lanseta spinning parere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
lanseta spinning parere
Ce parere aveti deapre http://www.totalfishing.ro/lanseta-berk ... 22386.html ?
Intentionez sa o folosesc la spinning pe balti private si Olt in mare parte si as vrea sa fie ok si pentru stiuca ai pentru salau.
Pescuita cu rotative, oscilante, voblere, twistere etc.
Mai sunt si alte variante in aceeasi bani?
Intentionez sa o folosesc la spinning pe balti private si Olt in mare parte si as vrea sa fie ok si pentru stiuca ai pentru salau.
Pescuita cu rotative, oscilante, voblere, twistere etc.
Mai sunt si alte variante in aceeasi bani?
Re: lanseta spinning parere
Este OK pt salau pe rauri mari sau Dunare ... pe balti private rareori pescuiesti cu jiguri sarite de 12g, deci nu prea ai ce face cu ea la salau, pt stiuca pe balta este prea „ranga” ... pt oscilante si rotative este mult prea puternica
Cauta si tu un model pe o putere mai mica ... cu ce pescuiesti la stiuca? cu naluci mari si grele?
daca vrei o lanseta de salau de balta cu care sa mai dai din cand in cand la stiuca la oscilanta cauta un fast mai elastic pana in 30g ... eu mi-as lua o lanseta care duce maxim 21g, adica asta
http://tinyurl.com/atka7c7
Cauta si tu un model pe o putere mai mica ... cu ce pescuiesti la stiuca? cu naluci mari si grele?
daca vrei o lanseta de salau de balta cu care sa mai dai din cand in cand la stiuca la oscilanta cauta un fast mai elastic pana in 30g ... eu mi-as lua o lanseta care duce maxim 21g, adica asta
-
- utilizator constant
21g mi se pare putin..un 7-30g asa...aveti vreo recomandare?
e si un model de rapture assasin de 28g - Rapture Assassin Xt S762H
daca vrei ceva semnificativ mai bun, intereseaza-te de un custom pe un blank MHX standard modulus ... te va costa vreo 600-650RON ... MB 844 e pana in 28g, dar este semnificativ mai puternic blankul ala decat este dat ... daca as fi in locul tau, eu mi-as face SJ 843, care e pana in 17g, dar duce un pic mai mult ... vezi ca este unul la vanzare montat de Andronic
http://www.rapitori.ro/forum/kilipiruri-t25888.html
daca vrei ceva semnificativ mai bun, intereseaza-te de un custom pe un blank MHX standard modulus ... te va costa vreo 600-650RON ... MB 844 e pana in 28g, dar este semnificativ mai puternic blankul ala decat este dat ... daca as fi in locul tau, eu mi-as face SJ 843, care e pana in 17g, dar duce un pic mai mult ... vezi ca este unul la vanzare montat de Andronic

http://www.rapitori.ro/forum/kilipiruri-t25888.html
-
- utilizator constant
Dragut..am pus o intrebare acolo..imi e frica sa nu fie prea light pentru rotative, oscilante, spinnerbaituri, jiguri, gume si voblere.
indiferent de gusturile tale, nu e prea light pt jiguri pana in 14g, sa zicem(la care se mai adauga si greutaea gumei) ... oscilante si rotative arunci si de 20g cu ea ... dar este cam rigida pt dat la lingura ... blankul respectiv este conceput pt pescuitul la jig si exceleaza pe acest segment ...
lansetele de top sunt specializate pe anumite naluci/stiluri de pescuit ... nu exista lanseta excelenta si la lingura si la jig ... problema este ca o lanseta dedicata de lingura nu se pupa deloc cu o lanseta de jig(nu prea poti intepa pestele, nu este f senzitiva si nici nu jigui corect cu ea) ... cu o lanseta de jig mai poti da si la lingura - fiind prea rigida s-ar putea sa ai ceva rateuri in drill si la intepat(ma refer la stiuca) pe care le mai poti corecta pescuind cu mono ...
eu pe balti, de obicei, pescuiesc cu jiguri de 3.5-7g ... pe apa f adanca(sarita de 4m), cand este el f activ sau cand bate vantul tare mai dau si cu 9-12g ... oscilantele cu care pescuiesc eu pe balta au 16g maxim ... de obicei pescuiesc cu oscilante de 9-13g ... rotativele sunt si mai usoare ...
lansetele de top sunt specializate pe anumite naluci/stiluri de pescuit ... nu exista lanseta excelenta si la lingura si la jig ... problema este ca o lanseta dedicata de lingura nu se pupa deloc cu o lanseta de jig(nu prea poti intepa pestele, nu este f senzitiva si nici nu jigui corect cu ea) ... cu o lanseta de jig mai poti da si la lingura - fiind prea rigida s-ar putea sa ai ceva rateuri in drill si la intepat(ma refer la stiuca) pe care le mai poti corecta pescuind cu mono ...
eu pe balti, de obicei, pescuiesc cu jiguri de 3.5-7g ... pe apa f adanca(sarita de 4m), cand este el f activ sau cand bate vantul tare mai dau si cu 9-12g ... oscilantele cu care pescuiesc eu pe balta au 16g maxim ... de obicei pescuiesc cu oscilante de 9-13g ... rotativele sunt si mai usoare ...
-
- veteran
Bogdan te sfatuieste bine mai ales ca vrei sa faci un compromis mare si ca varietate de specii si situatii de pescuit.
O lanseta cu care pti sa pescuiesti cu jiguri de 15g +plastic pe Olt, pescuieste decent si cu jiguri de 5-9g pe lac unde interbvalul acesta de greutati acopera adancimi de la 2m la 15m.
O putere reala de 21g este compromisul cel bun in acesta situatie ,o lanseta care duce real 28g nu are sens in pescuitul pe lacuri.
O actiune mod-fast sau fast progresiva face lanseta utilizabila si in pescuitula stiuca cu naluci reactive.
Ca lanseta factory amde Rapture Assassin XT este ok ca actiune.
Blank cu pret decent si ok sunt cele MHX Blend
CB845-Blend 7' 1 10-20 3/8 - 1 Mod-Fast Med-Hvy Rattle Traps, Lipped Crank Bait, Twitch Baits, Jerk Baits, Swim Baits 1.9 .537 5.5 $60.50
este un compromis orientat catre stiuca si pescuit pe Olt, pentru pescuitul pe lac e cam prentru jiguri peste 7-9g si salai mari.....
Daca vrei sa faci treaba bine e de preferat 2 lansete una de putere 1/2oz. pentru lac la salau si lanseta II de putere pana la 1 oz. sau 1 1/4 oz cu actiune mod-fast pentru Olt si stiuca.
O lanseta cu care pti sa pescuiesti cu jiguri de 15g +plastic pe Olt, pescuieste decent si cu jiguri de 5-9g pe lac unde interbvalul acesta de greutati acopera adancimi de la 2m la 15m.
O putere reala de 21g este compromisul cel bun in acesta situatie ,o lanseta care duce real 28g nu are sens in pescuitul pe lacuri.
O actiune mod-fast sau fast progresiva face lanseta utilizabila si in pescuitula stiuca cu naluci reactive.
Ca lanseta factory amde Rapture Assassin XT este ok ca actiune.
Blank cu pret decent si ok sunt cele MHX Blend
CB845-Blend 7' 1 10-20 3/8 - 1 Mod-Fast Med-Hvy Rattle Traps, Lipped Crank Bait, Twitch Baits, Jerk Baits, Swim Baits 1.9 .537 5.5 $60.50
este un compromis orientat catre stiuca si pescuit pe Olt, pentru pescuitul pe lac e cam prentru jiguri peste 7-9g si salai mari.....
Daca vrei sa faci treaba bine e de preferat 2 lansete una de putere 1/2oz. pentru lac la salau si lanseta II de putere pana la 1 oz. sau 1 1/4 oz cu actiune mod-fast pentru Olt si stiuca.
-
- utilizator constant
Multumesc foarte mult pt sfaturi...cred ca o sa ma orientez catre rspture..acum nu stiu ce sa fac cu actiunea...personal iubesc spinningul la stiuca dar as vrea sa incerc si salaul si de aia as tinde catre un compromis. O lanseta moderate fast ar face serviciu si la salau sau mai bine un fast? Mentionez din nou ca activitatea lui principala (a batului) va fii stiuca.
-
- utilizator nou
Scuze de deranj,daca ai pescuit cu ea,vrei sa spui mai multe despre lanseta .
Eu personal am pus mana pe una 6-22g s742,dar in magazin este altceva decat pe balta.
Vreau sa dau la salau pe lacurile din jurul bucurestiului,
multumesc si fir intins costy
Scuze de deranj,daca ai pescuit cu ea,vrei sa spui mai multe despre lanseta .
Eu personal am pus mana pe una 6-22g s742,dar in magazin este altceva decat pe balta.
cam toti sunt de acord ca pescuitul salaului cu jiguri cel mai comod si corect se face cu o lanseta fast ... daca nu as intepa f violent sau ar trebui sa pescuiesc numai de pe mal la distante mari as pescui numai cu lansete rigide ex fast la salau ...barthez0705 scrie:Multumesc foarte mult pt sfaturi...cred ca o sa ma orientez catre rspture..acum nu stiu ce sa fac cu actiunea...personal iubesc spinningul la stiuca dar as vrea sa incerc si salaul si de aia as tinde catre un compromis. O lanseta moderate fast ar face serviciu si la salau sau mai bine un fast? Mentionez din nou ca activitatea lui principala (a batului) va fii stiuca.
insa la urma urmei este o chestiune de gust ...
ca sa te bag si mai tare in ceata, sa stii ca mod fast/fast/ex fast se refera strict la modul cum se indoaie lanseta ... mai conteaza si elasticitatea materialului din care este facuta lanseta ...
exista niste lansete f elastice din fibra de sticla ex fast (perfecte la stiuca) ... sunt ideale pt pescuitul la reactive ... uite aici un exemplu :
http://www.tacklewarehouse.com/Lucky_Cr ... -LCCR.html
exista niste lansete facute dintr-un grafit f rigid, rezultand o lanseta „ranga”, dar care are o actune mod fast

le explica Sava mai bine decat mine ...
http://asavacustom.com/actiunea-unei-la ... -mod-slow/
ti-am mai zis - daca as fi in locul tau, ca sa impac si capra si varza, mi-as lua Assasinul de 28 sau 21g si ma incadrez in buget, sau as mai pune vreo 100-200RON si mi-as face un custom MHX MB 843 sau MHX MB 843
or mai fi si alte lansete de serie mai bune pe la 400RON ... dar eu nu le-am pipait/vazut ...
vb cu baietii care au Majorcraft Basspara de 10g ... cica e superba pt salau pe balta ...
eu doar am pipait in magazin o Daiwa Black Generation de 14g, mi-a placut mai mult Assasinul ca actiune ...
eu am pescuit la jig cu varianta de 14g si 7ft4in si m-am jucat cu niste voblere cu varianta de casting de 56g ... cea de 56g arunca corect un rattling de 42g ... altceva mai greu nu aveam la mine ... cu cea de 14g am aruncat jiguri de 12g+guma pe curgatoare, pe apa mai „moale” de 3-4m ... deci se incarca corect cu vreo 16-17g(era o guma mai subtirica) ...constantin nicolae scrie: Scuze de deranj,daca ai pescuit cu ea,vrei sa spui mai multe despre lanseta .
le-am pipait in magazin pe cele de 21g si de 28g, cea de 21g era mai puternica decat cea de 14g, iar cea de 28g era semnificativ mai puternica decat cea de 21g ... erau rapide ... chiar am vrut sa mi-o iau pe aia de 21g

sunt usoare, destul de nervoase, lucrate f frumos, inelate relativ corect(aia de 14g avea inelele de pe varf cam grosolane) ... eu cam sunt obisnuit cu lansete mult mai senzitive, dintr-o bucata ... deci nu m-a dat pe spate senzitivitatea ... dar la 400RON, fara nicio suparare, nu prea poti pretentii de lansete americane dintr-o bucata ...