Catalog - Cozma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Catalog - Cozma

Mesaj de MihaiV » 25 Apr 2005, 10:25

Intr-o vreme erau unii care intrebau de catalog cu voblere Cozma.
Vad ca acum a aparut ceva de genul asta pe site-ul flytying.ro
Acum putem discuta mai bine pe coduri, ca le avem in fata.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2005, 16:12

In sfarsit! Mai bine mai tarziu...
Intr-adevar, era greu de gasit un catalog Cozma iar pe net nu exista nimic.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 26 Apr 2005, 19:55

Super... ca de multe ori pe diferite forumuri ramaneam ca la dentist la auzirea diferitelor coduri de culoare... :D :shock:
Si in ciuda aparitiei pa piata din Romania, din ce in ce mai mare a diferitelor firme consacrate, prefer in continuare Cozma, cand merg special pentru clean.
Cat despre alte voblere autohtone... as fi incercat Paul Sas, dar din pacate nu am reusit sa pun mana pe voblere produse dansul, am vazut ca sunt laudate de cei care le-au folosit, deci banuiesc ca sunt prinzatoare... Apropo de Paul Sas, are vreo firma din tara distributia voblerelor produse de dansul, sau eventual un catalog, pliant sau ceva in genu' asta?

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 26 Apr 2005, 20:06

Mihai,
tu esti din cluj si cred ca il cunosti, si... fiind muscar ,nu stii cumva daca Paul Sas face ceva micro-popere ce ar putea fi lansate cu snurul de musca??? as fi curios sa vad asa ceva,mai ales ca am auzit ca face voblere de pana la 0,8 cm :shock:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Apr 2005, 07:43

Ii cunosc atat pe Paul Sas cat si pe Cozma. Ce sa-i faci, Clujul e mic si pescarii de spinning nu sunt chiar multi!
Din pacate Paul Sas pleaca din tara asa ca nu mai face voblere. Energofish-ul avea la vanzare voblerele lui (Dawn), dar am inteles ca s-au vandut toate. Poate or mai fi cateva ramase prin magazine micute.
Voblere de 0.8 mm a facut, dar nu pentru comercializare ci pentru el personal, pentru a le folosi cu batul si snurul de musca, pe parau. Poppere nu stiu sa fi facut.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 27 Apr 2005, 08:01

Bine, multumesc.
Cred ca acum nu imi ramane decat sa incerc sa imi fac singur,ca doar nu e asa greu :?

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 27 Apr 2005, 08:07

Era sa uit!! a prins ceva la voblerele alea ?? se arunca pastravul la niste voblere mai mici decat niste muste?? am auzit de unii ce dau la lipan cu asemenea voblere(cele mai mici de 1,5cm)... se prinde???

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Apr 2005, 11:03

Tot la lipan a dat. A prins.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 27 Apr 2005, 11:25

dureaza o saptamana ca sa-ti faci o serie de voblere si mi-e cam greu sa cred ca vei putea echilibra ceva atat de mic. in locul tau, as afla ce pattern de vobler a mers acolo si as lega un streamer cu un profil si culori pe stilul ala. intr-o saptamana legi un portofel intreg de streamere care se pot pescui lejer la adancimile la care ar putea ajunge un vobleras din ala.

altfel, daca tii mortis sa lansezi voblere cu batu de musca, cred ca poti gasi unele mici la dady. cele mai mici voblere pe care le-am avut eu erau de la el, cel mai mic cred ca avea 1.5cm, mai mic decat alea mici de tot de la cozma si plat pe laterale si cu profil ingust. l-am folosit foarte rar pentru ca intrau doar din aia mici de tot. de clean vorbesc, la lipan nu am dat niciodata.

have fun.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 27 Apr 2005, 12:02

Am mai facut voblere mici ,si cred ca ma voi descurca.Insa nu stiu sigur daca merita efortul...
EEE ce mi-ar place sa leg acum un penar de streamere... da tre sa imi termin atestatu :cry: si sa gat odata cu BAC-ul asta... :(
Vreau sa incerc acum la lipan metoda ceheasca... daca nu ii sparg cu rotativa iara :twisted: :twisted: ....asta peste vreo 2 saptamani... ca atunci am timp si poate se limpezesc raurile pana atunci...

Scrie răspuns