lanseta montura salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
lanseta montura salau
Va rog sa-mi recomandati o lanseta pentru pescuitul salaului la montura cu peste mort. Bugetul e in jur de 200 lei.Pescuiesc deobicei in dunare si lacuri de acumulare.
-
- veteran
Trabucco Ultron Manie
http://trabucco.it/canne.php?cid=10
Orice lanseta de mort-manie. O s-o poti utiliza si la jig. Sunt atatea modele incat nu le poate sti nimeni pe toate. Eu am o Shogun. Ti-o recomand dar depaseste bugetul pe care-l dai mai sus. Mergi la o pravalie unde au mai multe modele si vezi care-i convine mainii tale cel mai mult. Ia si mulineta pe care vrei s-o pui pe viitoarea lanseta cu tine. Asa vezi ce bat se echilibreaza mai bine.
e marfa lanseta; o am de 3 ani, pescuiesc cu jiguri intre 4 si 25g.Aquaro Angler scrie:Trabucco Ultron Manie
inclusiv monturi peste mort. eu am modelul 2,7m.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
As vrea si eu o lanseta Shogun pt. jigging la dunare,am ajuns la concluzia ca decat sa-mi iau nu stiu ce bat de salmon care sa fie par,mai bine imi iau direct un Shogun si am rezolvat problema.
Acuma am vazut 2 modele care m-ar interesa, ambele de 2,60 m, unul
arunca 10-40 g si are "action de pointe" si celalalt arunca 15-50 g si are "action rigide".As merge pe 10-40 presupunand ca nu e asa par ca 15-50 (asta imi sugereaza actiunea) dar cu conditia sa pot arunca un jig de 30g sau mai mult (adica daca arunca ce spune).Ce sfat imi dati,d-le Tudor?
Acuma am vazut 2 modele care m-ar interesa, ambele de 2,60 m, unul
arunca 10-40 g si are "action de pointe" si celalalt arunca 15-50 g si are "action rigide".As merge pe 10-40 presupunand ca nu e asa par ca 15-50 (asta imi sugereaza actiunea) dar cu conditia sa pot arunca un jig de 30g sau mai mult (adica daca arunca ce spune).Ce sfat imi dati,d-le Tudor?
Pe cea de 2m60 10-40 o am eu. Deci am preferat-o si arunca fara probleme greutea de 40gr. Este insa si ea destul de rigida dar foarte tactila. Oricum toate modelele Shogun sunt tactile. Pescuiam la jig din barca cu un coleg asta toamna, el cu o Garbolina mort manié si eu cu Shogunul. I-am scos mai multi pesti din acelasi loc de unde dadea si el. Atacurile erau deosebit de timide iar el nu simtea nimic pe cand eu mai simteam ceva. Asta nu inseamna ca lanseta Garbolino e nasoala, a prins si ea peste, dar nu asa de buna ca Shogunul. Insa nici pretul nu-i acelasi. 

In principiu orice lanseta mort manie e buna. Sunt insa departe de a le fi incercat pe toate mai ales la pescuit. In pravalie am tinut multe in mana dar nu-mi aduc aminte de toate. Cel mai mult mi-a placut shogunul. De accea zic sa mergi cu mulineta si sa incerci in pravalie mai multe lansete ca sa poti vedea cea care-ti convine tie cel mai mult.
Pe vremuri am pescuit si cu altele ca nu m-am nascut cu shogunul in mana. Am pescuit multa vreme cu Mitchell track extreme. Am avut doua, una a cazut din barca alegandu-si independenta, cealalta am mers pe ea si a devenit Mitchell Crack extreme. Oricum modelele nu dureaza mai bine de trei ani asa ca tot ce am avut pe vremuri nu mai exista si apar noi modele an de an la toate marcile. Nu cunosc pe nimeni care le-ar fi incercat pe toate. Deci daca ceilalti spun ca Trabucco e OK de ce sa nu-i credem ?
Pe vremuri am pescuit si cu altele ca nu m-am nascut cu shogunul in mana. Am pescuit multa vreme cu Mitchell track extreme. Am avut doua, una a cazut din barca alegandu-si independenta, cealalta am mers pe ea si a devenit Mitchell Crack extreme. Oricum modelele nu dureaza mai bine de trei ani asa ca tot ce am avut pe vremuri nu mai exista si apar noi modele an de an la toate marcile. Nu cunosc pe nimeni care le-ar fi incercat pe toate. Deci daca ceilalti spun ca Trabucco e OK de ce sa nu-i credem ?