Care este cea mai buna lanseta pentru pescuit la twister.??

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
PaGaYeE
utilizator nou
utilizator nou

Care este cea mai buna lanseta pentru pescuit la twister.??

Mesaj de PaGaYeE » 02 Aug 2007, 11:13

:) Salut...sunt nou pe site..si as avea si eu cateva intrbari pentru pescarii mai dibaci ca mine..hobby-ul meu..avident k si al celelaltor persoane de pe acest site este pescuitul..Dar ..pentru mine nu este pescuit pana nu pescuiesc la twister(biban&salau)..in concluzie..sunt relativ nou in acest tip de pescuit..(2ani)si am avut momente "pinzatoare"si deopotriva..nimic..ce lanseta ar trebui sa am pentru a avea rezultate mai bune..lungime,greutate,si distanta unde vine mulineta..in schimb si mulineta..folosesc o mulineta Cardinal 201...mica cu recuperare mare..dupa parerea mea este cea mai buna..dar..altii au alte opinii..si twisterul cel mai"prinzator" la mine..ete cel rosu cu picatele negre..de 3cm..si plumb de 3gr..eu stand langa barajul paltinu(campina)sunt in fiecare week-end acolo..si in unele zile am avut rezultate BUNE..nu ma refere peste mare..dar mult..adik max15cm..pentru mine este suficient..daca cunoasetzi balta stiti despre ce este vorba..si as mai vrea si eu nishte balti cu rapitor mai mare(stiuca&salau)...Cine este dornic de a da un sfat il primesc cu placere....multumesc..

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 09 Oct 2007, 18:50

Salut :D

Daca imi zici unde se prinde clean sau pastrav pe la paltinu iti dau sfaturi cate vrei :P eu am fost de doua ori acolo. Odata acum 2 saptamani am nimerit din greseala si nu aveam lanseta la mine. era soare si alerga bibanul in draci. iar a doua oara am fost sambata trecuta, m-a batut vantul 2 ore si am plecat.am pescuit la vreo 2 km de coada lacului si am prins un singur biban la prima aruncare! E adevrat ca nu imi aduc aminte sa mai fi patit asa ceva in ultimii 10 ani sa prind de la primul lanseu pe o apa noua :P m-ar interesa insa ce se intampla la intrarea doftanei in lac si chiar pe raul doftana(sincer nu am dibuit cum ajung din sosea pe malul garlei decat coborand pe burta prin padure). sti sa fie clean pe rau sau chiar in lac?. zona dupa cum arata asa ar treubui, seamana destul de mult cu izvorul muntelui de la bicaz unde imi este destul de familiar pescuitul la artificiale la clean si biban.

p.s.: eu folosesc 2 lasete cormoran cu okuma pe ele. un black star jigging de 2.70 2-15 g+okuma alumina 15 si fir de 0.16 in combinatia rotative mepps comet argint/vibrax hot paper nr.2 care merg in general perfect pe rau si apa de munte sau cand dau in balta cu twister de 7 cm/5 g

cealalta e mai hard, tot 2.70 cu okuma zenon 20 (nu gasesc pe nicaieri epix pro 20 :cry: ) actiune 5-25 g si o folosesc in combinatie cu fir de 0.22 si rotative mepps comet nr.5 argint la stiuca pe langa bucuresti dar si pe rau cu combinatia de fir si rotative de mai sus.

ca idee, la salau cel mai bine prind shadurile albe sidefate sau verzi
:P

Scrie răspuns