discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
fornetti
- utilizator nou

Buna ziua,
Am intrat de curand in posesia unei barci gonflabile Zodiac 380 la care nu am nici un fel de act (Nu am furat-o...am primit-o cadou de la cineva din afara

)
Intentionez sa ii pun un motor de 15-20 de cai frumosi (cu acte) astfel incat sa nu fie nevoie sa o inmatriculez.
As vrea sa folosesc barca pe dunare si intrebarea mea este, din experienta dumneavoastra, daca se cere vreun act pentru barca de catre politia de frontiera?
Multumesc pentru raspunsuri!
-
byteworks
- junior

Conform Regulamentului de Navigatie pe Dunare ambarcatiunile mici de agrement care nu se inmatriculeaza pot naviga avand la bord numai un permis national de navigatie; din cate stiu acesta s-ar obtine prin inregistrarea intr-un registru special la o capitanie de port, procedura care nu e in vigoare inca din cauze necunoscute. Cel mai bine suni la orice capitanie si intrebi.
Daca e vorba de Delta trebuie si permisele de acces pentru barca si pentru persoane, emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Vara trecuta am fost oprit in zona Dunavat de echipaj al PF si m-au intrebat doar de ultimele.
-
evin
- utilizator constant

Barcile de 3,8m si pana la 20 cai motorul nu trebuie inmatriculate, dar trebuie sa ai actele de provenienta.
Pentru barca pneumatica nu o sa ceara nimeni acte de provenienta, dar este bine sa ai factura motorului si neaparat permis de navigatie.