discutii despre barci pneumatice
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
discutii despre barci pneumatice
Perioada imediat urmatoare am de gand sa achizitionez o barca pneumatica de 2-4 persoane la care sa atasez si un motor.Puteti sa imi dati ceva sfaturi legate de ceva produse echitabile ca si pret-calitate si de unde as putea sa le procur.In magazine ele arata toate frumos iar vanzatorii le fac reclama dar cele mai bune comentarii le pot face doar cei care le-au folosit.Era sa uit un amanunt f important:am de gand sa folosesc barcuta mai mult pe Dunare(sunt din Braila).
Imi pare nespus de rau ca am iscat o controversa dar,dupa cum cred ca va dati seama, nu asta mi-a fost intentia.Uitandu-ma pe celelalte discutii referitoare la subiectul propus am ajuns sa am mari dubii in ce priveste achizitionarea unei barci pneum si ma gandesc daca,in cazul meu, nu ar fi mai indicat sa cumpar una rigida din fibra de 2-3 pers.Multumesc pentru sfaturile de pana acum si daca mai aveti cava de adaugat astept cu interes
salut,
eu folosesc o gonflabila de 3,3 m si nu as da-o sub nici o forma pe o barca de fibra
avantaje:
usor de depozitat si transportat
o tii in 2 saci unul cu barca si celalat cu placile, o duci mai usor cu masina in zone dificile ( cum e la dunare: noroaie, etc )
o pui mai usor la apa in zone unde cu o fibra nici nu visezi sa ajungi
stabilitate- datorita baloanelor mari laterale, stai 2 insi in picioare fara se se clinteasca
baloanele laterale asigura supers stabilitate si flotabilitate
confort
barca are podina dreapta din bucati, pe toata suprafata fundului, stai ca omul in picioare
poti sta cu fundul pe balonul lateral si pescui in orice pozitie
eu am dormit in ea ghemuit, sprijinit pe balon, fara probleme
siguranta: n-ai cum sa o scufunzi sau sa o rastorni
a mea are 5 baloane mari idependente + chila gonflabila, in total deci 6 baloane
eu cu a mea merg 1-2 oameni pe dunare, cu motor de 10 cai, am mers si si ziua si noaptea si vant etc, si cate 10-15 km
dezavantajul pe care il vad eu: nu aluneca la fel de bine pe apa ca o fibra, desi ai o chila destul de proeminenta
deci cu acelasi motor mergi cred mai bine cu o fibra decat cu o gonflabila
eu folosesc o gonflabila de 3,3 m si nu as da-o sub nici o forma pe o barca de fibra
avantaje:
usor de depozitat si transportat
o tii in 2 saci unul cu barca si celalat cu placile, o duci mai usor cu masina in zone dificile ( cum e la dunare: noroaie, etc )
o pui mai usor la apa in zone unde cu o fibra nici nu visezi sa ajungi
stabilitate- datorita baloanelor mari laterale, stai 2 insi in picioare fara se se clinteasca
baloanele laterale asigura supers stabilitate si flotabilitate
confort
barca are podina dreapta din bucati, pe toata suprafata fundului, stai ca omul in picioare
poti sta cu fundul pe balonul lateral si pescui in orice pozitie
eu am dormit in ea ghemuit, sprijinit pe balon, fara probleme
siguranta: n-ai cum sa o scufunzi sau sa o rastorni
a mea are 5 baloane mari idependente + chila gonflabila, in total deci 6 baloane
eu cu a mea merg 1-2 oameni pe dunare, cu motor de 10 cai, am mers si si ziua si noaptea si vant etc, si cate 10-15 km
dezavantajul pe care il vad eu: nu aluneca la fel de bine pe apa ca o fibra, desi ai o chila destul de proeminenta
deci cu acelasi motor mergi cred mai bine cu o fibra decat cu o gonflabila
- johnnybravo
- Moderator
barca are cam 50 kg cu totul, deci cam 25 kile de sac
motorul are 38 kile
cat costa ?
depinde cum le cumperi
eu am vrut sa fie noi, pt. ca plec pe dunare noaptea de nebun si vreau sa ma bazez pe ele, de aia am si facut barca pe comanda, cu 5 + 1 compartimente
barca noua e approx 1200 euro http://www.rapitori.ro/boutique/product ... ts_id=1086
motorul e approx. 2000 euro - mercury 10 cai 4 timpi, modelul nou cu marsarier pe mansa
motorul are 38 kile
cat costa ?
depinde cum le cumperi
eu am vrut sa fie noi, pt. ca plec pe dunare noaptea de nebun si vreau sa ma bazez pe ele, de aia am si facut barca pe comanda, cu 5 + 1 compartimente
barca noua e approx 1200 euro http://www.rapitori.ro/boutique/product ... ts_id=1086
motorul e approx. 2000 euro - mercury 10 cai 4 timpi, modelul nou cu marsarier pe mansa
Ultima oară modificat 17 Feb 2007, 20:07 de către danr, modificat 1 dată în total.
- johnnybravo
- Moderator
-
- veteran
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=2670johnnybravo scrie:placi se pot pune si pe kingfisher de 240? sau macar scandura sa stai mai comod...? cum se prinde/pune scandura pe barca? am vazut un model universal de scandurica d-asta reglabila dar scumpa rau...