recomandare lanseta salau

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi G
veteran
veteran

Re: recomandare lanseta salau

Mesaj de Adi G » 24 Oct 2013, 19:53

uite, ca exemplu.... pe lanseta mea de salau, de 2,40m, cu care dau de pe mal prin bazinele portuare, care sunt aproape ca niste lacuri cu adancimi pana la 10m, scrie asa: plaja de greutatzi 20-45g.... nu-mi amintesc sa fi dat vreodata cu un jig mai greu de 17g.... salaul se comporta cu totul altfel decat stiuca, nu lupta cine stie ce, n-ai sa vezi niciodata salai facand lumanari din apa, sau sa-tzi goleasca juma' de tambur de fir. este un pescuit destul de grosolan, sa zic asa. salaul da de cateva ori din cap si gata, drillul in sine este destul de "plictisitor", TACUL ala cand pune botul e tot farmecul... eu ma sperii de fiecare data si intzep puternic.... :lol: itzi spun ca lanseta trebuie sa fie "ranga" din urmatorul motiv: cerul gurii, in care trebuie sa infigi tu carligul, la salau este foarte dur si osos, pentru ca se hraneste printre altele cu puiet de biban, salau, raci si alte lighioane tzepoase.... tot de aia se foloseste si fir textil, deloc elastic, iar frana la mulineta aproape ca nu conteaza.... pentru ca este oricum aproape inchisa.... :wink:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 24 Oct 2013, 20:05

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 24 Oct 2013, 20:12

cristi_braila scrie:
Adi G scrie::lol: in comparatzie cu Avid Salmon and Steelhead.... chiar ghioage le-as zice la alea... :lol:
Am avut aceasta convingere cu Avid Salmon, inspirandu-ma din acest articol : http://salauldedunare.blogspot.ro/

whow, arata bine salaul ala. trebuie sa marturisesc ca n-am tzinut in mana lanseta asta, am dedus numai din nume... :oops: posibil sa fie buna si aia daca zice omu, nu vreau sa-l contrazic. am alte lansete pentru "salmon si steelhead", toate cu actziune parabolica, nu mi-ar trece prin cap vreodata sa dau la salau cu ele. am pescuit mult la pastrav de mare si am si prins destui.... dar aia sunt adevarate torpile.... dupa un drill de ala itzi tremura genunchii..... :lol: avatul e o gluma slaba pe langa ei.... :lol:

cristi_vi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cristi_vi » 25 Oct 2013, 08:28

Avid Salmon & Steallhead de 2 oz am si eu. Fortat de imprejurari l-a folosit tatal meu si pe lac si dand cu jiguri minuscule a reusit sa prinda tot atatia pesti ca si mine cu Legend Xtreme. Salaii in acel moment erau maraiti si nu punea gura cum trebuie. Asa ca eu cred ca este destul de senzitiva.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Oct 2013, 13:03

Salau in bazine portuare... presupun ca e apa statatoare.Sa vezi pe Dunare de pe mal, in locuri cu curent, stanci cu scoici si praguri abrupte langa mal.Sa vezi cand trebuie sa-l extragi de pe la 8,10 ,12 m adancime.Crezi ca e de 5 kg si el e de 1,5 kg.Si sa vezi cum taie scoicile.Din barca e altceva.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 25 Oct 2013, 17:17

razvan cristescu scrie:Salau in bazine portuare... presupun ca e apa statatoare.Sa vezi pe Dunare de pe mal, in locuri cu curent, stanci cu scoici si praguri abrupte langa mal.Sa vezi cand trebuie sa-l extragi de pe la 8,10 ,12 m adancime.Crezi ca e de 5 kg si el e de 1,5 kg.Si sa vezi cum taie scoicile.Din barca e altceva.
nu e chiar statatoare.... oricum e mai ciudata traba, bazinele despre care zic se afla pe raul elba..... flux, reflux, eheee, cu totu alta poveste... :lol: in rest aproape as putea spune ca raul elba se aseamana un pic cu dunarea..... teoretic.... :lol:

cristi_braila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristi_braila » 25 Oct 2013, 18:45

razvan cristescu scrie:Salau in bazine portuare... presupun ca e apa statatoare.Sa vezi pe Dunare de pe mal, in locuri cu curent, stanci cu scoici si praguri abrupte langa mal.Sa vezi cand trebuie sa-l extragi de pe la 8,10 ,12 m adancime.Crezi ca e de 5 kg si el e de 1,5 kg.Si sa vezi cum taie scoicile.Din barca e altceva.
Mi-ar fi de mare ajutor sa stiu ce folositi sa scoateti acesti salai in conditiile mentionate. Black Pearl mi s-a parut o lanseta serioasa care are 10 ani garantie la blank, si cu o gama variata de puteri, de pana la 80g, cu toleranta de rigoare. :wink:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 25 Oct 2013, 21:50

Eu folosesc un Hot Shot Rod , clasa M (12-25 lb), 8`6" care e cam slabut in conditiile astea.Are putere pe talon dar are un varf elastic care ma ajuta sa nu ratez inteparea, dar si pestii profita din plin de aceasta elasticitate.Unii spun ,si pe buna dreptate ca trebuie bete mai rigide/cu vf. tare dar eu nu prea m-am putut impaca cu ele deocamdata.Mi-am comandat tot un Hot Shot Rod de la NFC, 8`8", mai puternic MH (20-40 lb),dar cu varf relativ permisiv (asta e specificul betelor din categ Hot Shot).Cred ca un bat Fast ar fi cel mai potrivit iar de pe mal oricum iti trebuie bete mai lungi sa ridici jigul peste praguri si sa controlezi pestele tot la praguri.Eu am pescuit exclusiv de pe mal, dar din barca se schimba datele in sensul ca poti da cu lansete scurte,fire mai subtiri,jiguri mai usoare.Pescuitul pe ape curgatoare este mai solicitant decat cel pe ape statatoare deoarece curentul necesita adaptari ale stilului de pescuit.

nairda
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nairda » 26 Oct 2013, 16:56

Pentru Cristi,
De cand caut un partener "de mal".
C-am toti se sperie de "kilometraj".
Hai sa ne cunoastem.
Adrian,
0744826378
Braila

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 07 Noi 2013, 19:52

Pescuieste cineva la salau cu lansete Shimano special concepute pt jigg-ing? Cum ar fi Speedmaster MortManie sau Yasei shad jigging? Si daca da, ce impresie aveti?

http://xxx.shimano-eu.com/publish/cont ... gging.html
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

Scrie răspuns