Spinning la avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Muresan Paul
utilizator nou
utilizator nou

Spinning la avat

Mesaj de Muresan Paul » 27 Noi 2014, 20:04

Astazi mi-am facut cont pe acest forum si vreau sa cer parerea unor oameni cu experienta :). Sunt incepator in ale spinningului...pescuiesc la spinning doar de 2 ani dar numai la clean. De anul viitor vrea sa ma apuc de spinning la avat si vreau sa va intreb o chestie pe care eu o consider destul de importanta. Ce fel de fir imi recomandati pentru spinning la avat? Textil sau mono? De ce? Care sunt avantajele si dezavantajele? Stiu ca firul textil e mai rezistent, dar am auzit ca uzeaza galetul mulinetei mai repede decat monofilamentul...e adevarat? Nu am avut timp sa ma uit daca s-a mai deschis vreun topic pe tema asta, asa ca sa nu va suparati. Va multumesc anticipat si fire intinse tuturor :D.

Pif.
veteran
veteran

Re: Spinning la avat

Mesaj de Pif. » 27 Noi 2014, 20:53

Textil cu inaintas fluorocarbon ,textilul de 10 lb si fluorocarbonul de 0.20 mm,eu si la clean folosesc textil , fara inaintas floro de lene si lipsa de timp nu m ai leg inainas fluoro ,nu stiu cum esti tu dar eu cand vad apa incep sa tremur si nu m ai pot sa fac nici un nod ,iute cu naluca in apa :lol: .
Fain cleanu de la avatar :lol:
Cat despre uzura galetului i ti cumperi o mulineta m ai de calitate si ai rezolvat problema .

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 27 Noi 2014, 22:06

Muresan Paul scrie:Astazi mi-am facut cont pe acest forum si vreau sa cer parerea unor oameni cu experienta :). Sunt incepator in ale spinningului...pescuiesc la spinning doar de 2 ani dar numai la clean. De anul viitor vrea sa ma apuc de spinning la avat si vreau sa va intreb o chestie pe care eu o consider destul de importanta. Ce fel de fir imi recomandati pentru spinning la avat? Textil sau mono? De ce? Care sunt avantajele si dezavantajele? Stiu ca firul textil e mai rezistent, dar am auzit ca uzeaza galetul mulinetei mai repede decat monofilamentul...e adevarat? Nu am avut timp sa ma uit daca s-a mai deschis vreun topic pe tema asta, asa ca sa nu va suparati. Va multumesc anticipat si fire intinse tuturor :D.
s-au scris foarte multe si pana acum despre ceea ce te intereseaza pe acest forum. echipeaza-te cu rabdare si ia la frunzarit topicele deja existente. cu siguranta o sa gasesti multe raspunsuri si indicii! :wink:

Muresan Paul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Muresan Paul » 27 Noi 2014, 22:57

Pif. scrie:Textil cu inaintas fluorocarbon ,textilul de 10 lb si fluorocarbonul de 0.20 mm,eu si la clean folosesc textil , fara inaintas floro de lene si lipsa de timp nu m ai leg inainas fluoro ,nu stiu cum esti tu dar eu cand vad apa incep sa tremur si nu m ai pot sa fac nici un nod ,iute cu naluca in apa :lol: .
Fain cleanu de la avatar :lol:
Cat despre uzura galetului i ti cumperi o mulineta m ai de calitate si ai rezolvat problema .
Ms, as fi vrut eu sa fie clean, dar e un avat frumusel la 3,2 kg :D. Din pacate nu l-am prins la spinning, trebuie sa recunosc :(. Mi-a recomandat cineva firul Super PE 15LB verde fluo si sa colorez cu un marker negru vreo 4-5 metri din partea din fata. Banuiesc ca e ok si asa, nu?

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 27 Noi 2014, 23:14

Sa o luam altfel atunci..un textil cu diametrul de 0,10 -0,12 mm eu cred ca e suficient pt ce vrei tu ,vezi ca diametrele difera de la firma la firma la aceleasi LB,poate fi ok si cu coloratul firului cu marker ,eu nu am incercat .
Fir intins!

Muresan Paul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Muresan Paul » 28 Noi 2014, 14:20

Oare pe o Okuma LureMania 2.23m cu actiune de 10-30gr merge o mulineta Ryobi Zauber de 3000? Se echilibreaza corect?

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 28 Noi 2014, 23:35

Ar trebui sa mearga... Daca ai lanseta mergi cu ea si cere sa probezi mulineta, o prinzi in mandrina, pozitionezi degetul aratator in fata talpei mulinetei si vezi daca ansamblul sta in echilibru (ca o balanta).

Muresan Paul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Muresan Paul » 29 Noi 2014, 09:56

Cred ca asa o sa fac pana la urma :). Ca o alternativa la firul textil, ce parere aveti de firul Jaxon Satori Spinning de 0,18 sau 0,20?
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 30339.html

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 29 Noi 2014, 12:36

@ Muresan Paul

...ca alternativa la firul textil pentru spinning la avat iti recomand ....fir textil de 10-15 lbs (personal folosesc PPde 15 lbs.)
...vezi ca in zona ai cativa spinneri care stiu despre ce e vorba , incearca sa-i contactezi si poate iesiti impreuna la cateva partide de avat
...cel putin "RYOBI" te poate ajuta cu firul , atat explicatii cat si sa-l procuri.
...vei avea numai de castigat

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 29 Noi 2014, 19:25

old_radu scrie:@ Muresan Paul

...ca alternativa la firul textil pentru spinning la avat iti recomand ....fir textil de 10-15 lbs (personal folosesc PPde 15 lbs.)
...vezi ca in zona ai cativa spinneri care stiu despre ce e vorba , incearca sa-i contactezi si poate iesiti impreuna la cateva partide de avat
...cel putin "RYOBI" te poate ajuta cu firul , atat explicatii cat si sa-l procuri.
...vei avea numai de castigat
Subscriu, PP de 10-15 lbs...firul descris de tine este foarte slabut...dai un pic mai mult si iei un fir de calitate care nu se scamoseaza cu una cu doua, nu face peruci, etc...Englezii au o vorba: suntem prea saraci ca sa ne imbracam prost. Numai bine.

Scrie răspuns