Caut Profesor :)

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Nae_fish
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nae_fish » 17 Aug 2010, 17:44

pentru ca cineva sa te ia cu el la peste trebuie sa iti arate si locurile de pescuit implicit ....nimeni nu o va face......pe mine nu ma deranjeaza sa te iau cu mine...ma deranjeaza faptul ca vei invata locurile, vei veni cu alti prieteni ...si maine, poimaine.....gasesc locul ocupat sau balacit... nu mi-o lua in nume de rau dar ti-am scris aceste lucruri ca sa intelegi ce gandeste un pescar cand se loveste de o astfel de cerinta!!! nu este rautate...este mai mult spirit de conservare :lol: :lol: :lol:
C&R = mentalitate europeana , semn de civilizatie

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 17 Aug 2010, 19:23

Bine domnul Nae....... Tu inteleg ca ai patit la fel? Eu stii cum fac? Ma duc pe malul garlii, ma ascund in boscheti si apoi astept sa vina superpescarii sa vad unde si cu ce dau :twisted:
RX6 & Daiwa SS owner!

Nae_fish
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nae_fish » 17 Aug 2010, 19:33

rautatile nu isi au rostul ...i-am spus baiatului la ce sa se astepte...nu am incercat sa starnesc o polemica....nu este vb de superpescari ...este vb strict de locul de pescuit .... sa nu isi faca iluzii ca cineva il va duce in vreun loc bun ...eu asa am patit ...locurile le-am gasit singur...si nu a fost ushor....

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 17 Aug 2010, 21:39

Am patit-o si eu, si pe moment ma juram ca nu mai fac asta, insa timpul a trecut...si am facut-o din nou, si din nou...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 18 Aug 2010, 08:41

Asta cu locul meu care era ocupat a doua oara si cu venit cu prietenii le aud la multa lume. Multi mi s-au plans de chestia asta si tin la secretele de genul asta. Si eu am patit-o dar tot timpul am divulgat si locuri si tehnici mai ales prietenilor sau oamenilor in care am incredere ca nu-si bat joc de locul respectiv. Situatia devine exact asa cum zice Nae dar problema e ca nu este peste, ca e braconat si sunt apele distruse si braconate. Nu-i vina pestelui ca e putin, el saracul s-ar inmulti. Da multi baga pe-aici la sacosa tot ce prind si deobicei aia sunt cei care nu vor sa zica locurile, exact pentru motivul asta. Oricum mai e lume pe apa si cand inepi sa-i torni cineva tot te vede. A dou-a zi e atza acolo, nu trebuie tu sa divulgi locu sau chestii de genul asta. Locul si pestele e prea putin important, la inceput e bine sa inveti mici trucuri legate de tehnica, niste miscari, naluci, prezentari... chestii de genul asta, si mai apoi intr-un loc cu peste vor aparea rezultatele. Eu am studiat cam tot pe pielea mea. Dezavantajul e ca dureaza mai mult si investesti mai mult. Uneori faci si investitii mai proaste dar nu total inutile. AVANTAJUL e ca descoperi si tehnici si naluci care sunt prea putin utilizate dar care sunt extraordinar de bune - exact asa cum, de cate ori voi merge la salau cu vobler, de pe mal (mi se intimpla tot mai rar) voi avea la mine un Hornet HP si nul GS de 4 cm, floating, care a batut toate tail-dacerurile si toti yo-zuri (poate mai putin hardcorele :) )

Ideea e sa iti alegi o specie de peste la care ai acces sau care iti place in mod deosebit si o vreme sa te ocupi numai de aia. Degeaba azi mergi pe un canal la stiuca, maine pe rau la pietre dupa salau si poimaine dai dupa avat sub baraj, si-ti iei doua linguri, un thrill si zece gume. Nu se potriveste echipamentul prea bine, strunele, cu textilul si cu mono, vrei sa dai si la clean... N-as face asa. Iti alegi un loc de pescuit si un peste care iti place si insisti un pic pe el. Mai citesti una alta despre pestele respectiv... ce-i place, cum vaneaza, cand, ce mananca, iti alegi nalucile, iti alegi lanseta si mulineta si incepi sa sa-l gadili. Restul vine incet de la sine. Carte de bucate cu retete de succes nu exista.

Daca ne-am rezuma numai la loc, strangi bani, mergi la baltile renumite si eclusiviste cu taxe si ghizi, stai doua saptamani, si le rupi gurile... Altfel, trebuie muncit un pic da-ti va iesi. Nu-i nici tir cu arcul cum zice Vali si nici fizica cuantica sa nu mai ai nicio sansa sa te apuci la varsta asta.

Alea a lui Andri Popa nu-s sfaturi, is un fel de constatari. Sfaturi sunt astea, cum sa faci, ce sa faci. Daca rasfoiesti bine forumul asta, nu exagerez, cred ca gasesti cam tot. Trebuie sa stii si sa selectezi informatia ca se gasesc o gramada de aberatii si pe-aici, devieri de la subiect, atacurii... stii tu.

Da-i bataie!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 18 Aug 2010, 10:51

cam ai mare dreptate in ce spui cu decoperirea locului cat si cu alegerea unei singure specii de peste, problema e cum ai spus, peste din ce in ce mai putin, pt cine abia descopera pescuitul e destul de greu sa o ia de la 0, sa decopere tehnici, mai ales cu multidunea de informatii care se gasesc acum, cu un infinit nr si modele de naluci, preturi, etc, e destul de greu, si daca nu le alege din start pe cele "prinzatoare" va fi dezamaghit.
si cel mai important dupa parerea mea, sa "furi" tehnica de la cei care prind, am intalnit cazuri in care am batut apa toata ziua cu toata trusa, si nimic, si apoi a venit "profesoru" si a scos 3 cleni in 2 min de langa mine, pe unii ii face sa renunte la pescuit, pe unii ii indarjeste.... :twisted:
deci cu cat mai mult timp petrecut pe balta si cu putina atentie, e inevitabil sa nu dai de el :wink:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

casio
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de casio » 18 Aug 2010, 10:54

salut
din toata experienta mea pe Somes si Lapusel(MM) la rotativa merge cel mai bine cleanul tot anul(daca-i curat).
Trebuie doar sa stii unde sa dai.Mai mult intre cioate,bolovani si in mal,dar tot acolo se pierd si cele mai multe naluci :cry: Asta-i riscul dar si satisfactia merita!!

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 18 Aug 2010, 11:21

casio scrie:salut
din toata experienta mea pe Somes si Lapusel(MM) la rotativa merge cel mai bine cleanul tot anul(daca-i curat).
Trebuie doar sa stii unde sa dai.Mai mult intre cioate,bolovani si in mal,dar tot acolo se pierd si cele mai multe naluci :cry: Asta-i riscul dar si satisfactia merita!!
casio vad ca e cel mai secretos pescar: s-a inscris in 2006 si a postat prima data in august 2010 ! :lol: :lol: :lol:
Propun administratiei sa-i ofere un premiu pentru rabdarea de care a dat dovada timp de 4 ani ! 8)

Nae_fish
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nae_fish » 19 Aug 2010, 22:20

:) ...si eu sunt tot din 2006 si am scris pana in 20 de mesaje ... :) :lol: :lol: :lol:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 20 Aug 2010, 14:38

Nae :lol: ghinion ... locul doi nu se mai premiaza :lol:
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns