sfaturi lanseta FLY
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
sfaturi lanseta FLY
buna sunt incepator si vreau sa achizitionez o lanset, am gasit doua modele una de 2,7 m de la baracuda clasa 6/7 din 3 segmente si una de de 2,4 m clasa 7/6, 2 segmente, de la un alt producator pe care sa o cumpar
Sunt prea mari clasele. Citeste pe flytying.ro despre clasificare claselor si poate te mai lamuresti. Scuze ca fac reclama la alt site dar numai acolo sunt informatii in romaneste despre subiectul asta.
clasa de 6/7 e pentru rauri medii sau mari adica late de peste 20-30 de metri.
in general cu 6/7 poti sa arunci muste mari intre 12-6 . Sincer am doua bete inclusiv baracuda lucky fly de clasa 6/7 de 2,7 m e destul de ok dar prezentarile sunt o problema. Adica ai impresia ca tragi cu tunul pentru ca firul e greu, lanseta il arunca puternic si cade pe apa cu zgomot. In plus de asta tippetul trebuie sa fie destul de gros pentru ca un tippet fin de 0,12mm in 10-15 minute se distruge.
Cam pe zona aia iti trebuie unul de clasa 4/5 de exemplu daca gasesti un ron thomson steelhead II cu actiune moderata (e mai buna pentru incepatori)
clasa de 6/7 e pentru rauri medii sau mari adica late de peste 20-30 de metri.
in general cu 6/7 poti sa arunci muste mari intre 12-6 . Sincer am doua bete inclusiv baracuda lucky fly de clasa 6/7 de 2,7 m e destul de ok dar prezentarile sunt o problema. Adica ai impresia ca tragi cu tunul pentru ca firul e greu, lanseta il arunca puternic si cade pe apa cu zgomot. In plus de asta tippetul trebuie sa fie destul de gros pentru ca un tippet fin de 0,12mm in 10-15 minute se distruge.
Cam pe zona aia iti trebuie unul de clasa 4/5 de exemplu daca gasesti un ron thomson steelhead II cu actiune moderata (e mai buna pentru incepatori)
the angler is catching xxx, not by the lure