match

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mini_me
utilizator nou
utilizator nou

match

Mesaj de mini_me » 04 Iul 2008, 18:29

as dori sa ma informeze si pe mine cineva ce inseamna match, la ce se poate pescui cu un astfel de bat si cam ce marca sa fie (acceptabil din punct de vedere al pretului). eu ma gindeam sa achizitionez unul la 4.50 m pentru scobarit pe riul Crisul Alb.
Va rog daca se poate sa imi explicati.
Va multumesc
o zi buna.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 04 Iul 2008, 18:56

ok.....daca ar fi sa raportez la conditiile din zona mea......pe rau e bun la mreana si la clean......unde ai nevoie de rezerva de putere,precizie in aruncare,intepare ferma,etc.....dar(si aici vorbesc strict despre experienta si stilul meu personal de pescuit la scobar)mi se pare mult prea rigid,si prea scurt pentru pescuitul la scobar,unde prefer un bat lung fin,ultrasensibil,elastic...
in plus match-ul este o lanseta cu o destinatie foarte clara......adica este facut pentru a arunca o montura destul de grea(ceea ce chiar nu e cazul unei monturi de scobar)la cea mai mare distanta posibila,foarte exact.in acelasi timp se pescuieste cu varful lansetei scufundat ceea ce exclude controlul foarte bun asupra monturii in timpul in care este in apa(ceea ce este crucial la scobar)......in plus inteparea la scobar trebuie sa fie directa dar in acelasi timp lipsita de agresivitate si brutalitate.......ori lanseta de match este construita special sa poti intepa cu ea la distante mari in timp ce firul este scufundat aproape pe toata lungimea sa in apa.....
mi se par doua stiluri complet diferite....... dar pescuitul este o chestie subiectiva :wink: asa ca......

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 04 Iul 2008, 21:51

mini_me
incearca lanseta numita "picker". E unul dintre cele mai fine si sensibile echipamente.

adrignat
sa stii ca am prieteni care dau la scobar pe Crisul Negru cu match. Nu ma intreba cum, ce match, atat stiu ca dau cu o pluta de o,8 gr. si niste carlige minuscule. De 20 pare-mi-se....

8)
...... ><(((@> .......

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 04 Iul 2008, 22:57

Eu am o Baracuda Onset Float sau ceva de genul, de 3.90. Dau cu ea la scobar, clean, oblete, babusca si cam tot ce intra pe langa. Are actiune 3-17 grame...si pot sa zic ca imi fac treaba foarte bine cu ea la scobar. Adica, nu ma incurca absolut deloc faptul ca de obicei arunc greutati de in jur de 1 gram. Folosesc fir de 0.14 ca fir principal si 0.08-0.10 ca forfac.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 05 Iul 2008, 09:55

da.......am specificat ca ma raportez exact la conditiile in care pescuiesc eu si stilul meu personal de pescuit la scobar :wink:
match-ul in folosesc pe rau cu montura cu pluta culisanta si momeli mari,la clean.....unde te ajuta sa arunci extrem de precis,pe sub crengi aplecate peste apa etc......la fel inteparea trebuie sa fie ferma....si lanseta tre sa aiba destula rezerva de putere pentru a "extrage" pestii din zona periculoasa.....
nu am zis ca nu se poate pescui la scobar cu match-ul.......daca ti se potriveste.....go ahead :wink: .......da io nu asa vad pescuitul la scobar :wink:

Scrie răspuns