROFILE ....~ 250ron : pe mai multe sit-uri din SUA am citit multe review-uri bune despre ea;
- ce mul. de casting recomanzi
Obs. NU are importanta mare greutatea mul. pentru ca in momentul in care imi oboseste mina, trec la stilul stationar : schimb montura, pun eventual o pluta, iar mie imi ofer o bere/rachiu si admir ecosistemul pana trage pestele.
Dupa ce-mi incarc bateriile o iau iara la spining.
@musti :
- impresia mea este ca pescarii amatori americani (cei nascuti acolo), nu au deloc fumuri in cap si casca ochii ca melcii pana scot din buzunar 100 $ pe vreo scula de pescuit.
- alti's cu fumuri, de mai aproape....
==========
Am o neclaritate (am eu mai multe, dar incepem cu cea mai importanta):
- cum sunt inelele pe un bat de casting ?
- prin ce se caracterizeaza ( ca dimensiune)
- cat de inalte sunt fata de suprafata batului ?
- pot fi folosite inelele cu care vine echipat batul de feeder ?
pescar amator
Nu beau, nu fumez, nu ma droghez, nu-mi insel prietena, dorm de la 22 la 6, sunt foarte cuminte. Dar si cand ies din spital....

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Ian 2011, 15:01

amator_100% scrie: - alti's cu fumuri, de mai aproape....
Sunt mai aproape , decat gandesti ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 22 Ian 2011, 21:06

amator_100% scrie: @musti :
- impresia mea este ca pescarii amatori americani (cei nascuti acolo), nu au deloc fumuri in cap si casca ochii ca melcii pana scot din buzunar 100 $ pe vreo scula de pescuit.
- alti's cu fumuri, de mai aproape...
Iar impresia mea este ca n-ai inteles ce-am vrut sa zic... :D

amator_100%
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de amator_100% » 24 Ian 2011, 14:35

In postarea mea anterioara am mers cu gandul inainte, iar cu scrisul am ramas in urma :si mie mi se pare pescuitul traditional ca fiind de baza, dar daca este combinat cu putina improvizatie poate aduce satisfactii.

Am deschis topicul acesta pentru a afla daca este posibil sa folosesti un feeder (un bat care acopera o plaja f. larga) + mul. baitcast. Am inteles ca se poate. Pe la magazine am vazut niste feedere mai scurte la care ei le spun PICKER . Ce sunt mai exact acestea ?
pescar amator

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 24 Ian 2011, 17:30

amator_100% scrie:In postarea mea anterioara am mers cu gandul inainte, iar cu scrisul am ramas in urma :si mie mi se pare pescuitul traditional ca fiind de baza, dar daca este combinat cu putina improvizatie poate aduce satisfactii.

Am deschis topicul acesta pentru a afla daca este posibil sa folosesti un feeder (un bat care acopera o plaja f. larga) + mul. baitcast. Am inteles ca se poate. Pe la magazine am vazut niste feedere mai scurte la care ei le spun PICKER . Ce sunt mai exact acestea ?
Picker-ele sunt niste feeder-e mai scurte... Sau feeder-ele sunt niste pilker-e mai lungi... :lol:
Despre alea vorbeam si eu ca le folosesc ungurii la pescuit la jig pe Dunare. Si daca le folosesc la spinning, nu vad de ce nu le-ai putea folosi si cu o mulineta de casting. E suficient sa intorci lanseta cu inelele in sus... Poti da bine-mersi si daca n-ai tragaci. Atata doar ca n-ar fi chiar foarte comod. Eu mi-am incercat mulineta de baitcasting pe mai multe lansete de spinning, pt. a vedea cu ce tip de actiune m-as impaca mai bine. Nu-i mare lucru sa controlezi lanseta si fara tragaci...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Ian 2011, 17:48

Mai ales ca au si inele dese si cu picoare scurte....ce mai , cast in toata regula ;)
Oricum, postarile si ideile tale sunt unele din cele mai "originale" ...pe acest forum...Astept cu nerabdare continuarea :)

De cand practici spinningul? Ce capturi ai avut in materie?

Scuze de indiscretie, dar m-ai facut curios :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns