Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 16 Feb 2013, 15:57
astazi, o partida de pescuit... pardon, o plimbare pe malul oltului
itinerariul ne-a dus si pe la turnu rosu - am numarat 44 de nenorociti care faceau genocid la scobar fara nici o frica
totusi am intalnit si 4 baieti care dadeau legal dupa clean la pestisor - astazi fara rezultat insa acum cateva zile numai unul din ei a luat 9 cleni care au insumat 12 kg

- au avut bucati si de 2 kg
in concluzie: se poate prinde peste si legal si sportiv, insa la noi mai bine e ,,la rupere"
Nihil Sine Deo
-
danstiucaru
- veteran

fain ca teai ales cu o plimbare azi nu a fost frig si nici nu a batut vantu....si eu am vrut sa ies la o plimbare doar ca mam uitat in rezervor si am vazut un gol de motorina de mam linistit
faina treaba cu cleni(aia prinsi la pescuti)
-
SVF
- veteran

Albuletu Alexandru scrie:astazi, o partida de pescuit... pardon, o plimbare pe malul oltului
itinerariul ne-a dus si pe la turnu rosu - am numarat 44 de nenorociti care faceau genocid la scobar fara nici o frica
totusi am intalnit si 4 baieti care dadeau legal dupa clean la pestisor - astazi fara rezultat insa acum cateva zile numai unul din ei a luat 9 cleni care au insumat 12 kg

in concluzie: se poate prinde peste si legal si sportiv, insa la noi mai bine e ,,la rupere"
Stii cumva daca tipu ala care a prins 12 kg de clean, i-a retinut pe toti?Te intreb serios,deoarece daca e asa,pentru mine unul nu e cu nimic mai presus decat aia care "pescuiau" prin alte metode.Nu de alta,dar datile viitoare cand va mai iesi la pescuit,posibil sa nu mai prinda nimic,si se va intreba ca prostu "de ce".Si asta-i valabil si in cazul avatului(ca tot iti place) dar si a altor pesti.
-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 16 Feb 2013, 21:58
sincer nu stiu daca i-a retinut pe toti sau mai putini sau deloc... in ceea ce spui tu ai mare dreptate, insa parca mai bine vad 9 cleni prinsi la pestisor( care au tras cu adevarat) si bagati in traista, decat 10-15 kg de scobar luati la, cum se zice mai nou, ''furnica'' - asta ca sa nu mai vorbim de cei raniti si scapati...
si parerea mea coincide cu a ta: nu inseamna ca daca ai prins un sac de peste trebuie sa-l duci tot acasa... cum am mai spus-o si cu alte ocazii si eu mai duc peste acasa, dar niciodata sub dimensiune sau mai mult decat pot manca la o masa sau doua cu familia...
Nihil Sine Deo
-
danstiucaru
- veteran

nu ca ma dau in vant dupa zapada dar la jumatatea luni febroarie nu era normal sa ninga?ploua de azi dimineata
-
ily
- veteran

Albuletu Alexandru scrie:astazi, o partida de pescuit... pardon, o plimbare pe malul oltului

vreau sa sustin ceea ce a scris Alex mai sus cu o poza facuta la plecarea noastra de acolo.Alex a numarat 44 pe care nu i-am prins pe toti in poza dar cat am stat noi acolo mai plecasera aproximativ 10 "pescari".
Uploaded with
ImageShack.us
-
nik_01
- junior

sport national...cineva a luat amenda in valoare de 1400 lei saptamana trecuta la avrig pt ca pescuia la pluta cu varga fara a avea permis iar nenorocitii astia pescuiesc la ''hata'' fara nici o retinere prinzand zeci de kg de peste

fara sa ii deranjeze prea mult cineva, doar controalele venite din sb pt ca bietul paznic din turnu e depasit de situatie.
-
Mihaitza84
- utilizator constant

Nu va agitati baieti ca mintenasi vin reprezentanti AJVPS sa ne ceara banu pe permis + 30 de lei pentru intarirea pazei si astia de la Turnu si de la Avrig isi vad in continuare de treaba, macar de s-ar justifica bani ceruti pe permis. In afara de asta de cativa ani buni ma tot chinui sa aflu de ce naiba trebuie sa fiu membru AJVPS si sa cotizez 70 de lei ca sa-mi primesc permisul de pescuit, e absolut ilogic ceea ce se intampla. Nu am nimic impotriva sa platesc acei bani dar macar sa vad ca se iau masuri impotriva astora de pescuiesc ilegal, nu cum zicea cineva mai sus sa amendeze batraneii care is vai steaua lor ca pescuiesc cu o undita la pluta si pe astia de fac prapad ii lasa in pace!!!
-
liliacul007
- utilizator constant

Sunt curios tipul care a luat amenda 1400 ron la Avrig......cine ia dat amenda ? Unde se vor plati banii, daca se vor plati ? Care sunt criteriile cand dai o amenda.......in functie de fapta, gravitate, etc???.....adica e fixa pentru toata lumea, ......nu are importanta ca faci genocid pe Olt sau ai prins un clean sub dimensiunea legala???....................Daca e cineva care sa lamureasca lucrurile astea, m-as bucura..............ms
-
tibster
- junior

Am fost anul trecut de 8 ori la pescuit, pe Olt. Am un bat de spinning cu vreo 30 de voblere, linguri, rotative. Am retinut in total 5 pesti: 2 cleni, 1 avat, 1 biban si 1 stiuca. Niciun peste nu avea sub 500 g, niciun peste nu avea peste 1,5 kg. Nu am permis, nu am vrut sa imi fac. Urmaresc forumul de 2 ani de zile si in fiecare iarna aceleasi probleme, acelasi Olt, cred ca si aceeasi oameni care isi fac veacul pe acelasi Olt, pescuind ilegal-ghiorlanesc. Taicameo are cotizati vreo 30 de ani, poate cu 1-2 ani intrerupere. Mi-a spus anul trecut sa imi fac si eu permis, l-am refuzat politicos si i-am spus ca atunci cind o sa vina aia sa ma intrebe de permis o sa le arat mainile ca sa imi puna catusi pe ele. Sunt "branconier", nu?
Nu o sa imi fac permis nici anul acesta din cauza pozei postate de ily. Taicameo o sa cotizeze si anul asta cu toate ca i-am aratat poza. S-ar putea ca totusi sa mai merg sa imi ruginesc rotativele pe Olt, de vreo citeva ori in vara asta. In caz ca o sa vina controlul o sa ii rog sa ma lege. Vreau sa ajung la tv ca cel mai mare braconier al tarii. Cum dracu sa ii dai 1400 de lei amenda unuia cu varga la pluta? wtf? In ce tara traim?