...mai lipseste doar un pas pana la sushi-ul dorit mai sus.
Un parazit despre care se stie foarte putin!
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Un parazit despre care se stie foarte putin!
...interesant ciclu

Am gasit mult mai multi intr-un avat anul trecutsteff scrie:![]()
@Matrix, fi sincer si recunoaste ca tu i-ai pus acolo ca dau bine la poza... glumesc.
Si mie mi se par foarte multi...
Am gasit balaurii astia in biban dar si in clean. Larvele acestor paraziti se gasesc in pielita care inveleste icrele aceasta fiind o zona bogata in oxigen. Lipsa oxigenului este cauza pentru care virmii parasesc pestele mort.In mod normal daca pestele este preparat corespunzator( prajit ) sau daca a stat cateva zile la congelator in afara senzatiei de scarba nu creaza alte neplaceri. Pentru mine este un motiv in plus pentru C&R- avem de castigat si noi si pestii 
totul pentru ape si pesti
Am fost in week-end la Stanca in bazinul de linistire Am prins 15 bibani la rotativa la primele ore ale diminetii . La curatare , surpriza: cam 70 % din ei erau infestati cu viermele asta nenorocit. Unul chiar l-am aruncat ca era plin de chisturi si niste chestii ciudate ca niste oua/chisturi de max. 2 mm in masa musculara, ma rog dracu stie ce erau. Asta pe care l-am aruncat avea si vreo 3-4 viermi in el. Restul curatat, prajit bine si papat (dupa ce am tinut pestele o noapte la frigider si am mai recoltat vreo 4-5 viermi dimineata)
Chisturile probabil ca erau tot viermii respectivi care stau incolaciti in masa musculara. Eu de cand am descoperit viermii astia am bibanii ca parteneri numai la pescuit si pozat-eliberat. Problema este sunt infestati cam peste tot si la DUNARE-DELTA , cam peste tot unde se gasesc pasari de apa caci parazitul de la pasari ajunge la pesti.Leonidas scrie:Am fost in week-end la Stanca in bazinul de linistire Am prins 15 bibani la rotativa la primele ore ale diminetii . La curatare , surpriza: cam 70 % din ei erau infestati cu viermele asta nenorocit. Unul chiar l-am aruncat ca era plin de chisturi si niste chestii ciudate ca niste oua/chisturi de max. 2 mm in masa musculara, ma rog dracu stie ce erau. Asta pe care l-am aruncat avea si vreo 3-4 viermi in el. Restul curatat, prajit bine si papat (dupa ce am tinut pestele o noapte la frigider si am mai recoltat vreo 4-5 viermi dimineata)
Un topic care merita citit de toti pescarii....
Nu-mi dati sfaturi! Stiu sa gresesc si singur!
-
bogdanpesc
- utilizator constant

L-am citit si eu ,postare cu postare,dar sunt un pic nedumerit.La cat de mare e gradul de infestare(stiu din proprie experienta)daca acest parazit ar fi daunator pentru om ,ar trebui sa avem spitalele pline de bolnavi.l.nikku scrie:Un topic care merita citit de toti pescarii....
Tineti cont ca in delta se mananca la greu peste pregatit in fel si chip.Am fi auzit de multe cazuri de imbolnaviri cu acest parazit
Sa nu-mi spuneti ca in 100% din cazuri pestele a fost foarte bine pregatit
Nici eu n-am auzit de cazuri de imbolnaviri la om, dar numai cand am vazut viermii, mi-a trecut pofta de mancat peste.Eu am gasit multi in biban dar si in clean.Si daca as avea certitudinea ca nu sunt daunatori pentru om,tot nu m-as atinge de pestii aia.Asa ca mai bine poza si eliberat(de eliberat ii eliberam oricum) 
Anul asta am gasit acesti viermi la avatii si la salaii de pe Dunare si ......au destui!!! 
Din ce am auzit cam toti pesti rapitori de pe Dunare sunt acum infestati, s-ar putea si la cei pasnici, dar nu stiu sigur.
Pentru mine e inca un motiv in plus sa fac numai Catch & Release!
Din ce am auzit cam toti pesti rapitori de pe Dunare sunt acum infestati, s-ar putea si la cei pasnici, dar nu stiu sigur.
Pentru mine e inca un motiv in plus sa fac numai Catch & Release!