suntem si Sibieni ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: suntem si Sibieni ?
hai sa vedem ce se va intapla dupa 22 febr...eu dupa sedinta aceasta ma voi hotara daca imi fac anul acesta permisul care totusi inseamna o suma frumusica si trebuie sa li se gaseseasca o justificare
unde se duc bani din amenzi???pai nicidecum in traista pescarilor ci in juvelnicul statului
de aia zic ca statul ar putea sa se implice mai mult din toate punctele de vedere,cu cate ilegalitati se intampla pe ape in toata tara sar mari bugetu serios...dar sa se aive in vedere inclusiv ilegalitatea de a pescui cu o undita in plus ptr a mai cizela pescari nu doar braconajul
am fost dezamagit rau de tot cand am vazut (ani dupa ani) retinanduse pesti sub dimensiunile legale, din toate speciile, indiferent de stilul de pescuit sau specie,se retin pesti de toate natiile si marimile.ma gandesc la cat lin si crapcean sa retinut pe barajul de la avrig,pestisori nici de o schioapa
unde se duc bani din amenzi???pai nicidecum in traista pescarilor ci in juvelnicul statului
de aia zic ca statul ar putea sa se implice mai mult din toate punctele de vedere,cu cate ilegalitati se intampla pe ape in toata tara sar mari bugetu serios...dar sa se aive in vedere inclusiv ilegalitatea de a pescui cu o undita in plus ptr a mai cizela pescari nu doar braconajul
am fost dezamagit rau de tot cand am vazut (ani dupa ani) retinanduse pesti sub dimensiunile legale, din toate speciile, indiferent de stilul de pescuit sau specie,se retin pesti de toate natiile si marimile.ma gandesc la cat lin si crapcean sa retinut pe barajul de la avrig,pestisori nici de o schioapa
-
- utilizator constant
Cred ca ultima partida am facuto prin noiembrie pe baraj la avrig si erau o gramada de meseriasi cu galetile plina de crapcean cat palma si peste 2-3 ani se plang ca nu trage domne!!! Culmea fix in ziua aia au venit in control si cei de la AJVPS, dar nu s-au sinchisit sa-l intrebe pe unu de ce a retinut pesti sub dimensiunea legala...
Dle Mihaitza, "de cativa ani buni" (cel putin 2 !!!), Ajvps Sibiu elibereaza permisele de pescuit ANPA, fara sa oblige pe nimeni sa devina membru si sa plateasca cotizatia respectiva ! In mod normal e optiunea dvs., si ramane libera, daca vreti sa pescuiti pe apele din Sibiu in calitate de membru Ajvps Sibiu, sau doar ca pescar simplu, in baza tarifului de acces aprobat de ANPA.Mihaitza84 scrie:...de cativa ani buni ma tot chinui sa aflu de ce naiba trebuie sa fiu membru AJVPS si sa cotizez 70 de lei ca sa-mi primesc permisul de pescuit, e absolut ilogic ceea ce se intampla.
Evident, pentru a sti lucrurile astea e suficient sa va informati si sa cititi prevederile legale si sa fiti la curent cu regulamentul de practicare a pescuitului recreativ care sta la baza autorizatiilor potrivit carora, Ajvps Sibiu se "ingrijeste"de apele care i-au fost atribuite de catre ANPA ! Toate aceste informatii, sunt publice si au fost mediatizate si rasmediatizate !
Din pacate tot evident este ca, atat pentru dvs. cat si pentru o multime de alti pescari ca si dvs., ramane mult mai comod sa va "mentineti" neinformati, nefacand nici cel mai mic gest in directia asta, ca mai apoi sa vorbiti fara acoperire doar pe baza parerilor si senzatiilor dvs., aratandu-va nemultumit de orice si punand totul in carca Ajvps Sibiu !
Mai pot sa spun doar ca, n-o sa vina nimeni niciodata sa va bage cu forta in cap astfel de informatii atata timp cat nu va intereseaza sa le stiti si sa le pricepeti ! Trebuie sa vreti totusi si dvs. ... macar un pic !

Si ca sa raspund si celorlalti curiosi in privinta amenzilor, si ce se intampla cu acei bani, eu zic sa intrebati pe cine trebuie, adica pe cei care le-au dat, adica politie, jandarmerie, inspectori ANPA, singurii abilitati sa constate actele de incalcare a legii si sa aplice (stabileasca) sanctiunile (prin procese verbale pe care tot ei le intocmesc)... deci nu pe reprezentantii Ajvps, care nu au aceste competente !
In schimb, din surse sigure

Si ca sa comentez un alt aspect mentionat aici, din pacate foarte adevarat, "multimile de meseriasi cu galetile pline de pesti sub dimensiunea legala" de cele mai multe ori sunt compuse din membri Ajvps Sibiu, cu acte in regula, adica cu permis valabil, cu cotizatie platita la zi, cu tot ce trebuie, superofensati ca te iei ...tocmai de ei, si... etc ! In general toti acesti "meseriasi", membri in regula ai Ajvps Sibiu, sunt si cei mai critici la adresa Ajvpsului care... nu face nimic pentru ei !
Concluzia ? Pai nu e decat una:
Ajvps Sibiu nu poate fi altceva decat, oglinda fidela a membrilor proprii !
PS: chiar daca suna naspa, sper sa nu luati acest mesaj ca pe o provocare, sau dorinta de polemica ! Am incercat doar sa fiu explicit, avand cele mai bune intentii !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
stiucarule daca sti la anumiti prieteni le poti aminti cu un telefon de sedinta .ca sa fie adecvata ,cu suficienti membri POTENTIALII . 

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
De acord cu tine miky,stim cu totii in ce tara traim si unde ajung toti banii nostri. Situatia de pe apele noastre nu poate fi schimbata din punctul meu de vedere in urmatorii 10 atat timp cat functiile de conducere din cadrul asociatiei sunt ocupate zic eu abuziv de aceleasi persoane ani la rand fara a se face vreun concurs in acest sens,totul stabilinduse pe criiteri politice sau tot felul de magari. Sau dv credeti ca d-nul Blaj sau Varga au vreo tragere de inima sa faca ceva pt a proteja fauna? Sau poate ca fac demersuri sau propuneri pe hartie asa de ochii lumi. Parerea mea este ca pana ce acesti doi ''veterani'' nu vor fi inlocuiti pt a lasa loc altora care isi doresc cu adevarat sa faca ceva, degeaba se schimba membrii comisiei.....si in acest fel mereu se vor gasi carcotasi pe forum si nu numa care sa critice si sa dea cu ''paru''. Atat timp cat te intalnesti cu o multime de membrii ''credinciosi'' pe la magazinele de pescuit si se plang ca nu se fac controale, ca se cer bani pe permis degeaba, ca la avrig si turnu se braconeasa pe rupte, stai si discuti cu ei amical si ii intrebi ce si-au mai cumparat, ce peste mai mananca....ramai surprins : ''pai mi-am luat si eu niste ancore,ma duc maine la turnu'' ....in concluzie,in ultimii 2 ani se vad ceva schimbari dar pana nu se va schimba mentalitatea fiecarui pescar,renuntand fiecare la ''hata'' din proprie initiativa fara sa astepte vreo amenda sa il sperie, ne putem certa si sfatui multa vreme pe forumuri si nu numai.
Asadar...fiti mai optimisti si vedeti partea buna a lucrurilor

Asadar...fiti mai optimisti si vedeti partea buna a lucrurilor

-
- veteran
fara a intra in vreo polemica ,personal as dori urmatorul lucru: sa deschid forumul asta intr`o zii si sa vad o postare a unui lider de la filiala care spune ca in data de X in zona x am amendat cu suma de x lei pe braconierul x pt ca pescuia ilegal sau dadea la hata sau avea setca in Olt etc.asta doreste fiecare pescar care plateste 30 lei in plus si o doreste acum cand se braconeaza ca in targu lu` Cremene nu la vara cand il prinde pe x ca da in prohibitie la albitura si 1500 de jandarmi in jurul lui.ACUM.DAR INSA NIMIC.
Se vede treaba ca nici macar mesajele de pe pagina asta nu le-ai citit, altfel ai fi inteles ca legea nu ii da voi liderului de filiala sa faca ceea ce iti doresti tu...chrisfisher scrie:fara a intra in vreo polemica ,personal as dori urmatorul lucru: sa deschid forumul asta intr`o zii si sa vad o postare a unui lider de la filiala care spune ca in data de X in zona x am amendat cu suma de x lei pe braconierul x pt ca pescuia ilegal sau dadea la hata sau avea setca in Olt etc..
-
- veteran
Cred ca toata vina o poarta dl.Miky ca se apuca sa scrie mesaje asa de lungi , explicite si la obiect.Deci domnule Miky va rog frumos sa le scrieti pe segmente ,ca sa poata fi citite si intelese de toata lumea.chrisfisher scrie:fara a intra in vreo polemica ,personal as dori urmatorul lucru: sa deschid forumul asta intr`o zii si sa vad o postare a unui lider de la filiala care spune ca in data de X in zona x am amendat cu suma de x lei pe braconierul x pt ca pescuia ilegal sau dadea la hata sau avea setca in Olt etc.asta doreste fiecare pescar care plateste 30 lei in plus si o doreste acum cand se braconeaza ca in targu lu` Cremene nu la vara cand il prinde pe x ca da in prohibitie la albitura si 1500 de jandarmi in jurul lui.ACUM.DAR INSA NIMIC.
Domnule Chrisfisher, angajatii asociatiilor NU au dreptul de aplica amenzi.Eventual ptr asa ceva puteti milita si scrie petitii catre Guvernul Romaniei in loc sa discutati discutii pe forumuri.Forumuri care cred ca nu le mai citeste nimeni de la pescari(unii si aceia foarte putini in comparatie cu marea masa) in sus.Si asta stiti de ce ?Ptr ca fiecare roman s-a nascut invatat, si inainte sa citeasca legea si s-o inteleaga isi da cu parerea, si de multe ori si-o mai si sustine cu vehementa desi nu a citit.Doar ca la urechea lui suna mai bine ,sau poate asa ii convine.Si cel mai bun exemplu este cel cu reciprocitatea, arhidiscutata, fiecare cu parera lui, si cand Miky a postat un raspuns oficial din partea statului tot au mai existat "pescari" mai documentati decat cei care au intocmit legea.
Referitor la postari din partea unui reprezentant al asociatiei in ceea ce priveste activitatea(amenzi,controale,etc) trebuie sa va multumiti cu ce va ofera domnul Miky.Din pacate dansul nu participa la actiunile de control , altele fiind atributiile dansului.
Si ca sa linistim apele, povestea cu amenda de 1400 lei ptr pescuit fara permis va pot da un raspuns scurt si concis ptr toata postarea : CITITI LEGEA.
La capitolul raspunderi si sanctiuni este primul articol si prima litera care spune cat este amenda ptr pescuit fara permis.
Deci inca odata ajvps-ul este devina .
Fir intins tuturor.

-
- veteran
maestre ,se vede treaba deasemenea ca cotizatia s`a marit cu 30 lei pe an insa braconierii sunt tot calare la Turnu-Rosu pe pod cu parasutele si hatarii sunt tot la Avrig sub baraj .deci???????????????nu avem voie sa dam amenzi ca asa zice legea atunci pt ce 30 lei sa ne cumparam fluierice sa speriem pescarii ca in filmele lui Louis de Funnes.in conditiile in care in germania cotizatia anuala este de 20 euro.maestreMihaiV scrie:Se vede treaba ca nici macar mesajele de pe pagina asta nu le-ai citit, altfel ai fi inteles ca legea nu ii da voi liderului de filiala sa faca ceea ce iti doresti tu...chrisfisher scrie:fara a intra in vreo polemica ,personal as dori urmatorul lucru: sa deschid forumul asta intr`o zii si sa vad o postare a unui lider de la filiala care spune ca in data de X in zona x am amendat cu suma de x lei pe braconierul x pt ca pescuia ilegal sau dadea la hata sau avea setca in Olt etc..
-
- veteran
egal nu mai conteaza.imi e mila de amaratii aia care nici nu au bani dar se imprumuta sau renunta la ceva doar de dragul de a fii in regula cu permisul de pescuit sau altii care nu au avut bani sa` vizeze pana in aceasta perioada a anului si au fost sanctionati.pescuitorul scrie:Cred ca toata vina o poarta dl.Miky ca se apuca sa scrie mesaje asa de lungi , explicite si la obiect.Deci domnule Miky va rog frumos sa le scrieti pe segmente ,ca sa poata fi citite si intelese de toata lumea.chrisfisher scrie:fara a intra in vreo polemica ,personal as dori urmatorul lucru: sa deschid forumul asta intr`o zii si sa vad o postare a unui lider de la filiala care spune ca in data de X in zona x am amendat cu suma de x lei pe braconierul x pt ca pescuia ilegal sau dadea la hata sau avea setca in Olt etc.asta doreste fiecare pescar care plateste 30 lei in plus si o doreste acum cand se braconeaza ca in targu lu` Cremene nu la vara cand il prinde pe x ca da in prohibitie la albitura si 1500 de jandarmi in jurul lui.ACUM.DAR INSA NIMIC.
Domnule Chrisfisher, angajatii asociatiilor NU au dreptul de aplica amenzi.Eventual ptr asa ceva puteti milita si scrie petitii catre Guvernul Romaniei in loc sa discutati discutii pe forumuri.Forumuri care cred ca nu le mai citeste nimeni de la pescari(unii si aceia foarte putini in comparatie cu marea masa) in sus.Si asta stiti de ce ?Ptr ca fiecare roman s-a nascut invatat, si inainte sa citeasca legea si s-o inteleaga isi da cu parerea, si de multe ori si-o mai si sustine cu vehementa desi nu a citit.Doar ca la urechea lui suna mai bine ,sau poate asa ii convine.Si cel mai bun exemplu este cel cu reciprocitatea, arhidiscutata, fiecare cu parera lui, si cand Miky a postat un raspuns oficial din partea statului tot au mai existat "pescari" mai documentati decat cei care au intocmit legea.
Referitor la postari din partea unui reprezentant al asociatiei in ceea ce priveste activitatea(amenzi,controale,etc) trebuie sa va multumiti cu ce va ofera domnul Miky.Din pacate dansul nu participa la actiunile de control , altele fiind atributiile dansului.
Si ca sa linistim apele, povestea cu amenda de 1400 lei ptr pescuit fara permis va pot da un raspuns scurt si concis ptr toata postarea : CITITI LEGEA.
La capitolul raspunderi si sanctiuni este primul articol si prima litera care spune cat este amenda ptr pescuit fara permis.
Deci inca odata ajvps-ul este devina .
Fir intins tuturor.