Nu numai. Pe parau este cam tot ce se poate, stiuca, salau, biban, clean, somn, de toate pentru totiMuskMd scrie: @Razvan.V presupun ca la clean te referi
Pescuitul la rapitori iarna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salut!
Dimineata+seara, cand sunt nori si ff. rece.. unde au zis si colegii, la apa lina si adanca, structura etc.
Cand este soare si cer senin... clenii pot fi gasiti si in zonele mai putin adanci insa.. cu apa lina, eventual, dar foarte rar, si la margine de suvoi.
Spor si numai bine!
Dimineata+seara, cand sunt nori si ff. rece.. unde au zis si colegii, la apa lina si adanca, structura etc.
Cand este soare si cer senin... clenii pot fi gasiti si in zonele mai putin adanci insa.. cu apa lina, eventual, dar foarte rar, si la margine de suvoi.
Spor si numai bine!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?
- kingofbeasts
- veteran
- ovi_vl
- utilizator constant
am incercat weekendu asta pe un canal de evacuare sau cum ii spune , in imediata vecinatate a digului , nu toate barajele au asa ceva da stiti la ce ma refer .... stiu sigur ca exista peste acolo pentru ca vara prind frecvent clean , si inainte se prindea chiar si somotei ...dar weekendu asta l am cautat in zadar la apa adanca, la apa linistita ; nu a vrut sa manance, pentru ca nu era, a fost si soare si deobicei ii vad cu ochelarii polarizati , acum n am vazut nimic... oare iarna migreaza in olt? pt ca eventual canalul se varsa in olt
Se petrece inversarea de temperatura in functie de anotimp, si aici totul e determinat de principalele doua anotimpuri, vara si iarna. In timpul verii apa este mai rece pe fundul apei si iarna se petrece inversul fenomenului, adica este mai calda, asta in timp ce la suprafata apa se raceste iar vara se incalzeste, asadar pestele, avand sange rece asa cum a mai spus cineva(deci nu-si poate regla temperatura corpului singur), se refugiaza in locuri cu temperatura potrivita. Trebuie avut in vedere si ca in apa temperatura ,sa zicem la suprafata, nu este aceeasi pe tot perimetrul luciului apei. Adica, daca pe o portiune la suprafata temperatura e de 5 grade, pe alta portiune, tot la suprafata, ea poate sa difere cu cateva grade.