Spinning la avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mihai294
junior
junior

Re: Spinning la avat

Mesaj de mihai294 » 30 Noi 2014, 22:01

Salut. eu pescuiesc la avat de ceva timp si folosesc doar monofilament deoarece este mai putin vizibil in apa fata de firul textil si astfel poti avea o prezentare mai naturala a naluci.......mai ales cand pescuiesti la popper sau minnow-uri usoare de suprafata,pe ape limpezi....etc
Parerea mea este ca atunci cand mananca avatul bine nu conteaza ce fel de fir ai :)
Deci revenind la monofilament eu folosesc cel de la trabucco de 0.22 ...l-am testat acasa poti ridica cu el o greutate de 4kg,cam acolo are el limita de rupere desi pe ambalaj scrie 7kg......deci totusi 4kg este acceptabil pe un mono care costa un pic mai mult decat un pachet de tigari :D , il am de un sezon si inca nu da semne de oboseala desi l-am pescuit destul de mult. Daca nu ai somni prin zona sau ceva avati mari atunci poti folosi cu incredere firul monofilament. Fire intinse! :respekt:

Muresan Paul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Muresan Paul » 30 Noi 2014, 22:48

Mi-a mai spus cineva de firul Trabucco T-Force Trouter...respectivul pescuieste cu el la stiuca si e foarte multumit. Zicea ca are o rezistenta cum n-a mai vazut la niciun monofilament. Oricum, ms pt informatie :D. Pana in primavara sper sa adun destule informatii pentru a face alegerea buna in ceea ce priveste echipamentul pentru avat :)

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 01 Dec 2014, 18:24

eu am avut destul de recent o experienta neplacuta cu Trabucco T-Force Trouter achizitionat de la un magazin on-line, care ceda mult prea usor si des, dar cel mai probabil a zacut pe undeva depozitat aiurea si si-a diminuat calitatile.

Vlad13
junior
junior

Mesaj de Vlad13 » 02 Dec 2014, 08:37

Eu folosesc numai textil pt pescuitul la avat si uneori adaug un inaintas de fluorocarbon. Controlez mai bine naluca in curent cu textilul decat cu mono si pe langa asta, pot sa fac lanseuri mult mai lungi cu un textil mai subtire, care are aceeasi rezistenta ca un mono de 2 ori mai gros...
Cat despre coloratul firului cu markerul, eu nu fac asta decat la pescuitul de salau, si acolo, uneori, la avat, sincer, nu cred ca are vreo importanta, el o sa se concentreze asupra nalucii, nu a firului, plus ca nu cred sa fie limpede apa in care pescuiesti la avat, asa ca, nu vad niciun motiv.

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 03 Dec 2014, 16:13

Imi amintesc de o partida la avat , pe Dunare, la poper......pana nu am pus un inaintas de mono la texti, pestii se razgandeau in ultimul moment sa inhaleze naluca. Dupa ce am pus inaintas mono, am inceput sa am si capturi. Atunci a contat aceea, schimbare.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 03 Dec 2014, 19:36

nu vreau sa supar pe nimeni, insa textilul e sfant!
savage gear adrenaline, daiwa samurai, power pro sunt fire de exceptie care se gasesc si pe la noi si nu costa o avere, iar atunci cand ti se pare ca avatul e mofturos si nu mananca bine din cauza textilului prea vizibil totul se rezolva cu o struna de fluorocarbon!
nu cred ca mono e mai putin vizibil in apa ca fluorocarbonul.
dar na' asta este doar parerea mea!
Nihil Sine Deo

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 03 Dec 2014, 20:58

Si eu folosesc numai textil.
Anul acesta am folosit daiwa samurai 18lb si sunt multumit de el.
Cand folosesc inaintas de mono, leg direct naluca, eliminand astfel agrafa si simplificand ''montura''.

Cat esti pescar, nu esti niciodata ''profesor'' ....esti mereu ''elev''. Mereu ai de invatat cate ceva. Spun asta pt ca tot timpul apare si se baga cate un ''profesor'' intr-o discutie , din care unii colegi de forum culeg informatii (unele stiute, altele mai putin stiute).

Hai sa nu ne mai dam ''profesori'' si sa invatam unii de la altii.

:respekt:

Muresan Paul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Muresan Paul » 03 Dec 2014, 21:56

Eu asta incerc sa fac, sa invat de la cei mai experimentati si din comentariile voastre imi iese de minune :D. Multa sanatate si fire intinse :D

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 07 Dec 2014, 15:23

Goldelian scrie:Si eu folosesc numai textil.
Anul acesta am folosit daiwa samurai 18lb si sunt multumit de el.
Cand folosesc inaintas de mono, leg direct naluca, eliminand astfel agrafa si simplificand ''montura''.

Cat esti pescar, nu esti niciodata ''profesor'' ....esti mereu ''elev''. Mereu ai de invatat cate ceva. Spun asta pt ca tot timpul apare si se baga cate un ''profesor'' intr-o discutie , din care unii colegi de forum culeg informatii (unele stiute, altele mai putin stiute).

Hai sa nu ne mai dam ''profesori'' si sa invatam unii de la altii.

:respekt:

m-ai inteles gresit! :oops:
nu am avut intentia de a ma da mai rotund decat sunt :D si nicicum profesor...
mi-am expus parerea pe care mi-am format-o de-a lungul timpului, timp in care am pescuit aproape exclusiv la avat...
eu, unul, punand in balanta argumentele pro si contra mono/textil am ajuns la concluzia ca textilul e ,, sfant'' adica: numarul de pierderi de naluci se reduce simtitor, rezistenta la abraziune si la nod e superioara, iar cand intra cate un exemplar mai imbracat ai alta incredere sa tragi de peste. plus ca eu unul nu am observant sa prind mai bine cand folosesc mono decat atunci cand folosesc textil + fluorocarbon.
nu am contestat niciodata experienta/experietele pe care le-ai avut tu folosind inaintas mono. :respekt:

p.s. nici eu nu sunt de accord cu ,,profesorii'' de aici de pe forum, insa daca ai citit cu atentie ai putut observa ca eu am scris informatia completa ca sa se inteleaga clar ce am vrut sa spun, nu doar cate o ironie sau frantura de informative cum fac acestia...
Nihil Sine Deo

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 07 Dec 2014, 15:28

a...nicidecum nu m-am referit la tine. Stai linistit :). Inca nu ti-am citit tot mesajul, dar am vazut din inceputul mesajului ca ai inteles gresit.
Sunt altii mai ''profesori'' ca tine :)
:bere:

Scrie răspuns