Sfat pt Barca pneumatica
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
-
- junior
Sfat pt Barca pneumatica
salutare tuturor
va rog sa-mi dati un sfat in vederea achizitionarii unei barci pneumatice :
ce barca pneumatica ar merita cumparata pentru a fi folosita cu un motor de 6 cp four stroke, pentru a fi in siguranta cu persoanele din barca as prefera 5 persoane cu tot cu conducator, si sa fie durabila in timp (ca am inteles ca se cam strica dupa 4-5 ani , se dezlipesc) sa poata fi lipita fara probleme de gasit lipici special si sa pot merge decent ca viteza cu 2 persoane + bagaj la pescuit. Credeti ca o astfel de barca de 4-5 pers cu 2 persoane doar , cu motorul meu de 6 cp pot atinge viteze de peste 15 km la ora pe dunare? sunt barcile astea stabile la val mare de dunare si la vant puternic (barca dotata cu motor nu la vasle), sunt rezistente in timp adica 7-8 ani fara sa fie tinuta in soare non stop doar cand e folosita la mers?multumesc
va rog sa-mi dati un sfat in vederea achizitionarii unei barci pneumatice :
ce barca pneumatica ar merita cumparata pentru a fi folosita cu un motor de 6 cp four stroke, pentru a fi in siguranta cu persoanele din barca as prefera 5 persoane cu tot cu conducator, si sa fie durabila in timp (ca am inteles ca se cam strica dupa 4-5 ani , se dezlipesc) sa poata fi lipita fara probleme de gasit lipici special si sa pot merge decent ca viteza cu 2 persoane + bagaj la pescuit. Credeti ca o astfel de barca de 4-5 pers cu 2 persoane doar , cu motorul meu de 6 cp pot atinge viteze de peste 15 km la ora pe dunare? sunt barcile astea stabile la val mare de dunare si la vant puternic (barca dotata cu motor nu la vasle), sunt rezistente in timp adica 7-8 ani fara sa fie tinuta in soare non stop doar cand e folosita la mers?multumesc
salut,
5 persoane inseamna o barca de 4 m, si tot va fi greu cu ea
cu 6 cp, nici o sansa
gonflabilele nu sunt foarte hidrodinamice, barcile mari au baloanele mari si sunt influentate puternic si de vant si val
sunt stabile sunt sigure dar nu sunt hidrodinamice
2 persoane pot merge bine cu un 3,30 sa zicem, dar cu un motor de 10 cai poate
mers bine inseamna glisaj
o barca care nu gliseaza merge impingand apa ca o barja, cu motorul mugind, fara viteza evident
ca o barca sa iasa in glisaj trebuie ca motorul sa aiba suficienta putere sa o ridice deasupra apei, si greutatea sa fie foarte bine asezata in barca, in sensul in care barca sa fie echilibrata
din experienta proprie vorbind, am vazut 3,30 cu o persoana in glisaj cu 4 cai in 2 timpi, am mers cu 3,30 2 persoane in glisaj cu motor de 10 cai, dar doua persoane relativ usoare ( sa zic vreo 20-25 km/ora )
cred ca daca ai un 6 cai ai sanse ( minime ) sa scoti in glisaj un 3,30 cu doua persoane usoare si fara bagaj
iar ca sa mergeti 5 persoane cu o barca gonflabila cu 6 cai, e greu de tot
5 persoane inseamna o barca de 4 m, si tot va fi greu cu ea
cu 6 cp, nici o sansa
gonflabilele nu sunt foarte hidrodinamice, barcile mari au baloanele mari si sunt influentate puternic si de vant si val
sunt stabile sunt sigure dar nu sunt hidrodinamice
2 persoane pot merge bine cu un 3,30 sa zicem, dar cu un motor de 10 cai poate
mers bine inseamna glisaj
o barca care nu gliseaza merge impingand apa ca o barja, cu motorul mugind, fara viteza evident
ca o barca sa iasa in glisaj trebuie ca motorul sa aiba suficienta putere sa o ridice deasupra apei, si greutatea sa fie foarte bine asezata in barca, in sensul in care barca sa fie echilibrata
din experienta proprie vorbind, am vazut 3,30 cu o persoana in glisaj cu 4 cai in 2 timpi, am mers cu 3,30 2 persoane in glisaj cu motor de 10 cai, dar doua persoane relativ usoare ( sa zic vreo 20-25 km/ora )
cred ca daca ai un 6 cai ai sanse ( minime ) sa scoti in glisaj un 3,30 cu doua persoane usoare si fara bagaj
iar ca sa mergeti 5 persoane cu o barca gonflabila cu 6 cai, e greu de tot
-
- junior
barca pneumatica
multumesc pt consiliere
as mai vrea sa-mi dati un sfat pentru motorul pe care-l am 6 cp four stroke ce s-ar preta mai bine pe dunare o barca de fibra tip laguna 480 sau o pneumatica ? ma intereseaza in special siguranta la val mare si un pic de decenta la viteza-15 km /ora nu la incarcatura maxima ci la 2 persoane si un pic de bagaj(pescuit)
e mai rentabila o barca de fibra sau una gonflabila in conditiile de mai sus?
as mai vrea sa-mi dati un sfat pentru motorul pe care-l am 6 cp four stroke ce s-ar preta mai bine pe dunare o barca de fibra tip laguna 480 sau o pneumatica ? ma intereseaza in special siguranta la val mare si un pic de decenta la viteza-15 km /ora nu la incarcatura maxima ci la 2 persoane si un pic de bagaj(pescuit)
e mai rentabila o barca de fibra sau una gonflabila in conditiile de mai sus?
gonflabilele sunt sigure, mai sigure as zice
ai 3-4 compartimente independente, sunt stabile datorita baloanelor mari pe lateral, se ridica pe val, sunt mai usor de transportat si depozitat etc
cu un 3,30 poti merge cu 6 cai in doua persoane
cu ce viteza nu stiu
la o barca mare de fibra ai nevoie de peridoc pentru transport, spatiu de depozitare ( curte, garaj etc ), ca sa o dai la apa depinzi de locuri accesibile sa bagi peridocul, sa fie plaja etc
daca ploua ai probleme majore
o gonflabila mergi ea in portbagaj, o poti lasa la apa unde vrei ( aproape )
eu am folosit 1 an gonflabila 3,30 m pe dunare si a fost foarte ok
ai 3-4 compartimente independente, sunt stabile datorita baloanelor mari pe lateral, se ridica pe val, sunt mai usor de transportat si depozitat etc
cu un 3,30 poti merge cu 6 cai in doua persoane
cu ce viteza nu stiu
la o barca mare de fibra ai nevoie de peridoc pentru transport, spatiu de depozitare ( curte, garaj etc ), ca sa o dai la apa depinzi de locuri accesibile sa bagi peridocul, sa fie plaja etc
daca ploua ai probleme majore
o gonflabila mergi ea in portbagaj, o poti lasa la apa unde vrei ( aproape )
eu am folosit 1 an gonflabila 3,30 m pe dunare si a fost foarte ok
He he, de acord!Keiler scrie:Eu am 6 CP, four stroke, cu barca gonflabila de 3 m, dar n-am reusit sa fac glisaj cu 2 persoane. Cu 4 in barca si ceva bagaje poti face glisaj daca te tracteaza o alta barca, mult mai tare.
Dar tu nici nu prea vrei sa bagi presiune mare in barca ta, ca poate poate intra in planaj cu doi oameni usurei, nemincati si fara haine pe ei.
Am uitat, rezervorul sa fie si el aproape gol.
Daca vrei viteza e clar ca nu gonflabila e cea mai buna alegere.In schimb e mai practica si mai sigura(daca nu dai cu burlanul in obiecte ascutzite) pe val si furtuna decat o barca de fibra(care daca ia apa....).Compromisul trebuie sa il faci singur.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
- Stefan Tudose
- Moderator
Pai in acest caz,
domnule Keiler, mai lasati din gentile cu naluci acasa si poate reusiti glisajul pana la urma.
domnule Keiler, mai lasati din gentile cu naluci acasa si poate reusiti glisajul pana la urma.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com
www.wsbteam.com