vobler pretabil pescuit Jiu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
vobler pretabil pescuit Jiu
Buna seara,
Am o lanseta din 2 bucati de 1.80m, mulineta Delfin:) , vobler Rapala de 5 cm si 3.5grame , pescuiesc la Jiu.
Am 3 probleme:
- mai mult de 15m nu pot arunca, probabil din cauza greutatii mici a voblerului si a lansetei scurte. Daca mai adaug plumb probabil ca va atenta la miscarea ''naturala a voblerului'' (ar trebui sa incerc intr-un bazin...) ? Ce ar trebui sa fac sa pot arunca mai departe? Pescuiesc si intr-o zona a Jiului unde primi 7-8 m de apa au adancimea de 0.15m.
- ce vobler imi recomandati pt Jiu?
- cu ce mulineta o inlocuiesc pe cea veche Delfin?
Am o lanseta din 2 bucati de 1.80m, mulineta Delfin:) , vobler Rapala de 5 cm si 3.5grame , pescuiesc la Jiu.
Am 3 probleme:
- mai mult de 15m nu pot arunca, probabil din cauza greutatii mici a voblerului si a lansetei scurte. Daca mai adaug plumb probabil ca va atenta la miscarea ''naturala a voblerului'' (ar trebui sa incerc intr-un bazin...) ? Ce ar trebui sa fac sa pot arunca mai departe? Pescuiesc si intr-o zona a Jiului unde primi 7-8 m de apa au adancimea de 0.15m.
- ce vobler imi recomandati pt Jiu?
- cu ce mulineta o inlocuiesc pe cea veche Delfin?
- bushmaster
- utilizator constant
Da mulineta poate fi de vina, lanseta, voblerul, firul pe care-l folosesti...
Pentru vobler (presupun ca e floating) de 3,5 grame tzi-as recomanda mai intai o lanseta ultra-light, putere de aruncare 1-10 grame, actziune parabolica, mulineta de marimea 1500-2000 (cit mai buna, nu neaparat scumpa) si un fir cit mai subtzire, monofil 0,16 sau textil 0,12 - 0,10
Zi si tu mai exact ce echipament ai....
Pentru vobler (presupun ca e floating) de 3,5 grame tzi-as recomanda mai intai o lanseta ultra-light, putere de aruncare 1-10 grame, actziune parabolica, mulineta de marimea 1500-2000 (cit mai buna, nu neaparat scumpa) si un fir cit mai subtzire, monofil 0,16 sau textil 0,12 - 0,10
Zi si tu mai exact ce echipament ai....
- bushmaster
- utilizator constant
Asta ar fi spre exemplu o mulineta buna si ieftina (parerea mea
) dar depinde si ce batz ai
, mulineta nu-i totul...
http://www.totalfishing.ro/mulineta-et- ... -3566.html
in afara de asta, ce fel de vobler e ala? Floating, sinking? La Rapalla ar trebui sa scrie pe barbeta.

, mulineta nu-i totul...
http://www.totalfishing.ro/mulineta-et- ... -3566.html
in afara de asta, ce fel de vobler e ala? Floating, sinking? La Rapalla ar trebui sa scrie pe barbeta.
Vobler plutitor. E ok pt Jiu, ar trebui sa incerc mai mare/scufundabil?
Lanseta veche, probabil are 30 ani macar...
Cu o lanseta noua de 1,80m si o greutate de 10 gr la ce distanta as putea arunca? Imi poti recomanda o lanseta? Exista dintr-o bucata si lansete mai ieftine sau doar la 1300RON?
Care e algoritmul de calcul pt mulinete in fct de fir?
In afara de experienta, pot sa calculez in vreun fel cat fir de o anumita grosime intra pe o mulineta de 1500 spre exemplu?
Da, recunosc si firul era vechi de cativa ani, nefolosit , a stat totusi la intuneric... Gros de 0.18, l-am cam incurcat de cateva ori si taiat/schimbat...
Nu mi-am dat seama de ce incurca, din cauza greutatii insuficiente a voblerului sau din cauza firului... Banui ca daca exista voblere de 3.5gr trebuie sa poata fi aruncate cumva...
Multumesc.
Lanseta veche, probabil are 30 ani macar...
Cu o lanseta noua de 1,80m si o greutate de 10 gr la ce distanta as putea arunca? Imi poti recomanda o lanseta? Exista dintr-o bucata si lansete mai ieftine sau doar la 1300RON?
Care e algoritmul de calcul pt mulinete in fct de fir?
In afara de experienta, pot sa calculez in vreun fel cat fir de o anumita grosime intra pe o mulineta de 1500 spre exemplu?
Da, recunosc si firul era vechi de cativa ani, nefolosit , a stat totusi la intuneric... Gros de 0.18, l-am cam incurcat de cateva ori si taiat/schimbat...
Nu mi-am dat seama de ce incurca, din cauza greutatii insuficiente a voblerului sau din cauza firului... Banui ca daca exista voblere de 3.5gr trebuie sa poata fi aruncate cumva...
Multumesc.
- bushmaster
- utilizator constant
Yeah, lanseta de 30 de ani! Interesant! Sa stii ca nu-i obligat fortzat mai buna una noua... Ce impresie atzi face, e usor de indoit sau e tare ca ghioaga? Nu scrie pe ea nimc de genul: 5-25g sau cine stie? Vreun brand ceva? Se indoaie numai varful sau se indoaie pina la maner? E posibil sa fie scula chiar daca-i veche. Daca vrei neaparat una noua, gasesti betze bune si la 200-300 de roni, asta nu-i problema.
Vobler plutitor as zice ca-i bun daca nu e apa foarte adinca unde pescuiesti tu, cred ca de pescuit la clean e vorba, nu?
Algoritm de calcul? Scrie pur si simplu pe tambur cit fir atzi incape, spre exemplu: 0.28mm-140m si din asta atzi dai seama aproximativ cam cit fir de alta grosime tzi-ar putea incape (asa procedez eu), dar mai asteapta si alte pareri si sfaturi, sunt precis baietzi mult mai desteptzi ca mine peaici
Firul se zice ca trebuie schimbat dupa fiecare sezon, chiar daca-l tzii nefolosit la intuneric se deterioreaza, asi pierde elasticitatea si devine aspru dupa cel mult 2-3 ani.
Si "last but not least" bine ai venit pe rapitori.ro!
Vobler plutitor as zice ca-i bun daca nu e apa foarte adinca unde pescuiesti tu, cred ca de pescuit la clean e vorba, nu?
Algoritm de calcul? Scrie pur si simplu pe tambur cit fir atzi incape, spre exemplu: 0.28mm-140m si din asta atzi dai seama aproximativ cam cit fir de alta grosime tzi-ar putea incape (asa procedez eu), dar mai asteapta si alte pareri si sfaturi, sunt precis baietzi mult mai desteptzi ca mine peaici

Firul se zice ca trebuie schimbat dupa fiecare sezon, chiar daca-l tzii nefolosit la intuneric se deterioreaza, asi pierde elasticitatea si devine aspru dupa cel mult 2-3 ani.
Si "last but not least" bine ai venit pe rapitori.ro!

Ce specie de rapitor vizezi in zona respectiva? Dupa ce dai ?
Dupa avat , clean ,salau ?
In functie de ce rapitor vrei sa prinzi ,si cu ce naluca , iti alegi apoi echipamentul .
Asa sa iei la intamplare un vobler si sa-l plimbi prin apa
mi se pare cam aiurea .
In fine iti recomand sa te apuci sa citesti forumul din scoarta in scoarta daca vrei sa te apuci serios de treaba asta .

Dupa avat , clean ,salau ?
In functie de ce rapitor vrei sa prinzi ,si cu ce naluca , iti alegi apoi echipamentul .
Asa sa iei la intamplare un vobler si sa-l plimbi prin apa

In fine iti recomand sa te apuci sa citesti forumul din scoarta in scoarta daca vrei sa te apuci serios de treaba asta .

Bine v-am gasit!
Lanseta imi pare un pic cam rigida, dar imi place ca ii scurta si usuoara.
Bineinteles ca mi-as dori sa ma intalnesc cu stiuca,salaul,... dar cred ca cel mai lesne o sa gasesc cleanul, asa ca mi am luat 2 voblere micute de 3.5cm si 5 cm. Problema e ca nu le pot lansa departe. O sa mai schimb din scule treptat si o sa vad unde izolez problema.
Lanseta imi pare un pic cam rigida, dar imi place ca ii scurta si usuoara.
Bineinteles ca mi-as dori sa ma intalnesc cu stiuca,salaul,... dar cred ca cel mai lesne o sa gasesc cleanul, asa ca mi am luat 2 voblere micute de 3.5cm si 5 cm. Problema e ca nu le pot lansa departe. O sa mai schimb din scule treptat si o sa vad unde izolez problema.
- serbanhbk!!
- veteran
incearca un 0.16 sau 0.14 si pune fir destul pe tambur, pana aproape de buza. Recomand sa schimbi mulineta din 3 motive:
- daca umpli tamburul aproape sigur vei face peruci in lanseu chiar daca pescuiesti cu mono subtire
- posibil ca mulineta pe care o ai sa nu aseze firul pe tambur cum trebuie
- tamburul e posibil sa aibe diametru cam mare
oricum nu te astepta sa creasca foarte mult performanta cun un vobler de 3.5 cm
pana una alta, daca tot pescuiesti pe rau, fa asa, lanseaza cei 15 metri pe care ii poti, apoi continua sa dai fir de pe tambur cu mana si lasa curentul sa iti duca voblerul la vale , vei acoperi o zona mai mare....atentie la agataturi !!!
- daca umpli tamburul aproape sigur vei face peruci in lanseu chiar daca pescuiesti cu mono subtire
- posibil ca mulineta pe care o ai sa nu aseze firul pe tambur cum trebuie
- tamburul e posibil sa aibe diametru cam mare
oricum nu te astepta sa creasca foarte mult performanta cun un vobler de 3.5 cm
pana una alta, daca tot pescuiesti pe rau, fa asa, lanseaza cei 15 metri pe care ii poti, apoi continua sa dai fir de pe tambur cu mana si lasa curentul sa iti duca voblerul la vale , vei acoperi o zona mai mare....atentie la agataturi !!!
Am reusit azi cu sculele vechi 3 marlite de 4-500gr (marlita=stiuca mica?)
Pe final am incercat de la partenerii de pescuit sculele lor.
Concluzie: lanseta trebuie schimbata si un pic mai lunga, macar 2.10.
Personal pt jucatul voblerului am simtit nevoia ori de o lanseta f usoara ori de o lanseta cu mulineta montata mai sus...cumva lanseta de spinning?
Mulineta categoric schimbata, e veche si la fiecare armare pt aruncare agata firul intr-un colt, trebuie avuta grija cu ea, are joc, e zgomotoasa.
Si cred ca mi ar mai trebui un antirasucitor...
Azi am lasat toate cele 3 voblere pe balta...Stiucile sa le primeasca:)
Asadar vreau sa achizitionez:
-lanseta: http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -7429.html
-mulineta: http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... -5920.html
Totusi varful lansetei Procyon mi s a parut f rigid, fata de cel al Daiwa Triforce care era chiar ''jucaus'' desi este mai ieftina cea din urma...
Pareri?
[/img]
Pe final am incercat de la partenerii de pescuit sculele lor.
Concluzie: lanseta trebuie schimbata si un pic mai lunga, macar 2.10.
Personal pt jucatul voblerului am simtit nevoia ori de o lanseta f usoara ori de o lanseta cu mulineta montata mai sus...cumva lanseta de spinning?
Mulineta categoric schimbata, e veche si la fiecare armare pt aruncare agata firul intr-un colt, trebuie avuta grija cu ea, are joc, e zgomotoasa.
Si cred ca mi ar mai trebui un antirasucitor...
Azi am lasat toate cele 3 voblere pe balta...Stiucile sa le primeasca:)
Asadar vreau sa achizitionez:
-lanseta: http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -7429.html
-mulineta: http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... -5920.html
Totusi varful lansetei Procyon mi s a parut f rigid, fata de cel al Daiwa Triforce care era chiar ''jucaus'' desi este mai ieftina cea din urma...
Pareri?
[/img]