Echipament de Salau, Lanseta+Mulineta+Fir

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Rosu Vasile
utilizator nou
utilizator nou

Echipament de Salau, Lanseta+Mulineta+Fir

Mesaj de Rosu Vasile » 30 Mar 2008, 14:37

Pentru un pescuit mediu sensitiv la salau va rog sa-mi spuneti daca tripleta Bercley Cherrywood 7,00" 7-22 gr., Mulineta Okuma Vsystem V30a, si un fir Sunline 8LB super PE sunt adecvate.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 30 Mar 2008, 14:44

despre fir am auzit numai lucruri bune, batul insa nu mise pare a fi de salau, iar despre mulineta nu stiu absolut nimic ; pot sa-ti spun ca nu prea ma incanta firma Okuma!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 30 Mar 2008, 16:28

Am avut un Cherrywood medium de 7' si a fost ok.Inelele si-au pierdut poleiala galbena dupa ce l-am folosit cu multifilament si am trecut doar la mono.Putin cam greu si prea putin senzitiv.Dar poti avea incredere in el.Despre V-System spunea un tip ca a folosit una trei ani si functioneaza bine.

Chief
veteran
veteran

Re: Echipament de Salau, Lanseta+Mulineta+Fir

Mesaj de Chief » 31 Mar 2008, 11:01

Rosu Vasile scrie:Pentru un pescuit mediu sensitiv la salau va rog sa-mi spuneti daca tripleta Bercley Cherrywood 7,00" 7-22 gr., Mulineta Okuma Vsystem V30a, si un fir Sunline 8LB super PE sunt adecvate.
Nu vreau sa te dezamagesc si sper sa nu gresesc dar Berkley Cherrywood nu are inele sic, cel putin cel de varf, si il taie multifilamentul. Dupa doar cateva partide va sapa santuri in el. Intr-un cuvant cu textil e exclus ceea ce e o problema destul de mare la un pescuit de finete. A doua problema e ca are o actiune moderata-rapida cred eu, nicidecum rapida sau ultra-rapida cu am fi indicat si e si destul de moale. Ai avea nevoie de ceva mai rigid. Chiar si actiunea poate fi mai mica pentru ca, zic eu, mediu-sensitiv la salau nu prea trece de 8 grame greutatea jigului. V system e o mulineta buna. Am vazut-o si are un prieten. Personal as prefera Daiwa. Firul sunline nu il cunosc, eu recomant fireline crystal 0.10. Fis intins!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 31 Mar 2008, 11:09

Berkley Lightning de 2,40 am io si e cu inele sic.Nu il recomand deloc deoarece cu mono la ceva mai greu si dupa 1 an de folosire are deja santuri pe inelu de varf.Atentie nu l-am folosit cu textil si am impresia ca Lightning e ceva mai scump decat Bercley Cherrywood. Pe bune mai bine mai pui ceva bani in plus si iei ceva mai de calitate.Daca nu poti lua din state recomand sa te uiti pe la Shimano si inca ceva sa nu cumperi de pe net pana nu mergi in magazin sa pui mana pe un exemplar asemanator.In poze sunt toate frumoase.Fir vad ac multa lume foloseste Power Pro si il lauda.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2008, 12:25

De acord. Daca poti din state nu sta pe ganduri si daca e mult mai complicat. De aici casesti Balzer magna jig sau diabolo jig care sunt la preturi acceptabile si o calitate buna. Daca alegi cu putere de aruncare mica si lanseta mai usoara si scurta merge mulineta si de 2500 sau 2000. Pe pagini la americani o mulineta de 2500 e considerata medium-light iar o lanseta medium light e undeva 3-20 cu aproximatie. Ei le au cu astea. Noi intelegem prin medium-light vreo 5-25 sau chiar mai mult dar nu e asa. La ei light e 3-12, 3-10 si au si ultra-light! La noi asa ceva... nu prea exista :evil:. Powerpro e fir bun. Eu am Stren si sunt foarte foarte multumit. Sa mergi sa vezi un berkley fireline crystal pentru salau, Vasile. Eu sunt mare fan, poate altii nu...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Mar 2008, 12:27

Am si eu un berkley de 2.40 si sincer nu cred ca se preteaza pescuitului la salau mai ales cu jig inelele nu sunt rezistente la textil Mai bine ai incerca ceva cu actiune fast despre mulineta si fir nu stiu deci nu ma pronunt io folosesc daiwa exceler iar ca fir power pro de 10

Rosu Vasile
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Rosu Vasile » 31 Mar 2008, 12:29

berkley fireline crystal
Unde pot vedea, la care magazin ca sunt din Mures

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2008, 12:31

La MimTeam (Mara - langa Podul Mures) stiu sigur ca au, nu stiu ce dimensiuni dar il poti vedea.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2008, 12:41

Tristian scrie:La MimTeam (Mara - langa Podul Mures) stiu sigur ca au, nu stiu ce dimensiuni dar il poti vedea.
Am ajuns sa ma citez! ERATA MARE. Mii de scuze celor lezati. mi-am dat seama ca acum 1o minute am scris o prostie. E reprezentant Arrow nu MimTeam! Scuze!

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns