Pescuit sau braconaj?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

valeriu28
veteran
veteran

Re: Pescuit sau braconaj?

Mesaj de valeriu28 » 23 Ian 2015, 07:56

like pentru articol, not like pentru realitate....
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

GabiSuciu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de GabiSuciu » 23 Ian 2015, 12:43

Nu am cuvinte.. pacat ca nu avem o lege , pestii prinsi sa fie eliberati indiferent de dimensiune .

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 23 Ian 2015, 15:30

old_radu scrie:
tyrael scrie:Spre exemplu nici nu am idee care e legislatia cu privire la cat somn se poate retine...
...asta-i grav ! :oops:
tyrael scrie:De ce e grav Radule? ...

...ca pescari sportivi "ce suntem " , trebuie neaparat sa cunoastem legea , cel putin sa recunoastem speciile , sa stim de la ce marime se poate retine , sa stim cantitatea ce se poate retine , perioada de prohibitie , cu ce si cum se poate pescui , etc.
...sustin ca este grav sa nu cunosti asta , dar asa cum zici si tu : legea se poate invata , dar moralitatea , ba .
...cat despre respectarea legii , la fel e si la mine "in zona" , mai ales acum "grebla" este "trendi" si ce e mai dureros este ca nimeni nu vede acest "flagel" sau se face ca nu-l vede :oops:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 23 Ian 2015, 17:56

...Am fost la Ajvps si am achitat "darile" pentru 2015 :lol: Culmea...multa lume! Multi pensionari ,ca e ceva reducere de 10 % in ianuarie :headbash: Am stat dupa vreo 10 persoane ,la rand, pentru ca aveam timp si pentru ca mi-au placut discutiile ...O ora s-a vorbit de braconaj , grebla, curent,parasute, furnicuta :shock: ,etc. Toata lumea era superiritata,etc.Normal...La un moment dat ,intr-un moment de liniste, ce a spart euforia generala a criticilor, m-am gasit eu sa-i intreb ca daca tot au vazut "fenomenul" care cum a reactionat PE APA ? Unul singur ,din vreo 10-12 interlocutori ,a sunat la 112 . Nu ca ar fi avut succes, insa omul a sunat sa reclame cazul! Ceilalti ... Punct. :wallbash:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 23 Ian 2015, 17:59

Aaaa si legat de poze ...imoral probabil ,braconaj clar daca erau luati la "ruginiu" ,insa daca toti cei patru aveau permise ,i-au prins la jig si s-au retinut 4 somni ,clar peste 5 kg bucata, pentru patru pescari ...perfect legal! Ca ne place sau nu...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 23 Ian 2015, 18:15

La noi ies la "pescuit" cu steaguri, parasute, bucati de plase legate de lansete 50-100 de insi zilnic.
Sa iesi cu X5 sa dai la prostii d-astea este realitatea de la noi...un alt exemplu vazut de mine a fost unu cu Porsche care dedea la japca...
Sunt "oameni" care aduna tot ce misca!

tyrael
veteran
veteran

Mesaj de tyrael » 23 Ian 2015, 18:18

George1985 scrie:La noi ies la "pescuit" cu steaguri, parasute, bucati de plase legate de lansete 50-100 de insi zilnic.
Sa iesi cu X5 sa dai la prostii d-astea este realitatea de la noi...un alt exemplu vazut de mine a fost unu cu Porsche care dedea la japca...
Sunt "oameni" care aduna tot ce misca!

Pana nu mai misca :)
www.spinningclub.ro

danielo
junior
junior

Mesaj de danielo » 23 Ian 2015, 19:55

,,Baieti descurcareti,,...ca foarte multi alti din tara asta unde legea e doar pe hartie.Strigatul de disperare a celor de bun simt e doar ,,o picatura intr-un ocean,,.Ai vedem zilnic si la TV dar in alte ,,secializari ,, cu tunuri si spagi de milioane de euro.Deja e M.N.I.-( maladie nationala incurabila),din pacate .Astept ca Dumnezeu sa faca un DELITE si poate un Restart ?!

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 23 Ian 2015, 21:10

zamfi...tot pomeneai de tipi cu masini de sute de cai si zeci de mii de euro care pescuiesc prin metode ilegale ce zici de situatia urmatoare (traita de mine in Delta-2013)-pescuiam la stiuca(Sontea)prindeam destul de bine dar mica(35-40cm,eliberata)indiferent de naluca.se opreste o salupa langa noi(de ultima generatie cu motor de 500CP :shock: ,doi burtosi cu lant si troite de aur la gat :D +3pitipoance,se apuca de pescuit si incep sa indese in juvelnic marlitele.m-am uitat de cateva ori lung la ei dar am renuntat intrucat n-aveai ce sa le explici.cand au plecat au turat la maxim facand valuri care au aruncat pe mal destui pestisori,hrana pentru pescarusi.si inca ceva:cand am plecat si noi(spre seara)in gura Furtunei era ancorat un ponton-dormitor cu o groaza de "personaje"care tipau si dansau Pinguinul,cantat de-o orchestra,live.in mijlocul salbaticei rasuna muzica mai rau decat la carciuma.
deci:ce putem rezolva? :roll:

tyrael
veteran
veteran

Mesaj de tyrael » 23 Ian 2015, 21:19

Nu ai ce rezolva clar, nimic nu mai este cum era odata. Important este ca cei tineri sa bage la cap un exemplu de asa nu. Cocalari vor fi mereu
www.spinningclub.ro

Scrie răspuns