pescuit la somn

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 31 Mar 2010, 21:42

-pestii reactioneaza diferit de la balta la balta am intalnit cazuri cand nu iau mai mult de 20-30 de metri de fir dar si cazuri cand in trei secunde 7o-80 de metri, din tambur practic iese fum ,pe o apa de 7-8m sa vezi ditai torpila cu valu in cap , ceva de vis
deci daca nu-i agatatura e ok echipamentu
dar cum lui ii place agatatura inseamna ca tre sa investesc iara si criza asta nu mai trece :(

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 31 Mar 2010, 21:56

In manualul de utilizare al gripului nu scrie si cum se prind pestii?

crisan31
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de crisan31 » 01 Apr 2010, 06:07

Neatza
Anul trecut am incercat si eu pe Somes la somn,dar "no chance".Am incercat toate metodele,dar n-a intrat nimic.Concluzia care am tras-o e ca Somesul e foarte braconat si noua ne raman doar somotei,in zonele unde am fost eu.Cat despre un dril cu un mustacios de 15 kg pe Somes e destul de greu deoarece te incurca mizeriile si pet-urile care-s in tara lor pe malurile Somesului.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 01 Apr 2010, 06:27

nightfishing01 scrie:-pestii reactioneaza diferit de la balta la balta am intalnit cazuri cand nu iau mai mult de 20-30 de metri de fir dar si cazuri cand in trei secunde 7o-80 de metri, din tambur practic iese fum ,pe o apa de 7-8m sa vezi ditai torpila cu valu in cap , ceva de vis
deci daca nu-i agatatura e ok echipamentu
dar cum lui ii place agatatura inseamna ca tre sa investesc iara si criza asta nu mai trece :(
chestia cu echipament solid pentru pesti mari in conditii grele, agataturi etc, cu presupunerea ca daca ai fir gros il vei scoate mai repede din agataturi e relativa.
explic si de ce: de foarte multe ori cand folosesti echipament mai solid, pestele se sperie din teapa... si o ia de nebun.. da toata viata din el in primele minute ca sa scape..daca treci cu bine de primele minute s-ar putea sa-l scoti... iar daca pestele face urat de tot intr-o zona cu agataturi..sansele sunt destul de mici sa-l scoti...
am patit cu echipament mai usor sa scot pesti mari...doar pentru faptul ca pestele nu s-a panicat...
am prins cativa somni la artificiale, nu foarte mari..pana in 20kg... si cam pe toti i-am scos cu echipament de spin cu care pescuiam la salau pe lac, gen lanseta 20-50g fir de 10lb
pe Dunare in schimb am intalnit somni mari care intepati se comportau f calm..(citeste "ma ignorau") si nu le puteam face nimic... :( pestocii aia chiar m-au enervat :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

crisan31
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de crisan31 » 01 Apr 2010, 06:51

As dori sa stiu perioada in care somnul se hraneste cel mai bine,de exemplu in timpul zilei sau noaptea la pestisor si ce fel de pestisori prefera.Eu am pescuit somn mai mult pe timp de noapte la caras mic,am avut ceva rezultate,dar nu se stie,un sfat bun e oricand bine primit :P

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 01 Apr 2010, 07:54

caras mic mai rarut,baga si tu caras sau ciortan intre 500g si 2 kg si atunci sa vezi distractie :wink:

crisan31
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de crisan31 » 01 Apr 2010, 08:04

Mersi,
Eu ii cautam pe cei mai mici carasi,o sa incerc cu cei mari saptamana viitoare.Nu se stie niciodata ce iese.Am inteles ca e o perioada buna de pescuit in perioada asta la somn.

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 01 Apr 2010, 08:11

pe Dunare in schimb am intalnit somni mari care intepati se comportau f calm..(citeste "ma ignorau") si nu le puteam face nimic... :( pestocii aia chiar m-au enervat :D[/quote]
daca pe tine te ignorau la cum zici ca dai teapa de mine probabil ar fi zis ca-s vrun amarat de tantar :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 01 Apr 2010, 09:53

nightfishing01 scrie:pe Dunare in schimb am intalnit somni mari care intepati se comportau f calm..(citeste "ma ignorau") si nu le puteam face nimic... :( pestocii aia chiar m-au enervat :D
daca pe tine te ignorau la cum zici ca dai teapa de mine probabil ar fi zis ca-s vrun amarat de tantar :lol:[/quote]

da, eu chiar intep tare, pentru ca pestii de dunare stau bine cu calciu din bot si trebe sparta placa ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 01 Apr 2010, 10:04

off topic eram dator cu niste poze la tine ovidiu acu ca am invatat sa le pun si tot este prohibitie o sa va delectez ochiu din ce in ce mai des astept si propuneri cum vreti sa fie facute cu ziarul din ziua respectiva pe vine in picioare etc numai malul apei sa nu-l cereti sa apara in poze ca nu pot sa sa dau din casa :D :lol:

Scrie răspuns