Participari la combaterea braconajului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Noi 2006, 19:29

P.S. daca s-ar strange lumea la control sambata - duminica s-ar face o treaba , io as fi dispus, dar ar fi o problema... nu prea mai ies in zona Sibiu ca e departe si vremea e rece acum, nu mai e ca vara sa iei trenu de noapte si sa ajungi numa bine la 5 pe Olt, dar daca e si am timp, am numaru de telefon pescuitorule :wink:

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 28 Noi 2006, 07:15

Cel mai bine ar fi sa le distrugem prin ardere ,nu aruncate in apa sau prin tufe pentru ca ar deveni capcane sigure chiar si asa facute ghemotoc .Dar initiativa pescuitorului chiar este laudabila .Nu spun ca n-are sorti de izbanda ,spun doar ca e nevoie ca sa-si stranga in jurul sau cativa oameni de nadejde daca vrea intradevar sa -i iasa ceva .Ii urez MULT SUCCES si sa ne tina la curent cu rezultatele .
Vreme buna ,fir intins !

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 28 Noi 2006, 16:00

Jos palaria in fata celor care fac ceva , nu numai se vaita. !

In ultima iesire la Giurgeni am avut si eu o oaresce altercatie cu 2 echipaje in 2 barci care curentau tot ce misca. Eu fiind pe mal si ei in barca, s-a lasat doar cu schimburi de amabilitati si ceva injuraturi... Poate altfel statea problema daca aveam si pe cine sa ma bazez in caz ca se recurgea la rame si pari pe carca.

Astia merita aruncati in Dunare cu bateria de gat :evil:

Daca aveti pe bune de gand sa faceti o echipa impotriva celor care chiar fac macel ( electricieni, plasari, jepcari) si nu sa tabarati pe vre-un amarat care inmoaie 4 bete in apa si nu are permis, doar pt faptul ca-i mai la indemana, m-as baga si eu voluntar.

Dar trebuie sa fiti constienti ca o lupta cu localnicii, ca astia sunt de obicei adevaratii braconieri cu plase si curent, nu e chiar asa usor de dus, de multe ori plasarul are un var care are si ala un cumnat militian in sat , si seful de post se mai "spurca" si el la un peste braconat pentru botezul finului al carui tata are pile pe la agvps de judet, etc etc ati prins ideea.

O echipa de 4-5 pescari care ies pe Dunare dimineata, pescuiesc ca oricare altii fara sa dea de banuit, ar putea face o treaba buna , dar numai cu acoperire de la autoritati, de preferat nu alea locale, macar judetene. Pentru ca autoapararea e foarte interpretabila in legea RO . Chiar daca dupa 2--3 actiuni nu ajunge nici un braconier in fata tribunalului cu dosar penal, poate cel mult un pusti care a tinut de 6, macar se duce vestea si incep sa mai stie de frica, nu ca acum cand li se cam rupe de autoritati si altcineva nu ii ia la intrebari :idea:

Asteptam in continuare idei si propuneri, in speranta ca vom ajunge la ceva concret.

pescuitorul
veteran
veteran

exact

Mesaj de pescuitorul » 29 Noi 2006, 09:12

Trebuie sa va spun ca treaba care am facuto in judet e facuta numai cu oameni din jurul meu. prieteni si pescari adevarati. Chiar cei care au scris la un moment dat pe acest site(elninio si grecu_kid) au fost printre cei care au participat zi si noapte impotriva braconierilor si sincer va spun fara nici un beneficiu.Poate ca de asta i-a deranjat atitudinea unora de aici care au spus ca sunt platiti sa scrie bine sau mai nu stiu ce si au renuntat la a mai scrie.Si sincer si eu renuntasem la un moment dat la a mai scrie dar am zis ca din cauza unor ...... nu are rost sa nu rezolv niste probleme cat de cat importante ptr pescarii din sibiu si nu numai.
Ptr cei doi colaboratori si restul care nu au fost pomeniti : VA MULTUMESC FRATILOR CA AM FACUT CEVA BUN IMPREUNA.

Ptr Pikeman: Este bine ca ai nr si ma poti suna la orice ora dar ar fi de preferat sa discutam inainte niste amanunte .asa ca da un semn de viata si vb ptr ca eu nu am nr tau.Mersi

Ptr. Marcel V: Succes am avut ptr ca exact asta am facut de la bun inceput . Cu oameni din jurul meu si nu numai.Un telefon dat la timp si unde trebuie face mult.
ptr toti cei care au scris pe acest topic : din pacate nu va pot ajuta ptr ca eu ma ocup doar de jud . sibiu. Dar poate vad si alti colegi de ai mei si nu numai din toata tara si vor incerca ceva asemantor.

Inca odata le multumesc celor care m-au sprijinit in actiunile intreprinse si sa nu uit pe cineva important: Jandarmii din Sibiu care sunt niste baieti extraordinari: Va multumesc mult

_Mihai_
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de _Mihai_ » 29 Noi 2006, 10:57

Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra. A te limita la a vedea niste ilegalitati pe malul baltii si apoi sa vii pe forum sa te plangi nu mi se pare o atitudine demna si nici eficienta. Se impun masuri concrete si la timp. Telefoane date la timp si o disponibilitate la a participa la actiuni de distrugere a plaselor, de ridicare si sanctionare a vinovatilor (impreuna cu cei care au aceste atributii legale) cred ca ar insemna un mare pas inainte spre curatirea a apelor si mai ales de ridicare a gradului de civilizatie al tuturor. Din aceste motive, ma declar deschis oricand la a participa la organizarea unei asemenea actiuni. Intru des pe forum de la servici si de-acasa si cand e sa fie, dati-mi va rog un mesaj pe privat si vorbim ce si cum, schimbam nr de telefon, etc.
Mihai

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 29 Noi 2006, 15:31

ptr dl. mihai:
nu stiu cum sa va transmit mesaj pe privat cu nr de tel dar daca stiti dvs astept nr de tel si va voi contacta.
multumesc

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Noi 2006, 19:37

Pentru toate judetele eu vad o solutie simpla si eficienta: constituirea sau aderarea la anumite noi asociatii care sunt axate pe combaterea braconajului si protejarea mediului , astfel incat in cadrul acestei asociatii sa existe una sau mai multe persoane , cu pregatire juridica, care sa sustina si sa urmareasca reclamatiile membrilor acestora.

Scenariu:
Membrul asociat (pescarul) martor la eveniment , suna la un numar (exe:112) convenit prealabil cu autoritatiile raspunzatoare de combaterea braconajului ,....... depune sesizarea verbala insotita de datele de contact ale asociatiei - reclamatia facandu-se in numele acesteia , avand personalitate juridica - anunta si la sediul asociatie pe cei raspunzatori , urmand ca mai departe sa-si vada de treaba .

Cei din respunzatori din cadrul asociatiei urmaresc derularea sesizari respective , tragand la raspundere pe cei ce nu au dat curs sesizari sau nu si-au facut datoria asa cum le cere legea in vigorare.
Scenariul poate merge mai departe pana la actionarea in justitie pe cei ce au tergiversat, anulat sau in orice mod au blocat sau n-au dat curs respectivei sesizari.

Este dupa parerea mea cea mai viabila solutie de a face ceva impotriva braconierilor sau a celor ce poluaza intr-un fel locurile noastre de pescuit.

Principalul atu este parghia legislativa pe care poate apasa o astfel de asociatie , fiind si cea mai eficienta modalitate de urmarire si pedeapsa.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

marcel v
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de marcel v » 29 Noi 2006, 20:04

Pe buna dreptate Pescuitorul chiar din prima postare remarca faptul ca IMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI.Haideti sa vdm un lucru .Eu ,de exemplu ,merg la spinning de 15-16 ani ,singur sau cel mult cu un prieten f,apropiat sau cu fratelo.Intamplarea face ca fratelo sa faca parte din organele MI si dupa intamplarea cu caucioacele ,au iesit baietii la o panda de seara ,in urma unui telefon dat cui trebuie, si au prins cativa plasari .Luati cu duba ,dusi unde trebuie ,procese verbale ,confiscari ,dosar penal (era vb de sute de m de plase si kg de peshte) si ...........tipii ,sunt bine mersi.Se pare ca e mult mai indicata ideea PESCUITORULUI de a face IMPREUNA ceva .Hai sa hotarim CE .
Vreme buna ,fir intins !

pescuitorul
veteran
veteran

parerea mea

Mesaj de pescuitorul » 08 Dec 2006, 15:13

ptr mihai:
daca sunteti hotarat sa participati la astfel de actiuni trebuie sa luam legatura telefonic. Actiunile pe care le organizez nu sunt popularizate tocmai in ideea de a avea succes mai mare., si cu atat mai mult cu cat trebuie plecat la o anumita ora daca primesti o informatie buna.

ptr marcel:

da intr-adevar numai impreuna suntem mai puternici.dar si trebuie facut ceva concret.am distrus zeci de km de plasa si am facut zeci de dosare penale si ei tot acolo sunt(adica pe apa)ptr ca instanta i-a iertat iar eu nu mai am ce face de acolo incolo.cea mai buna masura este de patrulare si distrugere in permanenta a uneltelor gasite(plase, barci, camere de tractor, sticle lasate in apa ptr semne.etc).

pescuitorul
veteran
veteran

.

Mesaj de pescuitorul » 08 Dec 2006, 15:14

Ptr Axa:

din pacate pot face treaba asta numai ptr judetul sibiu.deci nu pot sa gandesc ptr o tara intreaga ptr ca nu am putere ptr asa ceva.dar cu siguranta in judet se simte ca se umbla pe balta.au cam prims frica
Imi pare rau ca nu va pot ajuta mai mult dar cu sfaturi si idei oricand.

ptr pikeman: la o actiune cu barca la limita cu jud bv am intrat putin si in zona ucea. dupa 200m deja am gasit 2 plase dar cu un singur caras care a scapat.era sa omor motorul de barca cu plasa alora. dar am luato(toate astea cu informarea directorului AVP Fagaras ca nu era zona mea).de la anu vreau sa am o cooperare mai stransa cu vecinii din amonte ptr combaterea braco.
da un semn si lasa nr de tel sa vorbim.ms

Scrie răspuns