Incepator in spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

astratc
utilizator nou
utilizator nou

Incepator in spinning

Mesaj de astratc » 19 Mar 2011, 22:05

Va salut, sunt nou pe forum la postat. De citit am tot citit :)
Din sfaturile pescarilor mai experimentati in spinning, am zis sa ma pregatesc si eu pentru clean.
Am luat un Maver Stralis Light Plus Spigot 2,40m / 5-12gr, o mulineta Shimano Exage 1000 FB, 3 voblere si o rotativa.
Am luat un fir monofilament Maver Smart Stone River 0,14mm
Am incercat noua metoda de pescuit, si am reusit sa prind 3 cleni pe frigul asta pentru ca am folosit un vobler sinking si firul tot sinking.
Din ce am mai citit, nu prea e bine cu rotativa legata direct pe fir cu nod rapala, pentru ca firul se rasuceste.
La vobler legam direct pe fir.
Intentionez sa imi mai cumpar in jur de 10 voblere, toate laudate pe aici pe forum :)
Ma gandesc ca o sa fie destul de greu sa stau sa fac nod rapala la fiecare vobler, asa ca ma gandeam la o agrafa, la un snap, la o agrafa cu vartej.
Nu am reusit sa ma hotarasc ce sa cumpar. Folosesc voblere mici.
Voi ce ma sfatuiti sa cumpar, sa pot schimba voblerul mai usor?
As vrea sa iau un fir de 0.18 dar nu stiu ce sa cumpar ceva mai bun. E musai fir fluorocarbon inaintas la clean cand e apa limpede?
Merge combinatia asta de lanseta si mulineta si la stiuca?

Tavi
veteran
veteran

Re: Incepator in spinning

Mesaj de Tavi » 19 Mar 2011, 22:18

astratc scrie: Voi ce ma sfatuiti sa cumpar, sa pot schimba voblerul mai usor?
As vrea sa iau un fir de 0.18 dar nu stiu ce sa cumpar ceva mai bun. E musai fir fluorocarbon inaintas la clean cand e apa limpede?
Merge combinatia asta de lanseta si mulineta si la stiuca?
1. Nimic, nodul Rapala e numai bun pentru voblere.
2. Daca dai cu un mono transparent nu e musai.
3. Nu prea
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

astratc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de astratc » 19 Mar 2011, 22:29

Un fir mono transparent bun preferabil de pe totalfishing, pentru ca acolo am cele 10 voblere pe care urmeaza sa le cumpar?
Sa pun de 0.18 in caz ca mai sunt si agataturi? Poate reusesc sa recuperez voblerul?

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 19 Mar 2011, 22:51

Pune tu un inaintas mono daca dai cu textil,sau daca e apa f limpede.Pt a schimba rapid voblere sau jiguri ia snap-uri Mustad,sint pe marimi.Ansamblul e posibil sa fie bun,depinde de conditii,de obicei tablele de stiuca uzuale au 5-13 g,am avut o partida cu un amic,el avea Skill ul si mulineta rapala 1000 si a omorit-o pe stiuca,pe un canal al Dunarii,inclusiv 2 buc spre 3 kg,dind si cu jig de 21 g.Oricum ansamblul e ieftin si bunicel,trage de el pina vezi ce te-ar avantaja mai bine,nu poti invata decit iesind cit mai des pe apa.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 19 Mar 2011, 23:14

Si eu is tot incepator in ceea ce priveste pescuitul la clean, defapt in pescuitul rapitorilor si m-am gandit la o solutie pentru voblere pe care am probat-o deocamdata pe uscat. La capat de linie am facut o bucla simpla. De vobler am legat o bucata de fir de vreo 20-25 de cm cu nod rapala iar la capat cu inca o bucla. M-am gandit ca mai simplu leg buclele decat sa tot fac nodu. Ii buna chestia asta? Sau mai mult am de pierdut?

astratc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de astratc » 19 Mar 2011, 23:22

Pai in felul asta, trebuie sa ai inaintas de 20-25 cm legat la fiecare vobler.
Si cat stai sa desfaci nodul facut, mai bine faci un nod rapala.
Sau pui o agrafa. Sau un snap am inteles eu ca ar fi bun, dar multi zic ca au pierdut voblere. Cu cat sunt mai rezistente, cu atat schimbi voblerul mai greu. Poate ne lumineaza pescarii mai experimentati in spin la clean.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 19 Mar 2011, 23:26

Rotativele le prind cu agrafa cu vartej dar la vobler am inteles ca evolueaza mai bine cu un nod rapala, ca are libertate

astratc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de astratc » 19 Mar 2011, 23:31

Da, vobler legat direct de fir cu nod rapala.
Dar metoda de o zici tu sa faci o bucla simpla, si dupa vii cu vobleru care la randul lui are o bucla simpla, si faci nodul.
Asta presupune ca la fiecare vobler sa leg dinainte 20-25 cm de fir cu bucla facuta.
Si cat iti ia sa desfaci bucla aia, ca sa pui alt vobler, mai bine faci direct un nod rapala.
La mai multe voblere, cred ca se merita o agrafa mica.
Cel putin o sa incerc.
Sa mai ma documentez putin in legatura cu un fir bun de 0.18 transparent daca se poate, si pun in practica :)

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 19 Mar 2011, 23:44

un snap poti sa-ti faci si dintr-o agrafa de birou ...eu mi-am facut si sunt multumit de cum se comporta...si ca sa te lamuresti ca tine, poti sa agheti de el greutati sa vezi la cat rezista pana se deformeaza

astratc
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de astratc » 20 Mar 2011, 00:09

Am gasit si un fir care pare destul de bun, o sa cumpar stroft abr.
Scrie pe site ca este recomandat de rapitori.ro :)

Scrie răspuns