comparatie

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Dec 2009, 23:05

@carpspeed,tot ce am in galerie e prins anul asta cu o Catana bx 2,40(10-30gr).No comment,referitor la batz :wink:

carpspeed
junior
junior

Mesaj de carpspeed » 28 Dec 2009, 23:54

rine scrie:si comparatia era cu daiwa.
asa este dar voi ati zis ca nici nu se discuta sa cumpar modelul acela de daiwa si atunci am pus o alternativa care este Lanseta Shimano Catana Spinning BX 240 M
pt ca are mai multe calitati din descriere decat Maver Spinner Esox 2,40 / 10-25gr
daca tu imi spui mai multe despre acest maver te cred altfel nu
ce sa zic daca nici ,,Maver'' firma mama pe site-ul oficial nu da mai mult eu de unde sa cred ca este MULT mai fiabila decat cele doua comparate,decat de la cei care o au in folosinta sau de la cei care au testat-o
dar culmea este ca cei care imi dau sfaturi sa o cumpar nu i-mi raspund decat sec .....IA-O,E DE 4 ORI PESTE,DE 2 ORI PESTE ,E TARE,.....,
rugandu-va frumos sa imi povestiti un pic despre maver

carpspeed
junior
junior

Mesaj de carpspeed » 28 Dec 2009, 23:55

ms ilie :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 29 Dec 2009, 00:02

nu ai ce povesti.trebuie sa pui singur mana pe ele sa vezi care-ti convine.de povestit putem dar tu nu poti sa pui mana pe alba ca zapada.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Dec 2009, 00:29

carpspeed scrie:...ce sa zic daca nici ,,Maver'' firma mama pe site-ul oficial nu da mai mult eu de unde sa cred ca este MULT mai fiabila decat cele doua comparate,decat de la cei care o au in folosinta sau de la cei care au testat-o
dar culmea este ca cei care imi dau sfaturi sa o cumpar nu i-mi raspund decat sec .....IA-O,E DE 4 ORI PESTE,DE 2 ORI PESTE ,E TARE,.....,
rugandu-va frumos sa imi povestiti un pic despre maver
Ii tot dai intruna cu site-ul oficial Maver cum ca nu zice nimic de Esox. Ba zice, dar nu stiu ce site ai luat tu drept oficial. Multa lume il ia pe asta:
http://www.maver.co.uk/index.php
drept site oficial Maver. E doar reprezentanta din UK...
Maver e firma italiana deci site-ul oficial e asta:
http://www.maver.net/it/index.php
La pagina 56 din catalogul asta:
http://www.maver.net/it/pdf/catalogo_20 ... d_Pole.pdf
ai prezentat Maver-ul Esox.
Ti-a raspuns o gramada de lume ca ar alege Maver. Adaug si eu un vot. Daca vrei povestiri despre bat, cauta prin forumul asta, ca Esox a fost foarte des pomenit. Si e de bine. Poate de asta nu mai sta nimeni sa mai scrie o monografie despre Maver-ul Esox. Cam toti cei care l-au folosit au aceeasi parere. E un bat de nadejde, puternic, la un pret imbatabil.
Ce doresti mai mult?
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

carpspeed
junior
junior

Mesaj de carpspeed » 29 Dec 2009, 00:36

aste e problema pe Shimano Catana Spinning BX 240 M 10-30g am pus si mi-a placut,dar pe maver nu am cum ca nu are nimeni in toata craiova
asta e,daca ma convinge cineva il iau si pe nevazutelea pt ca toti de pe forum mi-au spus sa iau maver , dar nu sunt impacat cu ideea :twisted:
pt.ca am deschis o discutie despre un bat relativ ieftin printre care era si Shimano Catana Spinning BX 240 M 10-30g dar nu era maver,iar toti au sarit sa iau maver si eu nu gasesc sa pun mana pe el si prea multa descriere nu gasesc
asa ca spunemi tu ca mi-l recomanzi,e moale,e tare,e usor,e greu,e rezistent,e prost,e bun, ......................................... :idea:
:idea: LUMINEAZA-MA :idea:

carpspeed
junior
junior

Mesaj de carpspeed » 29 Dec 2009, 00:45

gata frate ma-ti lamurit
il iau pe nv ca trece iarna pana il gasesc eu sa pun mana pe el
o sa sughitati voi de sarbatori daca nu-mi place :P
o sa beau in cinstea voastra ca sunte-ti pescari adevarati 8)
sa nu fie nici necazul bucuros si nici bucuria necajita :wink:
La multi ani!
Fir intins!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Dec 2009, 01:10

Maver Esox e un bat relativ rigid, cu actiune moderat-fast, progresiva, destul de senzitiv pt. a putea fi folosit si la jigging. E o lanseta mai degraba usoara pt. cat e de puternica. Are o viteza de revenire relativ mare, ceea ce-i face pe unii sa-l clasifice ca pe un bat fast (ceea ce nu e). E "rau" in intepare, datorita rigiditatii pe varf, dar in sarcina se incarca progresiv, fara puncte de blocare. Senzatia in pescuit e ca ai in mana o lanseta puternica si rigida, cu un bun control pe naluci mari (implicit pe curenti mai mari). Nu e un bat moale. Catana e un bat mai moale, mai "balanganicios" decat Esox-ul omolog. Dar asta nu-i neaparat un defect. S-ar putea sa-ti convina mai mult un bat mai bland pe intepare si in drill.
Aici alegerea depinde de gusturi. Daca zici ca ai pus mana pe Catana si ti-a placut, atunci ia-o pe aia si la revedere. Putem noi sa-ti recomandam orice, pana la urma tot mana ta decide ce-i place. Oricum ai o referinta buna de la Ilie despre Catana. Acuma, sa nu te pacaleasca albumul lui foto... acolo nu-i vorba (numai) despre bat... :wink:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 29 Dec 2009, 07:37

si eu am tot un MAVER ESSOX dar de 2,7 si sunt foarte multumit de el,cu toate ca s-a intalnit cu usa spate de la LOGAN impinsa peste el de nevasta-mea .l-am reparat si este ca nou...deh...criza!
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

carpspeed
junior
junior

Mesaj de carpspeed » 29 Dec 2009, 15:03

Multumesc mult Musti :wink:
I-mi plac betele dure,pt. ca provin dintrun altfel de pescuit,dar un bat ca acesta asa de usor cat de dur poate fi :?:
Asa ca nu i-mi ramane decat sa pun mana pe el.

Scrie răspuns