Retete conserve de peste
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
conserve
Eu ma gandeam ca cleanul si avatul sunt partenerii pescarului de spining dupa care ii eliberam dar cu stupoare constat ca unii se gandesc la conserve Credca topicul asta trebuia deschis pe un site cu profil culinar nu aici
rapala the best vobler in the world
-
- utilizator constant
- Mesaje: 173
- Membru din: 10 Ian 2007, 15:04
- Localitate: JUD.HUNEDOARA
- Contact:
Parca avatul are cele mai multe oase dintre ciprinide si nu prea are un gust deosebit. Cleanul, tot la fel, fara gust bun. Eu mai duc cate un avat sau clean acasa, il fac cadou la soacramea si cu ocazia asta ma crede si nevasta ca am fost la pescuit. Cel mai mult imi place sa mananc somn, indiferent cat e de gras.
Stiu si reteta de conserva de caras, dar daca nu e forum de retete culinare, ma abtin.
Stiu si reteta de conserva de caras, dar daca nu e forum de retete culinare, ma abtin.
Trimite-l prin Pm, mai am niste carasei prin butoi ..... si prohibitia e luuuuungaMos Martin scrie:Parca avatul are cele mai multe oase dintre ciprinide si nu prea are un gust deosebit. Cleanul, tot la fel, fara gust bun. Eu mai duc cate un avat sau clean acasa, il fac cadou la soacramea si cu ocazia asta ma crede si nevasta ca am fost la pescuit. Cel mai mult imi place sa mananc somn, indiferent cat e de gras.
Stiu si reteta de conserva de caras, dar daca nu e forum de retete culinare, ma abtin.
Aceasta reteta este ideala pentru pestele mic, in special caras, rosioara, dar si platica.Nemernic scrie: moartea ficatului
1. se curata pestele, se face file si se cresteaza des pe lat.
2. se pune la prajit in ulei incins, dara FARA sa fie trecut prin faina sau malai.
3. indoim o masura de otet si doua de apa, in care se pun cateva boabe de piper si una sau doua foi de dafin.Amestecul il punem pe foc pana da in clocot (apa, otetul, piperul si foile de dafin).
4. punem pestele prajit intr-un borcan, asezat strat peste strat si turnam otetul fierbinte peste el.
Cu un capac etans putem pastra pestele de la un sezon la altul fara probleme.Important este ca nu mai trebuie sa ne ferim de oscioare...acestea fiind inmuiate de otet in numai 2 zile.Otetul fierbinte scoate uleiul ''inghitit ''de peste la prajire si face un amestec nemaipomenit.
Obletii ies minunati pregatiti in acest mod . Migalosi dar cu siguranta merita !
Sa aveti pofta domnilor !
-
- utilizator constant
- Mesaje: 173
- Membru din: 10 Ian 2007, 15:04
- Localitate: JUD.HUNEDOARA
- Contact:
La 3 kg de caras curatat, fara coada,taiat in bucati cam de 2-3 degete se pune 800ml. ulei de floarea-soarelui, 200ml. otet, piper macinat, sare si foi de dafin. Se pun la foc intr-o oala sau cratita. Vasul nu trebuie pus direct pe foc, cel mai bine este sa fie pus pe o tigla, focul trebuie sa fie foarte mic, pestele nu trebuie sa clocoteasca tare. Se tine pe foc cam 7-8 ore. Se gusta o bucatica din sira spinarii, aceasta trebuind sa fie moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in borcane, trebuie apasat putin, sa nu ramana goluri de aer in borcan, deasupra se toarna putin ulei si se pune capac etans , ori se leaga cu celofan si se tine in frigider. Iese o pasta de peste foarte buna. E bun si asa din borcan, doar ca nu se poate manca mult, fiind putin gretos, dar se poate rezolva cu putina lamaie.Treaba este sa nu fie caras cu gust de mal, din balti unde este namol mare.
Merge al dracului de bine cu o palinca de la Stradic, de la Somcuta Mare!
Merge al dracului de bine cu o palinca de la Stradic, de la Somcuta Mare!
kzoli scrie:Mai bagati ca retete culinare sunt destule ...peste sa fie
Reteta este a unei doamne ,postata pe un alt sait...dar sigur nu se supara
CONSERVA DE PESTE (marinata )
se pregateste marinata de peste dintr-un kg de peste ( e facultativ,puneti cit aveti reteta este pentru 1 kg),o ceasca de ulei,4-5 cepe mari,o jumatate lingurita de enibahar, o jumatate lingurita de piper boabe,1-2 linguri de bulion,o lamiie ,sare si otet
pestele curatat si spalat bine ,se taie in bucati potrivite,se sareaza si dupa 10-15 minute se trece prin faina se prajeste pe ambele parti si se scoate pe o farfurie pe care am pus un servet de hirtie
ceapa taiata julien se caleste in ulei incins,unde mai adaugam un sfert de litru de otet cu un sfert de litru de apa,foi de dafin,piper si sare toate acestea se fierb in citeva clocote
apoi vom pune bucatile de peste intr o cratita ,alternind cu ceapa calita ,deasupra vom turna otetul fiert atit cit sa acopere in totalitate pestele se adauga apoi bulionul de rosii si se misca usor cratita ca sa se amestece totul bine ,apoi vom pune feliile de lamii curatate de coaja si de simburi, dupa ce a dat un clocot bun, vom da cratita de o parte pentru a se raci un pic , cind pestele sa racit. il vom pune in borcane, acoperindu l cu sos ,apoi vom acoperi borcanele cu celofan sau cu capace inchise ermetic si le vom fierbe cca 45 de minute intrun vas mare cu apa fierbinte care trebuie sa cuprinda tot borcanul pina sus fara sa atinga celofanul ,daca puneti celofan in loc de capace. va,asigur ca aceasta reteta este un deliciu va doresc reusita ei si pofta buna
MARINATA DE CRAP
ptr aceasta reteta avem nevoie de fileuri de crap
o lingura de faina
2 3 frunze de dafin
2 3 linguri de otet
piper
o cescuta de ulei
si vreo 10 12 masline fara simburi
fileurile de crap se presara cu sare si piper,se da prin faina si se prajeste in ulei incins
dupa ce ati prajit fileurile de crap,se ia uleiul ramas de la prajit se strecoara de ramasitele de la prajeala ,se
limpezeste apoi il turnam inapoi in tigaia in care am prajit pestele ,presaram o lingurita de faina,pe care o vom stinge cu apa ,vom adauga frunzele de dafin,maslinele,citeva boabe de piper si otetul dupa gust .apoi vom adauga fileurile de peste si lasam sa dea citeva clocote .se serveste rece. sa nu uitati cum v am invatat de sticla de vin de la rece .pot sa va spun ca aceasta reteta se poate pastra si ptr iarna ,doar ca vom pune in borcane si vom fierbe in baie de aburi cam 20-30 minute va doresc pofta buna
ptr aceasta reteta avem nevoie de fileuri de crap
o lingura de faina
2 3 frunze de dafin
2 3 linguri de otet
piper
o cescuta de ulei
si vreo 10 12 masline fara simburi
fileurile de crap se presara cu sare si piper,se da prin faina si se prajeste in ulei incins
dupa ce ati prajit fileurile de crap,se ia uleiul ramas de la prajit se strecoara de ramasitele de la prajeala ,se
limpezeste apoi il turnam inapoi in tigaia in care am prajit pestele ,presaram o lingurita de faina,pe care o vom stinge cu apa ,vom adauga frunzele de dafin,maslinele,citeva boabe de piper si otetul dupa gust .apoi vom adauga fileurile de peste si lasam sa dea citeva clocote .se serveste rece. sa nu uitati cum v am invatat de sticla de vin de la rece .pot sa va spun ca aceasta reteta se poate pastra si ptr iarna ,doar ca vom pune in borcane si vom fierbe in baie de aburi cam 20-30 minute va doresc pofta buna