Goldelian scrie:Si eu folosesc numai textil.
Anul acesta am folosit daiwa samurai 18lb si sunt multumit de el.
Cand folosesc inaintas de mono, leg direct naluca, eliminand astfel agrafa si simplificand ''montura''.
Cat esti pescar, nu esti niciodata ''profesor'' ....esti mereu ''elev''. Mereu ai de invatat cate ceva. Spun asta pt ca tot timpul apare si se baga cate un ''profesor'' intr-o discutie , din care unii colegi de forum culeg informatii (unele stiute, altele mai putin stiute).
Hai sa nu ne mai dam ''profesori'' si sa invatam unii de la altii.

m-ai inteles gresit!
nu am avut intentia de a ma da mai rotund decat sunt

si nicicum profesor...
mi-am expus parerea pe care mi-am format-o de-a lungul timpului, timp in care am pescuit aproape exclusiv la avat...
eu, unul, punand in balanta argumentele pro si contra mono/textil am ajuns la concluzia ca textilul e ,, sfant'' adica: numarul de pierderi de naluci se reduce simtitor, rezistenta la abraziune si la nod e superioara, iar cand intra cate un exemplar mai imbracat ai alta incredere sa tragi de peste. plus ca eu unul nu am observant sa prind mai bine cand folosesc mono decat atunci cand folosesc textil + fluorocarbon.
nu am contestat niciodata experienta/experietele pe care le-ai avut tu folosind inaintas mono.
p.s. nici eu nu sunt de accord cu ,,profesorii'' de aici de pe forum, insa daca ai citit cu atentie ai putut observa ca eu am scris informatia completa ca sa se inteleaga clar ce am vrut sa spun, nu doar cate o ironie sau frantura de informative cum fac acestia...