... si vazand animatiile trimise de gyly si cum ramane nodul la sfarsit imi place si mai mult Trilene...gyly scrie:I-a uitati-va aici , ca-s ...animate :
http://www.animatedknots.com/albright/i ... dknots.com
Noduri pescaresti
![]()
Cel mai rezistent si cel mai folosit nod pt ocheti
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
eu de cand ma stiu pescar folosesc doar Improved Clinch atat pt vartejuri cat si pt carligele mari cu ochet si nu mi s-a intamplat niciodata sa se desfaca sau sa se rupa vreun nod....acuma am inceput sa mai bag si cate un palomar cateodata dar nu as putea zice ca sunt diferente intre cele doaua doar ca unora li s-ar parea mai usor de executat palomarul 
- johnnybravo
- Moderator

- johnnybravo
- Moderator

Rezistenta multor noduri variaza foarte mult si in functie de grosimea firului (in ideea ca nodul X e mai bun pe fire groase dar prost pe fire subtiri - mai ales la mono, la textil n-am observat asa de clar chestia asta). De pilda palomar mi se pare vraiste pe mono-uri subtiri, dar tine foarte bine de la 0.25 in sus.
Cu lacrimi Bastus!
Folosesc rapala cand leg linia direct pe vobler si il folosesc exclusiv pe vobler. Pentru agrafe, vartejuri, strune folosesc trilene cu succes. La trilene e de observat ca la un fir foarte subtire (0.06, 0.08) e bine sa rotesti capatul firului in jurul liniei de vreo 5-6 ori cel putin pentru a nu aluneca, dar executat corect e un nod cu rezistenta mai mare decat rezistenta liniei.
- johnnybravo
- Moderator