Recomandare lanseta avat/clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

smiley199
junior
junior

Recomandare lanseta avat/clean

Mesaj de smiley199 » 31 Mar 2009, 11:42

Salutare
Sunt nou pe acest forum si incepator in ale spinning-ului. Vreau sa achizitionez o lanseta si anume un model de la shimano. Modelul e acesta:
http://www.xxx.ro/produse/43/1676/Fo ... 5-20g.html
As dori sa o folosesc in principal pe mures la avat si clean. Ce spuneti e potrivita?
Multumesc

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 31 Mar 2009, 11:45

Pentru avat s-ar preta dar pt. clean eu zic ca nu ....doar daca nu ataca numai cleni de peste 1 kg.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 31 Mar 2009, 11:56

poti sa pescuiesti linistit zic eu si la clean dar cu voblere care sa sara peste 3,5-4cm ... nu vei lansa cu ele la fel ca si cu cele de 8-10g dar e un compromis OK ... daca vrei sa pescuiesti si la clean si la avat si vrei sa si poti lansa bine voblerele aferente atunci vei fi oarecum nevoit sa iti cumperi doua lansete ... dar dupa cum ai precizat, esti incepator si pana vei vedea ce iti doresti este o lanseta OK pentru ambele specii ...

eu de exemplu am pescuit la clean cu un bat 5-20 si a mers foarte OK ... aruncam suficient de departe Hornet-uri de 3,5cm ... nu se incarca lanseta corespunzator dar in lipsa de altceva mergea si asa ... daca iti iei o lanseta care sa arunce greutati mai mici s-ar putea sa ai mari surprize cu un avat ceva mai rasarit ... si evident nu vei reusi sa arunci voblere de 10cm si nu stiu cate grame ...

mi se pare surprinzator de grea lanseta aia in schimb ... 161g ...

poate sunt utilizatori care au lanseta respectiva si iti pot zice ei mai multe despre ea ...

numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

smiley199
junior
junior

Mesaj de smiley199 » 31 Mar 2009, 12:25

Pana acum am dat doar la clean dar vara trecuta uitandu-ma de pe un pod cum se ridica cate o spinare si ataca bancul de obleti am zis ca trebuie trecut la alt nivel.
Muresul e destul de lat in zona aceasta iar pentru avat cum ati spus si voi cu voblere cva mai mari nu cred ca ar fi o problema cu lanseurile lungi.

Zelea D
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Zelea D » 31 Mar 2009, 14:07

eu am 3 lansete una shimano nustiu cum 2-10g actiune 2.10m,daiwa powermesh 3-21 2.10 si o baracuda danube 10-30 2.10; prima o folosesc pt clean cel mai mult dau cu lingurite marimea 00,0 si 1 si voblere tiny si cele de 3 cm si merege f bine pt clean;cu a doua dau cu voblere mai robuste si caut pesti de la avat pana la stiuca e cea mai buna lanseta care o am ; cea dea treai nu prea dau cu ea dar o folosesc pt naluci grele
asa k nu poti avea o lanseta care poti pescui orice si oriunde parerea mea .

smiley199
junior
junior

Mesaj de smiley199 » 31 Mar 2009, 14:16

Da ai dreptate, nu exista lanseta universala :). Am ales acest model de shimano ca fiind un compromis..cat de bun e, incerc sa-mi dau seama din parerile postate. La avat oricum e perfecta zic eu.

mx1000
junior
junior

Mesaj de mx1000 » 31 Mar 2009, 14:18

Salut. Eu dau la spinning de aproape un an cu lanseta de care zici. Am prins clean si stiuca (nu foarte mare...pana la 1,5kg) cu ea. E o lanseta foarte ok. Dupa ce te inveti cu ea, poti sa arunci surprinzator de departe si voblere de 3g. Un prieten a scos avat de 2 kg cu o lanseta Shimano beast master 2.1m 5-20g, deci nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. La peste mai greu de 3 kg, e mai complicat :D
Fir intins

smiley199
junior
junior

Mesaj de smiley199 » 31 Mar 2009, 16:03

mx1000 scrie:Salut. Eu dau la spinning de aproape un an cu lanseta de care zici. Am prins clean si stiuca (nu foarte mare...pana la 1,5kg) cu ea. E o lanseta foarte ok. Dupa ce te inveti cu ea, poti sa arunci surprinzator de departe si voblere de 3g. Un prieten a scos avat de 2 kg cu o lanseta Shimano beast master 2.1m 5-20g, deci nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. La peste mai greu de 3 kg, e mai complicat :D
Fir intins
Numa probleme cu din astia >3kg sa fie :P. Legat de calitate si fiabilitate ce imi poti spune? Merita?

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 31 Mar 2009, 17:08

de meritat merita! dar ideal ar fii sa mai strangi niste bani si sa-ti iei o lanseta de clean si una de avat... nu incerca sa le combini ca da` cu rest si mai tarziu o sa zici ca e prea firav pt avat si prea badaran pt clean... :wink:

ori avat, ori clean...parerea mea :lol: si spor la shopping

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 31 Mar 2009, 19:07

Si eu dau la clean tot cu un Shimano de 2,40 m din clasa ML dar BeastMaster. Este ok. pot arunca voblere salmo marimea 3 la peste 20 de metri. Important este sa ai un fir mai subtire si sa te obisnuiesti. Pentru lingiri mai grele si voblere mai mari dau cu un Shimano 2,40 m clasa M. La pretul la care o cumperi ,si la ce-ti trebuie tie este buna. Poti scoate si capturi mai mari de 2-3 kg daca ai o mulineta buna si frana reglata adecvat.
Numai bine si fir intins.

Scrie răspuns