Maver Spinner Esox 2.7m

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

rubin
utilizator nou
utilizator nou

Maver Spinner Esox 2.7m

Mesaj de rubin » 14 Feb 2008, 16:52

Va rog sa-mi spuneti ,la ce stil de pescuit si la ce peste in afara de stiuca mai este potrivita aceasta lanseta ???

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 14 Feb 2008, 17:06

cum zice si numele "esox" lanseta e facuta pt pescuitul la stiuca, are o actiune parabolica buna pt linguri si voblere.Sa zicem ca ar merge la avat dar pt altceva nu cred k poate fi folosita!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Feb 2008, 17:30

salut,

eu as zice ca nu sunt deloc moderate, dimpotriva
se poate pescui foarte bine cu ele si la jig, pe balti sau rauri ( in functie de puterea batului )

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 14 Feb 2008, 19:27

ai incercat sa dai cu ea cu jiguri sau asa ai auzit?! Eu am dat un pic cu varianta d 2.40m si nu simti fundu absolut d loc ca sa nu mai vb d muscaturi. Singura varianta care ar merge cu jiguri e cea de 2.10m pe care o am si care e mult mai senzitiva decat cele doua surori mai mari!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Feb 2008, 19:46

mi-am exprimat parerea dupa ce am pus mana pe bat, si nu s-a vorbit pana acum despre senzitivitate
ce legatura are actiunea lansetei ( moderata sau nu ) cu cat de senzitiva este ?
se poate da cu ea cu jig-uri pentru ca actiunea este ok pentru jig
normal ca 2.10 e mai senzitiva ca e cea mai scurta si cu blank-ul cel mai subtire
altfel, la o lanseta de 100 ron nu poti avea pretentia sa transmita vibratiile ca un GL3

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 14 Feb 2008, 21:22

eu am scris ceea ce am simtit dupa ce am dat cu betele respective nu dupa ce doar am pus mana p ele pt k nu vreau sa dezinformez omu! Asa am pus mana pe un gl3 si sincer nu mi s-a parut cine stie ce lanseta fata d altele dar nu ma pot pronunta atata timp cat nu pescuiesc cu batul respectiv.Dupa cum am spus cu esoxu de 2.70 degeaba dai la salau pt k nu simti nimic si nu e suficient de rapida!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2008, 09:08

eu am scris ceea ce am simtit dupa ce am dat cu betele respective nu dupa ce doar am pus mana p ele pt k nu vreau sa dezinformez omu
o lanseta de 1 milion nu poate fi nici prea prea nici foarte foarte si eu personal nu trebuie sa pescuiesc neaparat cu ea ca sa-mi formez o opinie si sa-mi-i spun parerea
eu mi-am spus, tu ti-ai spus-o, difera, e normal ca in fond e chestie de gust
fiecare trage ce concluzie doreste

ref. la jig, imi mentin afirmatia ca se POATE pescui si la jig, iar lanseta nu este nicidecum moderata
nu este visul meu pentru pescuitul la jig, dar cine o are poate da la jig fara probleme
apropos, cine da pe baltute la jig este mai recomandat in mod special sa-si formeze ochiul sa urmareasca trasatura pe fir
cine simte nevoia sa aiba o senzitivitate doesebita, in mod special pentru pescuit de noapte, recomandarea mea este sa incerce sa ia o lanseta dintr-un grafit mai evoluat sa zicem, dar inseamna mai multi bani

fire intinse !

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 15 Feb 2008, 09:17

Dane nu te mai contrazic pt ca stiu ca ai experienta de 1000 d ori mai multa decat mine dar te intreb o singura chestie : Tu ai da cu ea la jig?!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Feb 2008, 11:38

tali nu ne contrazicem, ne spunem parerile, nimeni nu e guru, toti ne putem spune opiniile, asta-i tot

am mai spus, nu trebuie sa dau cu un bat la jig ca sa-mi spun pararea, daca pun mana pe ea im dau seama, raportat la gustul meu si la parerea mea personala, daca un bat e intr-un fel sau altul

bibanus
junior
junior

Mesaj de bibanus » 15 Feb 2008, 13:55

@dan si tali
Sa stiti ca amandoi aveti dreptate, adica se poate da cu esox 2,7 sau 2,4 la jig, eu cu 2,4 dau (pt ca alta mai buna nu am) mai si prind cateodata, dar mare lucru nu simti cu ea, doar daca dai cu jiguri peste 10g, doar tacurile mai hotarate, de rapida eu zic ca e destul de rapida, cat despre varianta de 2,1 e cu totul altceva, incomparabil mai senzitiva decat suratele mai mari. :wink:

Scrie răspuns