ialomita clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catalinggg
utilizator nou
utilizator nou

ialomita clean

Mesaj de catalinggg » 20 Sep 2009, 18:31

mentionez ca pescuiesc pe ialomita in zona prahova.s-ar preta o daiwa powermesh(2,10) la pescuitul cleanului?mai imi fac cu ochiul tot o daiwa(triforce) si o maver esox de 2,10.rog cei care au aceste lansete sa imi dea un sfat in privinta lor pt ca le-am vazut doar pe net.in zona in cere pescuiesc eu latimea raului are intre 7-15 m si sunt zone in care curentu este destul de puternic zic eu.folosesc doar mono.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 21 Sep 2009, 12:44

maverul ala e mult prea strong pt clean cu voblere mici, mai degraba un light spigot spin.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Sep 2009, 19:00

daiwele nu le stiu,dar maverul il cunosc si esoxul e prea mult pt clean.ce a recomadat parintele in materie de maver este ok.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Sep 2009, 09:05

cauta jaxon perseus , o sa iti placa :wink:

penultimul de aici

http://www.sovereignsuperbaits.co.uk/Ro ... _rods.html

gasesti si in RO la pret rezonabil, creca 150 ron (eu l-am luat mai eftin de la un prieten) dar face banii

catalinggg
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalinggg » 22 Sep 2009, 21:33

care perseus?pt k sunt unele jig spinning,altele spinning.cele din urma au pana la 2,10 un tip de maner din 2 bucati iar restu maner intreg?de ex:jaxon perseus spinning 198cm/19gr ML-ce actiune are si ce putere?de la cat la cate grame?(pres ca max 19).ar merge si M-ul din acesta gama la clean?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 23 Sep 2009, 09:11

Nu te complica prea mult ... ai primit raspunsul cel mai potrivit in prima postare.
Maver Stralis Light plus spigot e un bat super pentru clean si inca la pret rezonabil ... de 2,1m sau 2,4.
S'altare și bunăstare !

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 23 Sep 2009, 09:19

confirm ce a spus taicanoe, e un bat super pt pretul lui, merge la clean, biban, dar nu face mofturi nici cand intra vre-o stiuculita sau avat pana in 2-3 kg
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 23 Sep 2009, 09:52

Si ar mai trebui spus ceva legat de maverul incauza...
in primul rand ca are talonul prea lung, eu pe al meu l-am taiat ca sa fie intr-adevar un bat utilizabil ca unul cu adevarat light/ultralight.
in al doilea rand cel de 2.40 pe care il am eu este foarte bun la clean DAR unii pot prefera ceva cu adevarat ultralight, asta e mai degraba light... are rezerva de putere, este rapid, ofera un control foarte bun insa nu e ultralight... pt cei care prefera joardele sau cei care vor sa simta drillul si cu un clean de 250 de grame samd... este putin cam tare..
de asemenea, observatia pe care au facut-o unii cand intrebam eu pe forum de bete de clean se dovedeste a fi adevarata.
In speta e vorba de intepare si rateuri... Cu batul asta am ratat mai mult decat cu batul meu vechi, un compozit cu actiune B-BC, foarte moale...
la clenii adevarati(peste 350-400 grame, 35-40 cm...) nu sunt probleme, insa cand vorbim de cleni de 25 cm sau si mai rau, cand acestia ataca aiurea, lovesc mai mult decat musca samd... e cam tare batul...

Una peste alta e un bat bun, mie imi place, e versatil in sensul ca poti pescui si altceva decat clean cu el si deci nu trebuie sa cari 2 bete cand iesi pe garla.. doar ca pt cei care doresc ceva ultralight e otusi putin cam puternic.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 23 Sep 2009, 10:33

ai dreptate man, ai dezvoltat mai mult subiectul, iar faptul ca poti avea rateuri la pestii mai mici il poti compensa cu un fir mai elastic, trabucco are cateva fire mai elastice, nu sunt de spinning, dar se pot folosi fara probleme, sau stroft :oops: (prietenii stiu de ce...)
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 23 Sep 2009, 11:36

Nu ma bag in capitolul fire, e bine ca omul sa stie ce si cum la capitolul lanseta...
Oricum, din punctul meu de vedere, treaba cu firul mai elastic e foarte relativa pentru ca depinde mult si de zona in care pescuiesti si de distanta la care pescuiesti...la distanta mica nu se intinde niciun mono

Scrie răspuns