Recomandare lanseta + mulineta + fir
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
eu pescuiesc cu struna doar cand ma dedic 100% stiucii (cum e acum, de exemplu, cand e prohibitie la celalte specii). de cele mai multe ori pescuiesc fara struna, pentru a da posibilitate si celorlalti rapitori sa atace mai des. nu am prins foarte foarte multe stiuci la viata mea (fiind multa vreme pescar exclusiv de munte), dar inca nu mi-a taiat vreuna firul (mono)...
o sa imi iau 2 fire unu de 25 si unu de 18 pentru biban si stiuca trabucco, conteaza daca e plutitor sau scufundator firul?
eu pe rau iau de obicei plutitor. la lanseta si mulineta cred ca o sa merg pe catana ca sunt mai ieftine sa nu investesc mult la inceput ca ep urma daca imi place o sa imi iau ceva mai bun cand o sa si stiu ce am nevoie mai bine.
Cum ziceti ca e mai bine sa incep cu lingurite, rotative, voblere, twistere, pentru stiuca si biban, ca sigur nu o sa pot sa invat pentru fiecare in aprte stilul de pescuit asa ca o iau usor cu unu si pe parcurs trec la altele. Din ce am ami citit se zaicea ac e mai bien cu rotativa la stiuca pentru inceput, Acum astept si sfaturile voastre care pana acum au fost f bune si poate o sa ajute si alti incepatori la alegerea sculelor de incaput. De pescuit o sa merg cred seara duap 5:30 ca atunci ies de la munca si din cate stiu e o ora potrivita cat de cat, cam pe atunci manaca stiuca dupa amiaza. Dimineata nu stiu daca o sa pot sa merg doar in weekenduri dar oricum trebuie sa imi fac timp pentru stilul asta sa il invat.
Daca cineva e de prin Brasov si ma poate indruma prin niste locuri dau o bere
Inca o data merci mult.
eu pe rau iau de obicei plutitor. la lanseta si mulineta cred ca o sa merg pe catana ca sunt mai ieftine sa nu investesc mult la inceput ca ep urma daca imi place o sa imi iau ceva mai bun cand o sa si stiu ce am nevoie mai bine.
Cum ziceti ca e mai bine sa incep cu lingurite, rotative, voblere, twistere, pentru stiuca si biban, ca sigur nu o sa pot sa invat pentru fiecare in aprte stilul de pescuit asa ca o iau usor cu unu si pe parcurs trec la altele. Din ce am ami citit se zaicea ac e mai bien cu rotativa la stiuca pentru inceput, Acum astept si sfaturile voastre care pana acum au fost f bune si poate o sa ajute si alti incepatori la alegerea sculelor de incaput. De pescuit o sa merg cred seara duap 5:30 ca atunci ies de la munca si din cate stiu e o ora potrivita cat de cat, cam pe atunci manaca stiuca dupa amiaza. Dimineata nu stiu daca o sa pot sa merg doar in weekenduri dar oricum trebuie sa imi fac timp pentru stilul asta sa il invat.
Daca cineva e de prin Brasov si ma poate indruma prin niste locuri dau o bere

Inca o data merci mult.
incepe cu linguritele (rotative, oscilante), care nu necesita f multa indemanare, cu atat mai mult cu cat nu e nevoie de joc din varga, pompaje etc. cum e in cazul voblerelor sau plasticelor moi. ideea e ca oricate teorie ai "manca", nu se compara cu cateva ore de joaca pe apa, chiar daca asta inseamna sa (mai) si pierzi, in agataturi, naluci. asa o sa-ti dai si singur seama cam cum trebuie recuperata fiecare naluca in parte!
fir intins!
fir intins!
Rotativele sunt probabil cele mai ieftine, exceptand super-voblerele chinezesti din piata, la 3-4 lei bucata, care devin un concurent tot mai periculos pentru Rapala, Megabass si Yo-Zuri
. La clean/biban/stiuca/salau recuperezi mai incet, iar la avat bagi turbo...e simplu
http://www.xxx.ro/produse/85/8652/Li ... -6-5g.html cu asa ceva am prins stiuci frumoase...de preferat rotative de 10-12 gr la stiuca, si de 2-3 la clean, biban, avat.

http://www.xxx.ro/produse/85/8652/Li ... -6-5g.html cu asa ceva am prins stiuci frumoase...de preferat rotative de 10-12 gr la stiuca, si de 2-3 la clean, biban, avat.
- storm fish
- veteran