Balta spinning satu mare
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Balta spinning satu mare
Deci as dori sa-mi spuneti si mie niste balti/rauri in aproapiere de satu mare la maxim 30-50 km.Dar unde se si prinde pentru ca sunt incepator si v'a fii prima mea iesire la spinning ( Balta de rapitori) ma intereseaza cel mai mult stiuca/biban.
Sa nu mai fac un topic , E buna lanseta Lanseta EnergoTeam Rubin Spin 2,40m/20-40gr pentru pescuitul la stiuca si
Mulineta Okuma Aquios 15 FD.
Sa nu mai fac un topic , E buna lanseta Lanseta EnergoTeam Rubin Spin 2,40m/20-40gr pentru pescuitul la stiuca si
Mulineta Okuma Aquios 15 FD.
Re: Balta spinning satu mare
...mai rar satmareni in forumul acesta si in general destul de rari "spinningari"
...sunt curios daca vrei primi raspuns.
...sunt curios daca vrei primi raspuns.
-
- utilizator nou
Si eu sunt foarte curios , dar forumul pescarilor satmareni a picat de ieri asa ca am nevoie de niste informatii si sunt curios poate voi face rost de pe acest forum.
...daca te ajuta parerea mea :
...sculele enumerate sunt ok pt stiuca , poate nu era rea o mulineta mai mare , 2000-2500
...pentru stiuca , din cate stiu eu , poti incerca la Balastiera Apa si eventual pe Tur
...am gasit o intreaga lista cu locuri pentru stiuca , ai "mp"
...sculele enumerate sunt ok pt stiuca , poate nu era rea o mulineta mai mare , 2000-2500
...pentru stiuca , din cate stiu eu , poti incerca la Balastiera Apa si eventual pe Tur
...am gasit o intreaga lista cu locuri pentru stiuca , ai "mp"
@SarcaPatrick
De ce mai cauti... Tot Somesul e al nostru... In acest an am prins avat, clean, salau, somn....si daca TU cauti stiuca, sa stii ca am prins si stiuca!
E locul ideal pentru spinning! Daca ai rabdare, gasesti locuri foarte bune. Balta sau lac pentru spinning gasesti mai greu in zona SM. poti incerca Turul sau lacul de la Calinesti. Daca vrei stiuca sau biban, poti sa treci granita, si in Ungaria gasesti un lac frumos la Csokaly.
Fir intins!
De ce mai cauti... Tot Somesul e al nostru... In acest an am prins avat, clean, salau, somn....si daca TU cauti stiuca, sa stii ca am prins si stiuca!

Fir intins!

-
- utilizator nou
Multumesc frumos , imi poti da niste detalii despre pescuitul pe somes ? adica cu ce fel de "momeala" sa stiu , ca sunt la inceput si am acasa voblere/twistere/lingurite si tot felu doar ca nu ma pricep deloc. sa-mi dai niste modele si sa-mi spui mai exact la ce merg modelele. Multumesc.
La inceput sa incerci cu linguri rotative, culori cat mai diverse (argintiu, auriu), marimea 0,1,2. Eu folosesc -mepps- . Linguritele le prinzi de fir folosind o agrafa cu vartej mica (rotativele au avantajul ca sunt usor de folosit, este suficient sa le recuperezi constant si sunt ieftine intre 5 si 20 lei). Sa folosesti fir de 0.20. Atentie mare la agatatori! Somesul din pacate e plin de haine, paturi, biciclete, anvelope, etc.
Dupa un sezon de spinning (insista, du-te la pescuit chiar daca nu ai rezultate foarte bune) o sa ai experienta si precizie in lansare, poti incepe un upgrade la echipament, sa pui fir textil si sa incerci voblere. Voblerele sunt mai scumpe dar de obicei si mai prinzatoare decat linguritele rotative. Eu folosesc rapala 99,9%... Aici pentru clean si avat merita sa incerci voblere mai mici 3-5 cm (floating sau sinking), ziua culori naturale( S, sau P), seara culori mai extreme (GFR, FT, HT, HP, etc.). Voblerele mai mari (7-12+) sa incerci aproape de mal, pe sub radacini, langa pietre, la apa adanca, mai ales seara, sau noaptea("culori extreme"). Poti prinde salau si somn. Important e sa incerci, sa pescuiesti, o sa ai si rezultate...

Dupa un sezon de spinning (insista, du-te la pescuit chiar daca nu ai rezultate foarte bune) o sa ai experienta si precizie in lansare, poti incepe un upgrade la echipament, sa pui fir textil si sa incerci voblere. Voblerele sunt mai scumpe dar de obicei si mai prinzatoare decat linguritele rotative. Eu folosesc rapala 99,9%... Aici pentru clean si avat merita sa incerci voblere mai mici 3-5 cm (floating sau sinking), ziua culori naturale( S, sau P), seara culori mai extreme (GFR, FT, HT, HP, etc.). Voblerele mai mari (7-12+) sa incerci aproape de mal, pe sub radacini, langa pietre, la apa adanca, mai ales seara, sau noaptea("culori extreme"). Poti prinde salau si somn. Important e sa incerci, sa pescuiesti, o sa ai si rezultate...
-
- utilizator nou
Am 2 voblere Rapala Swimming Depth 3'-5' 0,9-1,5 9cm 5g , aceasi marimi/greutate doar 2 culori diferite una galbui cu negru si celeallt gri cu negru
Ceva locuri nu sti ?? asa orientative
Ceva locuri nu sti ?? asa orientative
ai rapala floating. sunt foarte bune, au o singura problema:nu sunt grele si nu le poti arunca ca lumea la inceput(sau daca ai fir prea gros-sau lanseta nepotrivita)... incearca undeva in zona "podul galben" (care-i albastru)
sa cauti apa cat mai adanca, langa crengi, pietre. atentie la agatatori! 

Cu ceva ani in urma am fost la Chereusa, lac administrat de familia Banc. Era stiuca, pe masura conditiilor; vegetatie multa, diversitate a speciilor, portiuni din lac unde pescuitul era imposibil...SarcaPatrick scrie: Ceva locuri nu stii??
Proprietarul avea si o poza cu o stiuca uriasa prinsa de un pescar de stationar (eufemistic vorbind), peste care avea catre 20 kg.