pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Re: pescuit la clean pe rauri

Mesaj de MARIUS POPA » 21 Aug 2012, 18:27

TheFly ghinion mare frate, daca am lasa la iecare partida cate ai lasat tu la acea partida, am trece la clasicul pescuit "la fund", plumbul e ieftin, carligele la fel, vartejurile nu mai zic :Nici la Berti oscilante nu am avut rezultate...din pacate!
Cateodata , cand pescuiesc din mal-mal, pe rauri mai mici, gen Bistrita sau Sieu sau Sebesul sau Ariesul, nu agaturile din apa imi fac probleme, ci cele de pe malul opus, desi controlez destul de bine laseul cu mana pe fir...cateodata, din cauza soarelui, se mai duce la zmeu in prasnic :wallbash:
EU, las-o asa, muscaritul sa fie ultima etapa a vietii, sasa stam prost cu timpul, unii, apai sa mai lucram la 2-3 stiluri e cam greu :)
Boistean,unde i-ai plesnit, cu gangania aia? Si eu am, dar cu agraf acu vartej, mere cam prost, direct pe fir cred ca se zbate mai bine!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 21 Aug 2012, 18:38

pe Siret, intr-o zona cu albia (mai) ingusta - pentru a putea lansa chiar sub malul opus - si apa de peste 2 m adancime.
si eu folosesc tot timpul agrafe, pentru ca schimb destul de des "jucariile". cu o agrafa mai finuta, s-a descurcat chiar bine voblerasul.

florin_jalia
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florin_jalia » 22 Aug 2012, 07:33

MuskMd scrie::twisted: recordul e de 3 mepps si 4 boblere de firma in o ora juma...... Sau de 12 streamere in 25 de minute :lol: .....asa ""citesti apa .....
salutare!!scuze ca ma bag in discutie dar nu am rezistat....si eu sunt impatimit cu cleanul,mai ales la lingurite rotative...si am vazut o chestie interesanta pe net:cum sa-ti faci o rotativa singur....la inceput mi-a fost f greu dar dupa ce am facut cam 5-6 lingurite mi-am intrat in mana...rezultatele au fost la fel ca si cu cele cumparate...dar s-a cunoscut la buzunar :wink:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 22 Aug 2012, 08:05

te cred :) . Dar sa mor io ca deja sar calul daca ma mai apuc si de facut rotative..... muste, bete, e suficient, nici pt astea nu am timp de ajuns :lol: . Iar la rotative doar ma prostesc asa... cateodata :D :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 22 Aug 2012, 21:51

MARIUS POPA scrie:TheFly ghinion mare frate, daca am lasa la iecare partida cate ai lasat tu la acea partida, am trece la clasicul pescuit "la fund", plumbul e ieftin, carligele la fel, vartejurile nu mai zic :Nici la Berti oscilante nu am avut rezultate...din pacate!
partida in cauza era la stiuca :), de accea am zis offtopic. Azi am patit-o iar, fix in acelasi loc, fix la aceleasi ore :(. Nu am mai pierdut decat 3, dintre care doar 1 agatata in crengi, celelalte...with the pike. Dilema toamnei e ca am gasit in Romania apa din care nu reusesc sa scot pestele pe mal (deja 4 in 2 partide) :( si nu stiu ce sa fac sa schimb totusi situatia

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 24 Aug 2012, 14:29

Salut!

Am fost si eu, zilele astea, la clean.. am dat doar la vobler.

Ieri am reusit sa iau - intr-un final un clean de 24-25 cm (eliberat), asta dupa ce mi-am reamintit ca incerc degeaba in zonele cu apa intinsa, fara sa stiu exact ce-i pe fund, desi malurile erau flancate de copaci. Locul de unde am scos vreo 2 a fost cu structura si avea o adancime >2m (aproximez - nu am intrat, prea adanc+curent).

Daca locul e promitator si nu vad atacuri (muscarit) la suprafata insist pe ceva care sa mearga mai spre adanc. De exemplu.. chiar si atunci cand muscarea - din vina mea - nu reuseam sa-i conving sa finalizeze atacul; in momentul in care schimbam naluca si metoda de recuperare veneau si atacurile. Totul depinde de rau - daca raurile sunt destul de inguste si cu apa mica/medie insist si pe floating (gen Salmo Tiny etc), la fel si in zonele cu apa mai intinsa, daca stiu sigur ca e structura si apa adanca pun doar sink sau, in cel mai rau caz, un floating (asta daca curentul permite). Daca apa e de la jumatate de metru si rece.. insist doar pe sink.
Poate e un tic de-al meu dar, chiar si cand muscareste, nu prea dau dupa el, mi s-a intamplat ca la finalul drill-ului - c leanul- sa-mi fie urmarit de altii 1-2-3 net mai mari - practic atunci cand muscareste.. ii prind pe ai mai mici din banc sau de pe zona (poate mi se pare..).

Vara asta am pierdut vreo 6 voblere: 1 Rapala, 1 Salmo (desfacut la nod.. a plecat pestele cu el), vreo 4 Strike (3 nu stiu le-am mai gasit in trusa iar unul.. a cazut in apa si l-a luat curentul in timp ce eram in copac).

@ boistean.. Strike-urile nu-s cam slabe-n ancore ? Nu stiu de ce, dar impresia asta o am de ceva timp.. am incercat, intr-o vreme, pe rauri cu apa mai rece si, desi atacau, nu reuseam sa-i intep.

@ Mariu Popa.. in ce zona a bistritei dai ? Incearca agrafe mici, de 00 de la Sert (nu mai stiu exact marimea) ..

@TheFly .. ia-ti o barca sau insista in continuare in acelasi loc cu un fir mai gros si frana stransa - ori scoti ori rupe... eu nu reusesc sa ajung la "al mare" .. sta la malul opus, iar pe mijloc e curent si-ntre el sunt crengi .. nu prea pot "juca" voblerul..

Spor si numai bine!

Fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 24 Aug 2012, 15:00

dori scrie: @ boistean.. Strike-urile nu-s cam slabe-n ancore ? Nu stiu de ce, dar impresia asta o am de ceva timp.. am incercat, intr-o vreme, pe rauri cu apa mai rece si, desi atacau, nu reuseam sa-i intep.
am avut un singur rateu in ultimele 2 partide la voblerul cu pricina. mai mult, desi e dotat cu o singura ancora, am fost nevoit sa folosesc clestele in 90% din cazuri, pt. extragerea ancorei.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 24 Aug 2012, 15:41

Ok, am inteles, pestii se hraneau bine, as putea spune agresiv..

Am avut si eu culoarea aceea, dar nu am prins la ea, la mine au mers altele.. insist mai mult pe galben, portocaliu, rosu si gri, mai rar pe verde.

Spor si numai bine !
Fir intinS!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 24 Aug 2012, 20:56

ieri dupasa-seara si azi dupamiaza-seara, de la 6:30 la 8, am plesnit vreo 16 bucati, pe Mures, dar din apa, de la mijlocul, catre malul celalalt, lanseuri lungi,si dinnou...rotative, Mepss-uri, apa cu fund denivelat, strucura de lut macinata de apa si roasa!
parere proprie, in astfel de situatii, nu ai ce face cu voblere, unde ai nevoie de lansuri lungii si pe plosnitura!
garantat, daca e sa aleg intre rotativa ( nu oricare, atentie) si voblere...pica ultimele!
Dori, nu-i vorba de agrafa cu vartej,sunt mai multe cauze, le enumeram altadata!
TheFly, incerca sa ne expui instalatia cu care dai, sa vedem de ce lasi tu asa, si se rupe la dintoasa in gura!
poate gasim noi o solutie 8)
apropo, azi dupamiaza-seara, am pescuit in conditii extereme, la 100 si ceva de metri de mine in aval, niste ...negrotei, invatau sa innoate la greu, de am crezut ca rup dintzi in gura de la crosnituri...dar , inspiratia, a dat roade pina la urma :wink:
culori cu care am jonglat, clasicele:argint, aur si cupru !
doar nr.1
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 24 Aug 2012, 21:52

@ Marius Popa.. nu de agrafa cu vartej vorbeam ci una Duo Lock; m-am uitat pe plic, era de 00 (uite aici model: http://dori.sunphoto.ro/Capturi/20774917 ).

Ma gandeam sa-mi iau alt bat, dar nu acum, vara viitoare, unu spre UL.

Negrotei ? (nu-i nevoie de raspuns - o sa ma prind eu pana la urma).

Spor si numai bine! Fir intins!

Scrie răspuns