Casting cu fire textile sau nanofil?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

shimano
veteran
veteran

Casting cu fire textile sau nanofil?

Mesaj de shimano » 08 Ian 2013, 09:48

Nu stiu daca am nimerit in topicul corect, dar cred ca si castingul se catalogheaza tot la spinning, asa ca voi incerca aici:
Am citit undeva ca firul textil trebuie tinut cateva zile in apa, inainte sa il pui pe mulineta. Am inteles ca firele se aseaza mai bine astfel. Eu inca nu am incercat asa, dar poate stiti voi mai bine. In cazul meu, pun pe mulinete de casting.
In acelasi timp am primit cadou o rola de Berkley Nanofil, o inventie noua, ciudata, care nu e nici textil dar nici mono. La 0.12 mm tine 6 si ceva de kile cica. Ati incercat asa ceva? L-o fi prins astia de la Berkley pe Dumnezeu de picior, sau e o alta inselaciune? Nu de alta, dar sa stiu si eu ce sa pun pe mulinete. Pana acum textilu-i sfant.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: Casting cu fire textile sau nanofil?

Mesaj de andrei-ovidiu » 08 Ian 2013, 13:24

Am mai spus-o si cu alte ocazii...uita de Nanofilul de la Berkley :!: Asta daca nu vrei sa pierzi vreo naluca rapid sau vreo captura :!:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 08 Ian 2013, 14:36

Pai se pare ca nanofilu' nu prea convinge pe nimeni...

matherobert
junior
junior

Mesaj de matherobert » 21 Ian 2013, 20:26

La fel am patit si eu cu Nano' ...nu-si merita banii si laudele...textil e mult mai bun!!

Calin C
senior
senior

Mesaj de Calin C » 22 Ian 2013, 11:04

tarponul
junior
junior

Mesaj de tarponul » 23 Ian 2013, 13:34

shimano scrie:Pai se pare ca nanofilu' nu prea convinge pe nimeni...
Salut. Am pescuit cu Nanofil de cateva ori anul trecut. La prima impresie a fost ok ( de nou ) insa ce sa o mai lungim daca esti curios cum se comporta dupa cateva partide lasa-mi o adresa de livrare pe privat si ti-l trimit ( am taiat cativa metrii din el ) fara nici o pretentie, insa ..... se rupe ca ata pe romaneste. La modul cel mai sincer nu as mai incerca sa pun un vobler scump si sa dau cu el ca imi este teama. Mai mult credit acord unui Hi vis de la Sunline mono decat acestui fir. Numai bine si nu uita oferta este deschisa.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 23 Ian 2013, 20:39

Un textil bun de la 0,12-0,15 in sus este deja ok poti desface si eventualele peruci.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Ian 2013, 10:03

Am citit undeva ca firul textil trebuie tinut cateva zile in apa, inainte sa il pui pe mulineta. Am inteles ca firele se aseaza mai bine astfel
Cind pui fir nou pe mulineta de cast,firul trebuie tinut usor tensionat,si sa vina fix pe mijloc,altfel il aduna intr-o parte..Parca am vazut si ceva dispozitiv pentru asa ceva..Eu la prima asezare,ma duc la Mures,pun un cranck mare de suprafata,lansez cit pot de mult si las apoi sa-mi deruleze tot firul,la vale.Apoi recuperez normal,cu viteza constanta..si iese o bobinare a-ntiia..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

storm
veteran
veteran

Mesaj de storm » 24 Ian 2013, 10:32

semlecangheorghe scrie:
Am citit undeva ca firul textil trebuie tinut cateva zile in apa, inainte sa il pui pe mulineta. Am inteles ca firele se aseaza mai bine astfel
Cind pui fir nou pe mulineta de cast,firul trebuie tinut usor tensionat,si sa vina fix pe mijloc,altfel il aduna intr-o parte..Parca am vazut si ceva dispozitiv pentru asa ceva..Eu la prima asezare,ma duc la Mures,pun un cranck mare de suprafata,lansez cit pot de mult si las apoi sa-mi deruleze tot firul,la vale.Apoi recuperez normal,cu viteza constanta..si iese o bobinare a-ntiia..

Si prinzi si peshte cu ocazia asta....:):)

Scrie răspuns