Recomandare lanseta + mulineta + fir
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Recomandare lanseta + mulineta + fir
V-as ruga daca se poate sa imi recomandati o lanseta si mulitena si fir pentru spinning la stiuca si biban pe rau, pescuit de pe mal. Nu am mai pescuit niciodata la spinning doar la pestisor viu si vreau sa incep sa invat acest stil de pescuit. As prefera sa nu investesc prea mult pentru inceput. Merci
Greu lucru ceri tu....totusi, o cale cat de cat de mijloc cred c-ar fi un batz de 2,10 sau 2,40 m, cu actiune 10-30 (sau 5-20), si firul de la 0.18 in sus...poate un 20 ar merge. Ce-i drept, daca-ti intra o stiuca adevarata, ai pus-o. Mulineta ar putea fi de 2500 la Shimano, respectiv 2000 la Daiwa. Dar cam marimea aia e ok, cred. Daca poti, ia-ti totusi doua betze, chiar daca mai ieftine. Una light sau ultraL, si una MH sau H, pentru stiuca. Cu mulineta probabil primesti un tambur bonus, asa ca poti sa-ti pui un fir de 14-16 pentru biban, si un 22-25 pe celalalt tambur, pt stiuca. Astfel, cu o mulineta si doua betze, te-ai cam realizat. Acuma tu stii mai bine... 

Merci de sfat, eu ma gandeam la un bat ML (5-20) pentru ca nici nu sper sa prind stiuca de 5 kg, ma multumesc cu putin. Anul trecut am prins in zona stiuca de 1-2 kg la pestisor viu, si bibani 300-500 gr. Ideea cu 2 bete si o singura mulineta nu e rea, dar ma gandeam ca daca dau dupa stiuca cu rotative mai mici sa zicem nr 3 (sper sa nu vorbesc prostii) , poate intra si biban ca e pe acolo, de aia as fi vrut una singura ML. Nu stiu daca are rost sa cumpar una H ca nu cred ca o sa prind peste asa mare cel putin nu acum la inceput ca sa am nevoie de ea. Acum daca mi-as lua un ML (5-20) as putea pe viitor sa o folosesc la un clean, biban daca merg prin alte zone sau trebe musai L sau UL pentru asa ceva ?. Daca nu e buna ML(5-20) sau M (10-30) pentru asta atunci o sa merg pe 2 UL si MH sau L si H, numai sa fie buna o singura mulineta, sa le echilibreze pe amandoua.shimano scrie:Greu lucru ceri tu....totusi, o cale cat de cat de mijloc cred c-ar fi un batz de 2,10 sau 2,40 m, cu actiune 10-30 (sau 5-20), si firul de la 0.18 in sus...poate un 20 ar merge. Ce-i drept, daca-ti intra o stiuca adevarata, ai pus-o. Mulineta ar putea fi de 2500 la Shimano, respectiv 2000 la Daiwa. Dar cam marimea aia e ok, cred. Daca poti, ia-ti totusi doua betze, chiar daca mai ieftine. Una light sau ultraL, si una MH sau H, pentru stiuca. Cu mulineta probabil primesti un tambur bonus, asa ca poti sa-ti pui un fir de 14-16 pentru biban, si un 22-25 pe celalalt tambur, pt stiuca. Astfel, cu o mulineta si doua betze, te-ai cam realizat. Acuma tu stii mai bine...
La lungime ma gandesc 2,4 ca 2,7 parca e cam mare mai ales daca mai trebe sa ma mai si bag prin coclauri.
La fir trebe textil sau monofilament asta e alta nelamurire de a mea. Daca pun textil mai trebe struna la stiuca ( banuiesc ca da).
La mulineta parca 2500 de la Shimano as vrea, ca am una seria 1000 (cred) pe o bologneza de 5 m si imi place.
Intrebare e ce model, Alivio , Catana , Exage ... sau pentru inceput nu conteaza.
Alivio sa nu-ti iei, ca nu primesti tambur in plus, si oricum e cea mai slaba mulineta de la Shimano. Catana e ok, te tine vreo 2-3 ani, dar daca-ti permiti una Nexave, e si mai bine. Un batz ML cred ca-i un compromis bun la biban + stiuca...2,70 in nici un caz...de preferat 2,10m.
Acuma, indiferent ca dai cu textil sau mono, la stiuca sa pui struna, ca pt ea nu conteaza ca ai textil, la fel ti-l taie. in schimb la biban poate ca la o adica va conta si va deranja textilul, asa ca mai bine bagi un mono, si fara struna. Problema e ca acolo unde e biban ai sanse mari sa intre si stiuca...si ghici ce se va-ntampla...
Acuma, indiferent ca dai cu textil sau mono, la stiuca sa pui struna, ca pt ea nu conteaza ca ai textil, la fel ti-l taie. in schimb la biban poate ca la o adica va conta si va deranja textilul, asa ca mai bine bagi un mono, si fara struna. Problema e ca acolo unde e biban ai sanse mari sa intre si stiuca...si ghici ce se va-ntampla...

Nu stiu de ce dar parca as lua de 2,4 in loc de 2,1 conteaza? cred ca e o chestie de la bibilici mei ca arunc mai departe. De luat o sa imi iau Shimano amandoua inca nu m-am horatat daca Nexave sau Catana , tre sa vad la ce pret le gasesc. Lanseta ML si mulineta 2500 cu frana in fata. Mai ramane firul care cred ca merg pe 2 cate unu pe fiecare tambur unu as lua un 14-16 pe unu monofilament si pe altul unu 20 tot monofilament, sau o fi mai bine sa pun pe unu monofilament si pe unu textil, daca da ce dimensiuni sa iau.shimano scrie:Alivio sa nu-ti iei, ca nu primesti tambur in plus, si oricum e cea mai slaba mulineta de la Shimano. Catana e ok, te tine vreo 2-3 ani, dar daca-ti permiti una Nexave, e si mai bine. Un batz ML cred ca-i un compromis bun la biban + stiuca...2,70 in nici un caz...de preferat 2,10m.
Dupa aia ramane ce e mai greu naluci

Referitor la asta
E vreo sansa sa intre biban daca am struna ?? Sau am cum sa fac sa nu intre striuca cand dau dupa bibanshimano scrie:Acuma, indiferent ca dai cu textil sau mono, la stiuca sa pui struna, ca pt ea nu conteaza ca ai textil, la fel ti-l taie. in schimb la biban poate ca la o adica va conta si va deranja textilul, asa ca mai bine bagi un mono, si fara struna. Problema e ca acolo unde e biban ai sanse mari sa intre si stiuca...si ghici ce se va-ntampla...

In locurile (tot mai rare) in care pestele este abundent, orice este posibil! Cautand bibanul in Delta cu rotative mici, tot primeam atacuri nehotarate de la ceva...Am schimbat cu rotativa 00 si am prins prima data.... rosioara! La fel, cautand stiuca cu oscilante mici am prins bibani de 2 ori mai mari decat naluca si nu au parut deranjati nici de struna. Dar locuri din astea sunt tot mai putine. Pleaca de la echipament ieftin si vezi pe parcurs catre ce te indrepti, exista 2 posibilitati:
- ori nu iti place stilul si pierzi 50% din pretul sculelor adevarate,
- ori iti place dar la inceput nici nu va conta prea mult calitatea unei scule foarte bune.
Oricum ar fi, MERGI LA PESCUIT!
- ori nu iti place stilul si pierzi 50% din pretul sculelor adevarate,
- ori iti place dar la inceput nici nu va conta prea mult calitatea unei scule foarte bune.
Oricum ar fi, MERGI LA PESCUIT!
RX6 & Daiwa SS owner!
ca fir ti-as recomanda firele trabucco.mi se par excelente. Modelul TRABUCCO T-FORCE SPINNING PIKE de 0.20 este super. Ca lanseta o Shimano Nexave 2.40 ML si o mulineta Shimano Exage de 2500 cred ca ar fi cele mai potrivite.Dar ai multe optiuni si pe piata romaneasca exista multe lanseta bune, raport calitate-pret foarte bun.

Eu inca folosesc la stiuca lanseta Shimano Hyperloop, 1,80, max 15gr, in combinatie cu textil. Pt stiuca si clean am folosit mulineta Catana (evident cu fire diferite pe tamburi) dar in ultima vreme folosesc aproape exclusiv fire textile combinate, cand e nevoie, cu leader de fluorocarbon.
RX6 & Daiwa SS owner!
Da, poate sa-ti intre orice, oricand, caci minuni se-ntampla des. Nu odata, pescuind la stiuca, cu Slider, textil si struna, am scos avati. La blinker am prins scobar, mreana si caras....deci orice e posibil. Daca este stiuca in zona, orice ai face, tot o sa intre, dar stai tu lejer, ca foarte rar iti taie stiuca firul. Pana anul trecut pescuiam la stiuca exclusiv cu mono, fara struna, si din cateva zeci de atacuri si capturi, una singura mi-a taiat firul, deci sa nu crezi ca dai la biban si garantat stiuca pleaca cu voblerul...mai rar se-ntampla asa.efuionut scrie:E vreo sansa sa intre biban daca am struna ?? Sau am cum sa fac sa nu intre striuca cand dau dupa bibanAstept un raspuns desi nu cred ca o sa fie in favoarea mea ci a stiucii ... bat-o vina
Cat despre fir, cum a spus si colegu' de mai sus, TRABUCCO ROCKS! Incearca ceva mai gros pt stiuca, 22 sau 25. 20 mi se pare putin.