Incepator Spinning...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

t.emil
utilizator nou
utilizator nou

Incepator Spinning...

Mesaj de t.emil » 14 Iul 2009, 23:55

Salutare tuturor.Sunt incepator la capitolul spinning,asa ca am si eu cateva intrebari :
1.Lansate Okuma Arrow 5-20g,e ok pt biban si clean?
2.Ce raport de recuperare trebuie sa aibe mulineta.Eu am un Lineaffe Sprint cu 3 rulmenti.E suficient?
3.Ce artificiale mi-ati recomanda sa folosesc la biban si la clean?Am auzit ca cele de la Salmo sunt bune in raport calitate/pret.

Gata cu intrebarile :lol: . Deocamdata am 4 rotative Dam Effzet de 1 si 0 [1 argintie,2 rosii, 1 neagra cu puncte galbene].Ceva rotative no-name verzi,rosii[au paleta frunza de salcie.Cu cele rosii am reusit sa prind din greseala 2 bibani].Un vobler Cozma Rh 3,5 cm [parca] si un Rapala Countdown culoarea Silver cel mai mic model [cel cu o tripla in ,,fund"].Cu artificialele acestea am sanse sa prind ceva?

Va rog Nu-mi dati cu parul in cap,daca am facut ceva rau.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 15 Iul 2009, 07:17

CLEAN O SA PRINZI LA CELE ARGINTATE CLASICE 0 SI 1.
iti recomand salmo minnow si dorado minnow mici adica marime de 5 cm. Eu prefer sinking.
Eu biba am prins cam la orice numai sa aiba putin sclipici. Lingurite si rotative.
Raportul la mulineta nu conteaza foarte mult cel putin la nivelul tau. Iti trebuie una cu raport mediu 5, 5,6. Mai sunt rapide spre 6 (6,2 shimano sahara) sau lente pentru stiuca de sub 5.
Mulineta de obicei o alegi in functie de firul pe care il folosesti (la batul ala light pe care il folosesti cam se preteaza mono 0,16, 0,18 si 0,20) sau fir textil pana la 10lb.
Deci raspunsul corect e ca iti trebuie o mulineta light tambur de 0,2/100 de metri, cu un raport de recuperare undeva la 5 care sa iti echilibreze mulineta (sa aiba punctul de echilibru pe mandrina cam pe unde ti mana cand lansezi sa nu te doare incheieturile). Trei 3 rulmenti e ok (si eu am tras de o mulineta cu 3 rulmenti vreo 2 ani si a avut nimic). Din pacate eu nu am vazut mulineta asta (linea effe). Succesuri.
the angler is catching xxx, not by the lure

t.emil
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de t.emil » 15 Iul 2009, 11:06

Multumesc mult :). Mulineta e aceasta http://www.totalfishing.ro/mulineta-lin ... -3794.html . O sa imi cumpar o mulineta mai performanta,numai ca deocamdata sunt in criza.. Daca pun o agrafa cu vartej la un vobler,ii modifica evolutia? http://www.xxx.ro/produse/139/5764/A ... nr-14.html ...E mai bine daca pun numai agrafa?

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 16 Iul 2009, 13:26

Ii modifica evolutia daca voblerul e foarte mic. Ceea ce se intampla si in cazul tau. Oricum, nu cred k modifica semnificativ evolutia nalucii. Personal mi se pare ca nu mulineta ar fii problema, ci lanseta. Incearca sa gasesti o lanseta UL de calitate. Asta te va ajuta mult.

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 16 Iul 2009, 17:57

Salut. Pentru un pescuit UL iti trebuie o lanseta cam de 2-12 gr de 1,80 si cel mult 2,4oml. Pe aceasta lanseta trebuie sa pui o mulineta mica marimea 1ooo sau cel mult 1500. fir textil de 0,04 sau 0,06 si momelile cele mai mici posibile,atat twistere,lingurite si vobolere.In turneul Aventuri la pescuit de anul trecut toti participantii au folosit asemenea scule si cu toate astea au prins foarte putin peste iar unii chiar deloc( vezi revistele)
Numai bine. Mircea13

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 16 Iul 2009, 19:13

t.emil scrie:Multumesc mult :). Mulineta e aceasta http://www.totalfishing.ro/mulineta-lin ... -3794.html . O sa imi cumpar o mulineta mai performanta,numai ca deocamdata sunt in criza.. Daca pun o agrafa cu vartej la un vobler,ii modifica evolutia? http://www.xxx.ro/produse/139/5764/A ... nr-14.html ...E mai bine daca pun numai agrafa?
Poti pune agrafe la voblere, nu se modifica prea mult evolutia voblerelor, mai ales daca voblerele sunt mai mari de 3.5 cm. Eu folosesc cu succes ceva agrafe duolock, mai multe marimi, de la f mici (abia le inchid), pana la agrafe de 2 cm.
Dar numai cu o conditie, sa nu fie cele din linkul pus de tine. Cauta agrafe "curbe" , gen cabelas duolock

http://www.totalfishing.ro/agrafevartej ... 4_189.html

Apoi referitor la alte "accesorii".

Voblere, bune, raportate pret/calitate pt clean si biban...Salmo (Hornet, Tiny), Dorado (Invader, Stick, Alaska, Magic), Strike Pro (Baby pro, Tadpole), Cozma...

Rotative...Mepps, Dam, Berti...numai sa folosesti obligatoriu vartej, caci altfel iti faci varza firul.

Firul. Obligatoriu sa nu te zgarcesti cand cumperi fir, caci daca iei ceva de 4 lei -100 m, risti sa pierzi usor voblerul...si dintr-un foc pierzi 13-15 lei, cand poate, cu un fir mai bun..ai fi avut sanse sa salvezi naluca.

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 16 Iul 2009, 21:43

Incearca pentru clean rotativele de la Meps; marimea 00 culoarea cupru si argintie.O sa prinzi cleni la greu... :)

t.emil
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de t.emil » 17 Iul 2009, 00:25

Multumesc mult tuturor! Abia astept sa ajung pe apa,am cumparat niste rotative Dam Effzet de 0 si 1 argintii,rosii si mai urmeaza sa cumpar cateva voblere..Sper ca voi prinde ceva clean...poate ii dau o lectie tatalui meu [pescuieste stationar la clean] :lol: .Sambata merg la pescuit..pana duminica seara.Acolo e si pastrav..am sanse sa prind vreunul cu ce mi-ati recomandat pt clean? Fir de pescuit voi cauta maine in magazine..ceva 0.16 sa imi incarc mulineta...momentan am un fir de 0.14,dar e varza..se rupe foarte usor..chiar daca scrie ca tine 2.800 kg. Culorile rotativelor sunt alese dupa conditiile de lumina? Dimineata o culoare,seara alta? Voblerele trebuie sa fie de culoare naturala? De voblere Owner Bug Eye Bait,ce stiti? Sunt bune de ceva?Am vazut prin magazine [28 lei :shock: ] Ce spuneti de firul Carbotex 0.16, 3.65 kg ?

Imi pare rau daca v-am scris roman

Hentzone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Hentzone » 17 Iul 2009, 11:48

Ce-ar fi sa folosesti si rotative mai mari... de 2 de exemplu io la celan pe strei asa ceva folosesc si am avut de-a lungul timpului rezultate destul de frumoase, plus l mai faci si ceva selectie in capturi, si alte rezultate bune le-am avut tot pe aceleasi locuri cu salmo bullhead de 4 si cozma de 4. Ia incearca si lasa chestiile alea minuscule k iti intra si clean dublu cat voblerul la minnow de 5... :wink:
Go fishing, what else...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 17 Iul 2009, 13:14

Eu cele mai mari capturi le-am avut la vobler de Dorado Magic 1,8 cm si 1 gram iar la vobler de 3 cm am avut si "clenut" aproape cat voblerul ...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7159
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... &mode=next

Scrie răspuns