Help Wanted!!! reparatie mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
sunbadger
utilizator nou
utilizator nou

Help Wanted!!! reparatie mulineta

Mesaj de sunbadger » 20 Iul 2007, 10:04

Salutari la toata lumea! poate cineva sa isi dea cu parerea cum se poate repara o mulineta (baracuda HL820)care nu aseaza bine firul pe tambur?(stratul de fir e mai gros la baza , are un aspect conic si cateodata deranjeaza grozav lanseul ). Am citit pe undeva cum ca tre' sa scoti o saiba sau mai multe de pe axul tamburului dar la asta nu merge pentru ca nu are decat o saiba care acopera rulmentul. oricum am incercat nu merge.... asa ca daca are cineva vre-un sfat ..... multumiri!

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 20 Iul 2007, 10:39

Mai bine o schimbi decat sa iti bati capu cu ea!!!Asa am patit si eu cu mulinetele mele mai vechi,o reparam si peste o sapt se strica la loc,de multe ori in timpul partidelor!!!

sunbadger
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sunbadger » 20 Iul 2007, 13:12

In mod sigur asta e solutia cea mai buna.... dar ca oricare alt pescar, prima data incerci sa repari....si dupa aia....:)

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 20 Iul 2007, 13:48

cipic scrie:. Am citit pe undeva cum ca tre' sa scoti o saiba sau mai multe de pe axul tamburului dar la asta nu merge pentru ca nu are decat o saiba care acopera rulmentul. oricum am incercat nu merge.... asa ca daca are cineva vre-un sfat ..... multumiri!
scoate saiba care acopera rulmentul, daca nici asa nu merge da si rulmentu' afara :twisted:

sunbadger
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sunbadger » 20 Iul 2007, 14:01

nu merge..... :cry:

sunbadger
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sunbadger » 20 Iul 2007, 14:04

o sa imi cumpar o Shimano , macar cu aia sper sa nu am necazuri.... dar pina la bugetul urmator tre' sa ma descurc cu asta.....

danone
veteran
veteran

Re: Help Wanted!!! reparatie mulineta

Mesaj de danone » 23 Mai 2012, 07:04

Salutare la toata lumea.
Am o mulineta Okuma ZN15 la care i s-a defectat pick-upul in sensul ca nu mai sta fix dupa lansare si de multe ori cand contrez pestele sare inapoi si da drumul la fir. Am desfacut mecanismul si am constatat ca este rupt un arculet din bratul pick-upului, cel care mentine tensiunea acestuia. De fapt boala asta o au mai toate mulinetele . Am incercat sa improvizez confectionandu-mi altul din niste sarma oteloasa dar nu a tinut figura. Stie cineva unde se poste gasi asa ceva?

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 23 Mai 2012, 14:34

cumpara o chinezarie de 20 lei si ia arcu de la ea daca tii cu adevarat la mulineta ta si daca se merita ...eu asa am facut la un cormoran gti si merge si azi :lol1:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 24 Mai 2012, 08:48

ovi_vl scrie:cumpara o chinezarie de 20 lei si ia arcu de la ea daca tii cu adevarat la mulineta ta si daca se merita ...eu asa am facut la un cormoran gti si merge si azi :lol1:
Ovi mi-ai dat alta idee. Am niste vechituri de mulinete de pe vremea cand m-am apucat de pescuit si o sa incerc sa vad daca se potrivesc arcurile.Mersi.

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 25 Mai 2012, 13:56

si...a functionat?

Scrie răspuns