INCAPATANAT si Prost

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Avatar utilizator
OvidiuRus
veteran
veteran
Mesaje: 584
Membru din: 26 Mar 2007, 19:42
Localitate: Cluj-Napoca

INCAPATANAT si Prost

Mesaj de OvidiuRus » 18 Apr 2008, 18:23

Salutare ,
In unele partide intampin niste dificultati cu un tip care sustine ca ii incalc proprietatea , acesta are gardul pana in firul apei si nu pot sa continui sa urc pe rau daca nu sar gardul si defiecare data cand ma vede vine si urla si nu pot pescui de el , i-am tot promis ca il arunc in apa dar vreau sa ma duc sa ii dau cu o hartie peste nas , stiu sigur ca nu are voie sa isi faca gard pana in rau , este vorba de somes , ceva articol din lege cu care pot dovedi ca am dreptate ? MS

PS : nu il mai suport ori fac rost de foaie ori face baie :))

Avatar utilizator
Dornea Ionut
senior
senior
Mesaje: 363
Membru din: 09 Iul 2006, 20:40
Localitate: Ploiesti / Prahova
Contact:

Mesaj de Dornea Ionut » 18 Apr 2008, 18:24

Poate cu ceva pile la cadastru.... Zic si eu...
Eu cumosc o situatie pe raul Teleajen din Prahova care trece prin spatele unei scoli militare de "ponpieri". Acum 2 ani cand au fost inundatiile apa a rupt malurile in asa hal incat acea scoala a fost nevoita sa isi mute gardul din fundul curtii sa nu il ia apa, de fapt l-a cam luat. Acum, daca vrei sa treci, te descurci pe o potecuta care, de fapt si de drept, trece prin curtea lor, chiar daca esti in exteriorul gardului....
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Avatar utilizator
OvidiuRus
veteran
veteran
Mesaje: 584
Membru din: 26 Mar 2007, 19:42
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de OvidiuRus » 18 Apr 2008, 18:32

da nu exista ceva bucatica de lege care sa ateste ce zic eu : o anumita distanta de la firula apei stiam ceva de 2 metrii ...

Avatar utilizator
Dornea Ionut
senior
senior
Mesaje: 363
Membru din: 09 Iul 2006, 20:40
Localitate: Ploiesti / Prahova
Contact:

Mesaj de Dornea Ionut » 18 Apr 2008, 18:37

Habar nu am...
Eu iti expuneam o situatin in care, si daca ar fi lasat 2m cum sici tu de la apa (unde era ea odinioara) acum tot in apa ar fi....
Cu ceva informatiila cadastru...., de la primarie..... Sau poate ceva informatii de la cineva in domeniu, care se ocupa cu asa ceva....
Dau si eu un sfat, o sugestie. La asta chiar ca nu ma pricep!!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Avatar utilizator
OvidiuRus
veteran
veteran
Mesaje: 584
Membru din: 26 Mar 2007, 19:42
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de OvidiuRus » 18 Apr 2008, 18:39

bun mersi oricum , astept alte idei ! :(

attilaf
veteran
veteran
Mesaje: 1068
Membru din: 25 Apr 2006, 14:49
Localitate: In fata monitorului

Mesaj de attilaf » 18 Apr 2008, 19:05

Nu bag mana in foc dar cred ca am gasit ce te intereseaza, asta dupa vreo 20 de minute de google-it.

Legea apelor

LEGEA nr. 107 din 25 septembrie 1996


Si mai exact
http://www.pronatura.ro/legi/legea_apelor.htm#2

Sectiunea a 2-a - Regimul de folosire a albiilor

CAP. 1 - Dispozitii generale

ART. 1
(1) Apele reprezinta o sursa naturala regenerabila, vulnerabila si limitata, element indispensabil pentru viata si pentru societate, materie prima pentru activitati productive, sursa de energie si cale de transport, factor determinant in mentinerea echilibrului ecologic.
(2) Apele fac parte integranta din patrimoniul public. Protectia, punerea in valoare si dezvoltarea durabila a resurselor de apa sint actiuni de interes general.
(3) Dreptul de folosinta, cit si obligatiile corespunzatoare rezultate din protectia si conservarea resurselor de apa vor fi exercitate in conformitate cu prevederile prezentei legi, cu exceptia apelor geotermale pentru care se vor adopta reglementari specifice.
(4) Apele, malurile si albiile acestora, indiferent de persoana fizica sau juridica care le administreaza, sint supuse dispozitiilor prezentei legi, precum si prevederilor din conventiile internationale la care Romania este parte.
(5) Sint, de asemenea, supuse dispozitiilor prezentei legi lucrarile care se construiesc pe ape sau care au legatura cu apele si prin care, direct ori indirect, se produc modificari temporare sau definitive asupra calitatii apelor ori regimului de curgere a acestora.


ART. 3
(1) Apartin domeniului public apele de suprafata cu albiile lor minore cu lungimi mai mari de 5 km si cu bazine hidrografice ce depasesc suprafata de 10 kmp, malurile si cuvetele lacurilor, precum si apele subterane, apele maritime interioare, faleza si plaja marii, cu bogatiile lor naturale si potentialul energetic valorificabil, marea teritoriala si fundul apelor maritime.
(2) Albiile minore cu lungimi mai mici de 5 km si cu bazine hidrografice ce nu depasesc suprafata de 10 kmp, pe care apele nu curg permanent, apartin detinatorilor, cu orice titlu, ai terenurilor pe care se formeaza sau curg. Proprietarii acestor albii trebuie sa foloseasca aceste ape in concordanta cu conditiile generale de folosire a apei in bazinul respectiv.

(3) Insulele, care nu sint in legatura cu terenurile cu mal la nivelul mediu al apei, apartin proprietarului albiei apei.
(4) Apa subterana poate fi folosita de proprietarul terenului, numai in masura in care este utilizata conform art. 9 alin. (2).
(5) Sint exceptate de la prevederile alin. (1) pepinierele si crescatoriile piscicole aflate in afara cursurilor de apa.

ART. 25
(1) Pe malurile apelor apartinind domeniului public, daca nu sint impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber, pe propria raspundere, pentru plimbare sau recreere, fara a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor si riveranilor.
(2) In zonele special organizate ori amenajate pentru agrement pe malurile apelor, accesul este permis in conditiile stabilite de detinatorii acestor zone si cu respectarea prevederilor inscrise in autorizatia de gospodarire a apelor, eliberata acestora.
(3) Circulatia pe cursurile de apa, lacuri naturale sau pe mare, cu barci de agrement fara motor, se efectueaza liber, cu respectarea drepturilor riveranilor si reglementarilor legale.
(4) Dreptul de folosinta a albiilor minore, a plajei si a tarmului marii, in alte scopuri decit cele prevazute in alin (1), se dobindeste numai dupa obtinerea autorizatiei de gospodarire a apelor.

In fine, nu stiu daca asta e ceea ce cautati tu....sau daca te ajuta cu ceva... dar mai mult nu am gasit. Si eu stiam ca ar fi ceva, undeva, unde se spune ca distanta minima "libera" de pe malul apei ar fi de 2 m..dar nu am gasit asta :)

attilaf
veteran
veteran
Mesaje: 1068
Membru din: 25 Apr 2006, 14:49
Localitate: In fata monitorului

Mesaj de attilaf » 18 Apr 2008, 19:23

ANEXA 2
LATIMEA ZONELOR DE PROTECTIE IN JURUL LACURILOR NATURALE, LACURILOR DE ACUMULARE, IN LUNGUL CURSURILOR DE APA, DIGURILOR, CANALELOR, BARAJELOR SI A ALTOR LUCRARI HIDROTEHNICE

a) Latimea zonei de protectie in lungul cursurilor de apa
Latimea cursului de apa (m) 10-50 51-500 peste 500
Latimea zonei de protectie (m) 15 30 50
b) Latimea zonei de protectie in jurul lacurilor naturale
Suprafata lacului natural (ha) 10-100 101-1000 peste 1000
Latimea zonei de protectie (m) 5 10 15
c) Latimea zonei de protectie in jurul lacurilor de acumulare
Volumul brut al lacului de acumulare (mil. mc) 0,1-1 1,1-50 peste 50
Latimea zonei de protectie (m) 5 10 15

APSHD
veteran
veteran
Mesaje: 1125
Membru din: 27 Ian 2007, 20:51
Localitate: HUNEDOARA

Mesaj de APSHD » 18 Apr 2008, 19:37

Dute la primaria din zona si iti spun ei daca are proprietatea pina in malul apei. :help: :respekt: :help:

Fario_nebunu
veteran
veteran
Mesaje: 3014
Membru din: 30 Ian 2008, 11:10
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Apr 2008, 21:37

Ovidiu, nu vreau sa fiu rautacios dar ia sa fiu oleaca ptr ca tu ai umor! :lol: Spui asa in toic - Incapatanat si prost. OK, cine e asadar, titularul celor 2 epitete? E acel cetatean? Sau de fapt el e prostul (asta e clar..) si tu esti incapatanatul? :lol: Pentru ca daca nu ai fi asa pur si simplu ai evita sa mai treci pe acel segment de rau. Sau de la primul conflict il aruncai direct in apa si cu asta basta! :lol: Dar tu venind asa mereu "in gura lupului" dovedesti asa o miiiica doza de mazohism! Cand te apropii simti asa o voluptate sufleteasca "oare o veni dobitocul ala jenibil iar pe capul meu"? :lol: Zi tu daca nu am dreptate!
Lasand gluma deoparte, asa am vazut eu un caz in Retezat pe Raul Mare. Un patron de pensiune nu permitea pescarilor de pastrav sa puna piciorul pe maul ce dadea in proprietatea lui! Te lasa doar pe albie, dar cand crestea nivelul apei era tare greu! Toti ii spuneau "Nebunule,tre sa lasi 2 metri ca nu ai cum sa ai malul"! El...nimic. Noroc ca locuiam in pensiunea lui...

Avatar utilizator
OvidiuRus
veteran
veteran
Mesaje: 584
Membru din: 26 Mar 2007, 19:42
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de OvidiuRus » 19 Apr 2008, 09:04

Eu nu is incapatanat deoarece am avut prea multa rabdare cu un "taran" care so gandit sa imi dovedeasca mie cat de stapan pe pamanturile lui ii , acu ca am gasit ceva , merg frumos bat la usa il chem afara langa mal , ii explic frumos si in cazul in care ma intelege problema rezolvata (15%) sanse , dar in cazul in care face iara pe desteptu` (85%) sanse il arunc in apa si cu asta basta si nu mai trec pe acolo desi e loc bun de pescuiala ... si nu pot sa cred ca si el e pescar , Fario chiar ma gandeam care e primul care face "aluzia " asta :))) "care e nebun si prost " ?:) eu unul am dovedit ca nu prin faptul ca vreau sa fac omul sa inteleaga prin metode umane si ortodoxe :) dar vorba aia "bataia e rupta din rai " sa speram ca va functiona desi doare mai rau ca articolul din lege :)

Scrie răspuns