Cormoran Black Star CM Jiggerspin 2.40m/2-15g - PARERI

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

George C.
utilizator nou
utilizator nou

Cormoran Black Star CM Jiggerspin 2.40m/2-15g - PARERI

Mesaj de George C. » 14 Iul 2008, 16:21

Ce pareri aveti de batul asta??? :)
"Descriere produs
Perfecta pentru pescuitul salaului, cu actiune super rapida de varf, Jiggerspin nu ii va dezamagi nici pe cei care doresc o lanseta pentru pescuitul bibanului sau pastravului.
Construita pe un blank din grafit IM 10, cu o cosmetica impecabila, Black Star CM Jiggerspin este echipata cu 7 inele SIC ultra-usoare, cu un singur picior si mandrina EVA.
Manerul este imbracat in pluta pentru a permite o priza mai buna chiar si atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile. "

George C.
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de George C. » 14 Iul 2008, 17:25

Sau ziceti-mi o lanseta cu care pot lansa bine si rotative de 1,5 grame si oscilante de maxim 20 grame.
Vrea sa o folosesc la pastrav, clean poate si ceva stiuca mica.
Ce imi recomandati, pana in 250 lei. :lol:

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 14 Iul 2008, 18:31

:D eu am lanseta asta, dar varianta 2,70. Chiar e foarte buna in pescuitul la twister, nu se prea preteaza in pecuitul cu naluci grele, fiind prea moale si foarte elastica, risti sa o scapi din mana cand lansezi.

Pentru clean si pastrav mult mai prtrivita cred ca ar fi o Daiwa Powermash, care e ceva mai ieftina (in principiu cam de la 170 ron la 240 ron in functie de lungime). Este mult mai teapana si cu un bat de 2,1 te descurci excelent si cu pesti mai mari. Pentru oscilante grele sau pentru dat la stiuca, eu folosesc vairanta de 2,70 care arunca pana la 35 g conform manualului :P si care e foarte solida in lupata cu pestele. Daca dai la twister, ramai la Black Star, sau daca chiar te dau banii afara din casa, Daiwa Infinity Q :P care e sublimul de finete ce poate fi atins in domeniu, desi multi vor zice altceva. Eu cu asta dau inclusiv pe rauri de munte cu rotative si e super adevarata. Mi se pare una dintre cele mai reusite inventii in pescuit.

George C.
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de George C. » 14 Iul 2008, 22:19

Eu vreu sa dau cu rotative si voblere si putin cu oscilante mici. :)
Recomandati-mi o lanseta pentru pastrav, clean..........

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 14 Iul 2008, 23:26

Energoteam Spin Blade, Grafit IM12, de 210-240...putere 0-10 sau 10-30 dar cred ca la ce vrei tu e 0-10gr
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 15 Iul 2008, 14:00

Black Star am si eu, 2.40/10-40, ce nu mi-a placut la ea e faptul ca are unele deficiente de fabricatie si anume inelele sunt asezate cam stramb pe blank. Poate am nimerit eu ceva aiurea. In rest imi place, finisajele sunt faine, imi place grip-ul decupat.

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 15 Iul 2008, 14:53

TheFly scrie::D eu am lanseta asta, dar varianta 2,70. Chiar e foarte buna in pescuitul la twister, nu se prea preteaza in pecuitul cu naluci grele, fiind prea moale si foarte elastica, risti sa o scapi din mana cand lansezi.

Pentru clean si pastrav mult mai prtrivita cred ca ar fi o Daiwa Powermash, care e ceva mai ieftina (in principiu cam de la 170 ron la 240 ron in functie de lungime). Este mult mai teapana si cu un bat de 2,1 te descurci excelent si cu pesti mai mari. Pentru oscilante grele sau pentru dat la stiuca, eu folosesc vairanta de 2,70 care arunca pana la 35 g conform manualului :P si care e foarte solida in lupata cu pestele. Daca dai la twister, ramai la Black Star, sau daca chiar te dau banii afara din casa, Daiwa Infinity Q :P care e sublimul de finete ce poate fi atins in domeniu, desi multi vor zice altceva. Eu cu asta dau inclusiv pe rauri de munte cu rotative si e super adevarata. Mi se pare una dintre cele mai reusite inventii in pescuit.
:D :D :D

cezar oprea
junior
junior

Re: Cormoran Black Star CM Jiggerspin 2.40m/2-15g - PARERI

Mesaj de cezar oprea » 15 Iul 2008, 14:56

George C. scrie:Ce pareri aveti de batul asta??? :)
"Descriere produs
Perfecta pentru pescuitul salaului, cu actiune super rapida de varf, Jiggerspin nu ii va dezamagi nici pe cei care doresc o lanseta pentru pescuitul bibanului sau pastravului.
Construita pe un blank din grafit IM 10, cu o cosmetica impecabila, Black Star CM Jiggerspin este echipata cu 7 inele SIC ultra-usoare, cu un singur picior si mandrina EVA.
Manerul este imbracat in pluta pentru a permite o priza mai buna chiar si atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile. "

Ceea ce doresti tu nu este o lanseta de jigging,ca cea descrisa mai sus.Iti trebuie o lanseta cu actiune mai blanda ,pt ca din cate am inteles vrei sa pescuiesti cu naluci reactive(voblere si linguri). Pe langa toate astea trebuie sa sti daca pescuiesti de pe mal sau din barca,pe rau sau pe lac etc.Daca vrei sa pescuiesti din barca sau pe rau de obicei alegi o lanseta mai scurta,acum depinde si de rau...Mai concret pt pastravsi clean /rau vei alege o lanseta scurta,care-ti poate folosi si la biban ,pescuind din barca. Alegi o lanseta lunga in momentul cand pescuiesti de pe mal si nu ai f multa vegetatie in zona ,care sa te impiedice sa lansezi.
De exemplu eu pescuiesc la clean cu un St.Croix Premier de 2 m lungime care arunca pana la 7 grame.Are o actiune moderata dupa parerea mea.Constructorul o da ca si fasta dar nu-i chiar asa.Crede-ma este ,minunata pt clean.Am cumparat tot felul de porcarii inainte de ea ,pe care nici nu le mai folosesc.Despre asta este vorba:http://www.relaxoutdoor.ro/lanseta_de_s ... m-p26.html

dar poti alege si altceva.
Sfatul meu e sa mergi mai mult la pescuit si cu siguranta vei sti singur ce lanseta sa-ti alegi.Fire intinse!

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 15 Iul 2008, 21:33

George C. scrie:Eu vreu sa dau cu rotative si voblere si putin cu oscilante mici. :)
Recomandati-mi o lanseta pentru pastrav, clean..........
Bine, da numa pt pastrav si clean :lol: :

Shimano Force Master 2,40 10-20g ML asta este pt ce vrei tu.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 15 Iul 2008, 21:46

George C.

Cati parai vrei sa investesti in scula? Oferta este mare, sigur unii ti-ar recomanda Kistler Helium LTA, sau chiar SHIMANO FireBlood. Dar esti dispus sa dai vreo 400 de EUR numai pe batz? Eu unul nu. Am tinut in mana combo-ul Fireblood, si nu mi se pare un mare WAS-IST-DAS. Batul are actiune fast, dar mi se pare moale, iar mulineta e o STELLA de 25oo cosmetizata. Nu cred ca merita investitia. Figuri multe, bani multi. Prerea mea.

Deci, despre ce suma vorbim aici.. ?
;)
...... ><(((@> .......

Scrie răspuns