cabelas lansete

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

lechintan_tiberiu
utilizator nou
utilizator nou

cabelas lansete

Mesaj de lechintan_tiberiu » 01 Ian 2010, 22:28

buna
vreau sa imi achizitionez de la cabelas 2 lansete
dar comentariile cu privire la FE2 SI XML de pe site nu au fost convigatoare
FE 2 are probleme cu virful si xml cu mandrina

cei de la concept custom rods le recomanda
daca aveti informatii cu privire la aceste 2 modele???????? ASTEPT
cum se comporta pe teren ????

MERCI

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Ian 2010, 22:58

fe 2 am eu ,de 7" 1/2 si 11/2.fii foarte atent ce-ti doresti.plaja de putere e foarte bine cotata.e o lanseta puternica pe bune.o folosesc numai la dunare si in delta.n-am avut absolut nici o problema cu varful sau altceva.ca ex somotei la 3kg sau stiuca la greutatea asta n-are nici o sansa.aici rapeste putui din placerea drill-ului.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 02 Ian 2010, 19:49

FE2 care ?
eu am facuta custom de Cristi Ene , ( care e de fapt si concept custom rods , deci e o singura persoana ! ) pe blanc FE 703, 1/8-5/8 , trag de ea de mai bine de 3 ani si nu are nici o problema nici la varf si puterea de aruncare e bine definita si foarte larga .

A suferit multe accidente ( a trecut roata masinii peste grip , in timp ce era razemata de pom, s-a inconvoaiat dar nu a cedat + alte faze ) si totusi a ramas pe pozitie ca lanseta de baza in aceasta gama.

XML am 702, cu inelele repuse tot de Ene, nu pot sa-ti zic de mandrina ca o am de juma de an si nu prea se pune.
Nu arunca 10 gr cum scriu ei , maxim 7gr.

Dupa parerea mea, si nu numai a mea , 703-im6 /702-XML sunt blancuri foarte reusite in gama in care arunca si Cabela's ar putea cere mai multi bani pe ele.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 02 Ian 2010, 19:57

eu am 706 necustomizata,inele fuji ,cx2 etc.gura lor se lauda ca sunt cele mai bine vandute lansete din istoria cabelas

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 02 Ian 2010, 20:00

se zice ca blank-urie sunt facute de loomis la indicatiile cabelas .o fi nu o fi eu sunt bazat pe ea.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 02 Ian 2010, 21:10

Eu am sau am avut vreo trei lansete Cabela's. XML si FE II. Indiferent pe care o alegi, nu te vei pacali. Sunt lansete corecte pt. pretul de achizitie. Acuma, daca vrei sa scoti totul din blank-urile alea (si odata cu asta si piticii de pe creier :twisted: ), nu le-ar strica o "coafura" custom. De exemplu niste inele Alconite pe FE II, un inel in minus la unele XML-uri, etc... . Se pot pescui foarte bine, insa, si cum le lasa fabrica.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 02 Ian 2010, 22:35

Vorbeste cu Cristian Ene(conceptcustomrods) si iti va da toate detaliile.E o persoana mai mult decat corecta si te va ajuta si in alegerea blank-ului (modelului) si in procurarea lor de pe Cabelas.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 03 Ian 2010, 11:39

am un xcls 705 de ceva vreme si pot sa-ti zic ca e lanseta pe care te poti bizui, in special pt. heavy jigging pe rau. Eu am incarcat-o mult peste un oz si n-a zis nici pis.
n-are nici o problema cu mandrina, cel putin la mine nu a avut, si am tras ceva de ea, crede-ma.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Ian 2010, 13:26

Leba, discutiile despre mandrina cu probleme se refera la modelul nou de maner, ala cu foregrip-ul cu filet. La alea sunt vreo doua feedback-uri de la utilizatori care spun ca acolo unde se introduce talpa mulinetei (spre reargrip) pluta are tendinta sa crape. Modelul vechi de maner, ala clasic, n-are nici pe dracu.
Dar nu m-as lua neaparat dupa stelele pe care le acorda un utilizator american atata timp cat nu-i o tendinta generala. Am mai citit opinii de genul: "E cea mai proasta lanseta pe care am pus mana. Mi s-a rupt chiar in magazin, cand am dorit s-o cumpar. E adevarat ca am rasturnat raftul cu lansete peste ea, dar, totusi, mi se pare ca s-a rupt prea usor..." :lol: :lol: :lol:
Asa ca nu m-as mira ca americanu' sa fi incercat sa monteze o mulineta de trolling marin in mandrina aia...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 03 Ian 2010, 13:43

mandrina daia am eu.n-are nici pe dracu.e adevarat ca n-am pus mulineta mai mare de 2500si nici n-am strans-o pana a iesit apa.

Scrie răspuns