Pescuitul la rapitori iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 04 Noi 2011, 14:37

MuskMd scrie: @Razvan.V presupun ca la clean te referi :)
Nu numai. Pe parau este cam tot ce se poate, stiuca, salau, biban, clean, somn, de toate pentru toti

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Noi 2011, 14:37

fain parau ;)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 04 Noi 2011, 14:57

M-am intalnit si cum un muscar odata, mergea dupa clean

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 04 Noi 2011, 17:55

Salut!

Dimineata+seara, cand sunt nori si ff. rece.. unde au zis si colegii, la apa lina si adanca, structura etc.

Cand este soare si cer senin... clenii pot fi gasiti si in zonele mai putin adanci insa.. cu apa lina, eventual, dar foarte rar, si la margine de suvoi.

Spor si numai bine!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 04 Noi 2011, 18:43

tot in ape putin adanci s-ar putea sa mai gasesti si stiuca daca e soare si vin pestisorii sa se incalzeasca. :wink:

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 06 Noi 2011, 19:37

am incercat weekendu asta pe un canal de evacuare sau cum ii spune , in imediata vecinatate a digului , nu toate barajele au asa ceva da stiti la ce ma refer .... stiu sigur ca exista peste acolo pentru ca vara prind frecvent clean , si inainte se prindea chiar si somotei ...dar weekendu asta l am cautat in zadar la apa adanca, la apa linistita ; nu a vrut sa manance, pentru ca nu era, a fost si soare si deobicei ii vad cu ochelarii polarizati , acum n am vazut nimic... oare iarna migreaza in olt? pt ca eventual canalul se varsa in olt

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 11 Noi 2011, 21:50

Pestele se retrage in ape mai adanci unde apa e mai calda pe timp de iarna, in gropane. Cel putin asta cred eu ca se intampla pe Olt acolo unde pescuiesc.

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 12 Noi 2011, 01:08

catax4u scrie:Pestele se retrage in ape mai adanci unde apa e mai calda pe timp de iarna, in gropane. Cel putin asta cred eu ca se intampla pe Olt acolo unde pescuiesc.
vara cred ca e valabila stratificarea asta....iarna se inverseaza?Imagine

Fenwick
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Fenwick » 12 Noi 2011, 06:21

Si cresterea sau scaderea nivelului apei conteaza la deplasarea pestilor dintr-un loc in altul. In timpul viiturilor cu apa de zapada topita nu prea se prind pesti.

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 12 Noi 2011, 19:31

Se petrece inversarea de temperatura in functie de anotimp, si aici totul e determinat de principalele doua anotimpuri, vara si iarna. In timpul verii apa este mai rece pe fundul apei si iarna se petrece inversul fenomenului, adica este mai calda, asta in timp ce la suprafata apa se raceste iar vara se incalzeste, asadar pestele, avand sange rece asa cum a mai spus cineva(deci nu-si poate regla temperatura corpului singur), se refugiaza in locuri cu temperatura potrivita. Trebuie avut in vedere si ca in apa temperatura ,sa zicem la suprafata, nu este aceeasi pe tot perimetrul luciului apei. Adica, daca pe o portiune la suprafata temperatura e de 5 grade, pe alta portiune, tot la suprafata, ea poate sa difere cu cateva grade.

Scrie răspuns