Va rog ajutati-ma si pe mine cu o parere!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Va rog ajutati-ma si pe mine cu o parere!
As vrea si eu sa va da-ti fiecare cu parerea daca se poate si sa-mi spuneti si mie mai multe despre pescuit si despre peste!Eu,de exemplu am descoperit ca aceste lucruri sunt importante doar acum cativa ani(in jur de 4-5 ani)!De atunci sunt foarte captivat de acest sport foarte placut!Daca puteti dati-mi si mie niste sfaturi in acest domeniu ca eu consider ca inca sunt nou in chestiile astea!Orice sfat e binevenit!! 

Pescuitul este o minune a lumii si nu trebuie descoperit de cei ce nu merita!
re
Salut
O sa iau eu locul lui Paul si o sa-ti zic "Bine ai venit printre noi"
Ca sfaturi..uitate prin forum la topicurile mai vechi si vezi ce te intereseaza
Ca sfaturi..uitate prin forum la topicurile mai vechi si vezi ce te intereseaza

Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.
Re: re
He heionutz_gr scrie:Salut

Referitor la peste si pescuit.. se poate invata mai multe pe malul apei, sa mai "furi" de la unul, de la altul..
In Suceava ai destule ape cu peste pe care poti exersa atat pescuitul la artificiale cat si pescuitul la stationar.
As incepe cu raul Suceava, care, pe langa multimea de boisteni, poti prinde clean sigur (in zona Sucevei nu stiu ce alti pesti mai sunt, pe raul Suceava, ma refer la rapitor)
Alte balti care personal mi-au placut, au fost barajul de la Itcani (unde ai ocazia sa prinzi cu adevarat peste frumos), ar mai fi baltile acelea de langa Universitate (vreo 10 minute de mers), in special balta aceea de la ferma de cercetare (sau asa ceva). Acolo am vazut bibani foarte mari (in jur de kg).
Pentru pescuitul la stationar, se merita incercat si pe Hagicadar.
Ca sfaturi referitoare la pescuit, nu stiu ce as putea sa-ti dau, poate daca te intereseaza ceva anume... pescuitul fiind un sport cu destula teorie repartizata pe specii de peste si stiluri de pescuit.
In forum gasesti destule informatii, atat despre echipamentul de pescuit cat si despre modalitatile de a-l folosi.
Daca vrei sa afli ceva anume, scrii si speram sa te putem ajuta.
va multumesc mult pt urarea de bine!poi eu acum mai astept putzin sa vina vacanta si am destul timp sa "fur" de pe balti dupa aia
,in rest o sa mai citesc si eu mai multe de pe forum si unde o sa am nelamuriri o sa va anunt

raspuns
pe Suceava mai poti prinde biban(cam mic) dar si avat:incearca in aval de udesti pina la liteni la confluienta cu Siretul.Pe Siret poti pescui de la intratrea in tara (la Siret) pina la Budeni aval de Dolhasca-daca e sa ne referim doar la jud.Suceava-cam urmatoarele specii de rapitori:clean, avat(multi si mari in aval de confluienta cu Suceava),stiuca-pe acumularea Rogojesti este mai bine reprezentata,biban-mult dar mic,salau-cam in zona Dolhasca,somn- foarte rar.Pe lacul Hagi kadar nu mai ai ce prinde ptr. ca a fost cam braconat si din cite am auzit,se pare ca este revendicat de manastirea cu acelasi nume.Pe riul Moldova,aval de Arinis(la Gura Humorului)este zona de ses si poti prinde clean si pastrav(cam in zona Falticenilor:Baia,Sasca etc.) dar si aval de Humor.
-
- utilizator constant
Daca nu ai experienta in domeniul pescuitului iti sugerez sa incepi cu stationarul, echipamente ieftine ,nu pentru faptul ca ar fi bune dar dupa ce ai sa capeti experienta ai sa incepi sa ai anumite pretentii chiar si de la sculele de firma. Eu unul am inceput sa pescuiesc cu scule imprumutate de la cunoscutii mei . Ulterior am trecut pe trestie
(doamne ce vremeri...
) , telescopice no name (de bazar) , fibra de sticla, si acum pescuiesc cu "combinatie" jumatate din sculele mele sunt no name (se incapataneaza sa reziste) jumatate sunt de firma. Un singur sfat iti mai dau ca incepator nu te zgarci la consumabile (fir, ace, agrafe) De vreo 12 ani de cand pescuiesc am ramas la pescuitul pasnicului si sincer am satisfactii mari, in fond in asta consta pescuitul

nucus deocamdata am incercat doar la baia si la sasca,am sa vad weekend-u asta care e faza si pe la dolhasca!Si pt moment doar clean(cam micutz cei drept
dar e un inceput bun zic eu). ady daca stau si ma gandesc tot cu scule imprumutate am inceput si eu(prima oara cand am fost la peste a fost o obligatie,un pariu mai exact) si dupa ceva timp am inceput sa am si eu betele mele!Momentan am doar unu de firma,restu dealea de bazar(dar sa sti ca rezista super bine)