Ce faci cu bibani????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

aaa
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 13
Membru din: 13 Feb 2010, 18:23

Ce faci cu bibani????

Mesaj de aaa » 28 Feb 2010, 20:52

Cum se gatesc bibanii?
Am prins foarte multi anul acesta la copca si numai icrele i-mi plac.

Avatar utilizator
wilddanube
veteran
veteran
Mesaje: 1255
Membru din: 04 Aug 2004, 09:57
Localitate: Delta Dunarii
Contact:

Mesaj de wilddanube » 28 Feb 2010, 21:01

Raspuns
Incearca file de biban pane
www.wilddanube.ro

Avatar utilizator
shimano
veteran
veteran
Mesaje: 1314
Membru din: 16 Dec 2009, 14:42
Localitate: Targu-Mures
Contact:

Mesaj de shimano » 28 Feb 2010, 21:11

se pot jupui, caci e grei sa-i cureti altfel (pe aia mici)...in rest, totul dupa fantezia ta.

Avatar utilizator
Sorin
Moderator
Moderator
Mesaje: 4694
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Sorin » 28 Feb 2010, 21:20

cel mai bine e sa le dai drumul inapoi
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Avatar utilizator
costin_s
veteran
veteran
Mesaje: 1671
Membru din: 17 Ian 2010, 12:46
Localitate: pitesti
Contact:

Mesaj de costin_s » 28 Feb 2010, 21:30

corect!
cel mai bine e sa le dai drumu...
dar daca tot ai oprit cativa, incearca-i saramura! cu mult ardei iute si rosii coapte.... nu ai sa regreti!

Avatar utilizator
storm fish
veteran
veteran
Mesaje: 853
Membru din: 07 Sep 2007, 20:19

Mesaj de storm fish » 28 Feb 2010, 21:38

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 189
Membru din: 09 Dec 2009, 15:45
Localitate: bucuresti

Mesaj de c.catalin » 28 Feb 2010, 21:55

cea mai buna saramura este din biban ars pe tabla :wink:

Avatar utilizator
old_radu
veteran
veteran
Mesaje: 3682
Membru din: 23 Feb 2007, 22:13
Localitate: Baia Mare

Mesaj de old_radu » 28 Feb 2010, 22:06

...daca tot vrei sa cureti solzii
...incearca sa scufunzi bibanul in apa fiarta , vei reusi sa-i cureti foarte usor dupa aceasta operatie

Avatar utilizator
grecu
veteran
veteran
Mesaje: 1665
Membru din: 21 Iul 2005, 22:21
Localitate: tg mures

Mesaj de grecu » 28 Feb 2010, 22:15

cel mai bun peste si din cate stiu cu cele mai putine oase 16 merge oparit cateva secunde si se desprinde pielea sau poti sa ii prajesti cu tot cu solzi
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Avatar utilizator
Diver
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 192
Membru din: 09 Iul 2005, 09:28
Localitate: Sibiu

Mesaj de Diver » 28 Feb 2010, 22:27

Optiunea 1 evident
Sorin scrie:cel mai bine e sa le dai drumul inapoi
Optiunea 2 : Carpaccio de biban sau salau

Se fileteaza salaul sau bibanul (cit mai proaspat).
Din file se taie oblic feliute groase de cca. 3 mm ( se scot oasele) care se aseaza intr-o tava iar peste ele se toarna zeama de lamiie si vin alb, pina sint acoperite.
Se lasa la macerat 1-2 ore, dupa care toata zeama se arunca.
Se face un sos amestecind zeama de lamiie, vin alb, ulei de masline, capere, verdeata tocata, 1 catzel de usturoi tocat fin, sare, piper si eventual putin Tabasco sau un alt sos picant. Sosul se toarna peste feliutele se peste, dupa care se lasa sa stea ( la rece) 1-2 ore.
E nebunie... si merge udata din plin cu vin alb sec...!

Se poate face si pe botul barcii, iar atunci are o savoare si mai grozava!
Fir intins si happy bubbles !

Diver

Scrie răspuns