pescuit la clean la barajul de la siriu

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sorinutz
utilizator nou
utilizator nou

pescuit la clean la barajul de la siriu

Mesaj de sorinutz » 20 Mar 2008, 17:30

Buna ziua.
Sunt nou in acest forum si de asemenea in tagma pescarilor de rapitori. Desi pescuiesc de la 5,6 ani, pana in prezent am vizat numai pestii pasnici gen caras, lin, rosioara. Numai intamplator (si numai prin metode clasice, gen pescuit la pluta) am luat biban, clean si cate o stiuculitza.
Faptul ca m-am casatorit a adus dupa sine un avantajat nesperat - sotia mea este din Siriu, chiar in buza barajului, asa ca am ocazia sa arunc betele in apa de cate ori ne vizitam rudele de acolo.
Capturile - diverse ca specii si ca dimensiuni.
Ce am remarcat insa acolo este abundenta de clean care mai ales in serile de vara iesea la vanatoare de musculite oferindu-mi ocazia de a vedea exemplare deosebite.
Desi am luat si eu cateva bucati la pluta, mici ce-i drept, am considerat ca este necesar sa ma reprofilez si eu pe un stil de pescuit ceva mai agresiv. In consecinta, zilele trecute m-am dotat cu o serie de voblere, in special Salmo si planuiesc sa dau iama printre cleni in weekendul asta.
Poate sa ma ajute cineva si sa imi raspunda la urmatoarele intrebari:
- cleanul merge, mai ales in perioada asta, la momeli artificiale?
- a fost cineva anul acesta pe lacul de la Siriu si daca da, cu ce rezultate?
- mi s-a recomandat cu caldura un vobler Salmo Hornet de 2,5, green tiger. A pescuit cineva cu el si da rezultate?

Multumesc anticipat pentru ajutor

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 20 Mar 2008, 18:13

Voi incerca sa iti raspund eu la intrebari:

1. Cleanul se poate prinde si in aceste momente la artificiale, dar mai rar decat in anotimpul cald. Insa, daca ai noroc sa prinzi ceva, ai sanse sa fie ceva mare.

2. Nu cunosc zona. Las pe cineva care cunoaste barajul sa iti raspunda :)

3. Salmo hornet, de 2.5, 3.5, chiar 4 cm, culorile Green tiger, Pearch, Hot Perch, Dace, Trout, sunt "clasice" la clean. Insa, ce am observat, la 2.5 intra mult peste mic (sub limita legala), de la 3.5 cm in sus..parca se schimba putin situatia.

sorinutz
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sorinutz » 20 Mar 2008, 18:19

multumesc mult pentru raspuns.
o sa vad ce se intampla in weekend si o sa postez concluziile pe forum

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 20 Mar 2008, 18:26

Asteptam rezultatele. M-as baga si eu la o tura pe Siriu da sa se mai incalzeasca un pic.

sorinutz
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sorinutz » 28 Mar 2008, 09:38

salut si scuze pentru intarzierea cu care postez.
asa cum am promis, revin cu primele impresii pentru anul 2008 de la Siriu. Am facut in weekend doua iesiri pe lac. Am incercat si la coada lacului, si in alte zone mai usor accesibile, la momeli naturale si artificiale.
Nu s-a prezentat nici un clean si nici alta specie de peste, in schimb am reusit sa ma pricopsesc cu o raceala pe cinste. Frig tare si vant, probabil ca va mai trebui sa asteptam cateva saptamani.
O noutate ar fi ca pe malul stang al lacului, in sensul de curgere, se poate pescui incepand de anul acesta numai cu legitimatie eliberata de Asociatia Muflonul din Buzau conform placutelor ce au aparut pe marginea drumului. Am incercat sa-i contactez la nr. 0742178585 dar nu am reusit sa vb cu ei.
Din informatiile neoficiale si neconfirmate pe care le am, taxa, exclusiv pentru baraj este de 40 RON/an iar legitimatia se poate obtine inclusiv in Siriu.
O sa revin cand voi avea mai multe informatii.

PS A incercat cineva anul acesta pe Olt, in zona Malnas - Bixad?

Electron
junior
junior

Mesaj de Electron » 09 Mai 2008, 12:06

Am fost eu la Tusnad Bai prin aprilie. Oltul era tulbure si de atunci numai asa o tine. N-am prins nimic.

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 10 Mai 2008, 16:41

dintre voblere si eu am prins cel mai bine cu hornet, dar eu pescuiesc din barca. nu stiu cat de mare e apa la mal unde ai incercat tu, hornetul merge la adancime mare, de pe mal eu as incerca la rotative mici, vezi ca sunt pe alte topicuri de clean ce modele sunt considerate prinzatoare.
in rest, fir intins!

thunder
junior
junior

Mesaj de thunder » 10 Mai 2008, 16:41

dintre voblere si eu am prins cel mai bine cu hornet, dar eu pescuiesc din barca. nu stiu cat de mare e apa la mal unde ai incercat tu, hornetul merge la adancime mare, de pe mal eu as incerca la rotative mici, vezi ca sunt pe alte topicuri de clean ce modele sunt considerate prinzatoare.
in rest, fir intins!

the_shark
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de the_shark » 29 Iul 2008, 12:34

Salutare,

Are cineva noutati de la Siriu? Basca Gura Teghii? vreau sa merg in we.

Merci

w33p
utilizator nou
utilizator nou

pescuit siriu

Mesaj de w33p » 25 Mai 2009, 16:38

am fost in w-end acolo si va pot spune urmatoarele:

am cautat loc de campat pe malul lacului si spre surpriza noastra singurul loc placut de campare si bun de pescuit este la o pensiune facuta recent (izv bucurei) care e la km 85 pe drumul buzau-brasov (taxa de campat este de 20 ron/cort/zi)

locuri de pescuit sunt undeva pe partea stanga de unde e pansiunea, chiar in coada lacului(nu ma refer la coada lacului cu coborare de la viaduct, unde s-a surpat drumul vechi, pentru ca acolo conditii de cort + pescuit nu sunt) - am prins ceva clean si bibani mici la rotative dar in zile mai bune sunt perspective frumoase acolo.

pt distractie va recomand sa inchiriati o barcuta (10 ron/h e ok) si sa va plimbati pe lac sau sa mergeti la pescuit din barca...

noi aveam permise de la anpa(30 ron/2009) DAR la baraj este un anunt ca pentru a se pescui pe toata partea stanga a lacului (adica tot ce e accesibil cu masina) trebuie platita o taxa la asociatia 'muflonul bullshit '(suntem in romania ...deci se poate orice)

la pensiunea respectiva am avut alta surpriza: se pare ca toata partea de lac din fata pensiunii este inchiriata dpdv pescuit si acces cu barcile (ghici de cine) chiar de aia de la pensiune (firma ela electronic...) deci revin iar la concluzia de mai devreme (suntem in romania si aici se poate orice... in curand nu vei mai putea calca prin jurul lacurilor noastre ale tuturor....pt ca ele vor fi toate luate de baietii destepti si cu pile prin administratie, politie si politica).

ca sa revin la subiect - la pensiune ai voie sa pescuiesti dar trebuie sa mai si prinzi ...deoarece se da ca in fantana, apa fiind foarte adanca cu exceptia de mai sus (vezi ce am scris mai sus cu locurile din partea stanga...pe langa cusca cu pauni la vale...)

in rest toate bune si frumoase...peisajul este idilic si daca ignori serpii de 1.5m care misuna prin iarba(cat am stat acolo am vazut 2) vei gasi niste locuri extrem de pitoresti si bune de pescuit.

have fun!

Scrie răspuns