Simt pestii durerea ? - reloaded

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gogol
veteran
veteran

Re: Simt pestii durerea ? - reloaded

Mesaj de Gogol » 18 Ian 2013, 11:40

Sincer? La cat peste am prins si curatat, eu cred ca simt durerea. Probabil nu o concep ca noi dar o simt.

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 18 Ian 2013, 13:05

eu cred ca simt durerea.daca nu ar fi durere,nu ar fi frica si nici instinctul de conservare care in general se manifesta prin fuga.astfel pestii ar deveni foarte curajosi,atat de curajosi incat s-ar uita in gura stiucii.deci daca fug,inseamna ca o fac pentru ca stiu ca daca sunt mancati sau prinsi nu se mai perpetueaza specia?! asta ar insemna sa aiba constiinta,ceea ce nu prea cred...deci cred ca durerea este una dintre setarile oricarei jivine de pe pamant.
in urma studiului facut de savanti cu carligul in falca,au constatat ca nu sar pestii in sus de durere,dar acesti savanti cand isi taie unghiile oare sar pe tavan???
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 18 Ian 2013, 17:00

de simtit o simt. numai ca avand mai putini receptori nervosi, senzatia este mai redusa. cat despre studiu in sine... injectatul unui animal cu acid sau venin nu mi se pare stiinta ci o porcarie.

bogdan_h
junior
junior

Mesaj de bogdan_h » 18 Ian 2013, 22:32

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 18 Ian 2013, 22:50

concluziile de genul "i-am bagat pestelui un carlig in gura, i l-am scos si pe urma tot s-a hranit", sunt retarde. eu unul mananc atunci cand ma doare maseaua. nu-mi convine, dar trebuie sa mananc. sa nu mai vorbesc de faptul ca mi-am bagat un carlig in mana, mi l-am scos singur si nu am urlat pe malul baltii. un animal cu mai putini receptori nervosi va avea reactii chiar mai putine. asta nu inseamna ca nu simte. maine poimaine o sa vina un cercetator de ala sa ne spuna ca a vorbit el cu un peste si i-a spus ala ca nu simte nimic.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Ian 2013, 14:52

grizzly scrie:... injectatul unui animal cu acid sau venin nu mi se pare stiinta ci o porcarie.
lasa ma paiu din ochiul altora :wink: , pestele se zbate ca sa-si salveze viata doar ca tu sa te distrezi :wink: , nu santem tocmai usi de biserica , noi astia pescarii .

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 19 Ian 2013, 16:53

m-ai lasat pe ganduri cateva minute. din pacate nu pot contesta in niciun fel punctul tau de vedere.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 19 Ian 2013, 17:25

grizzly scrie:.... maine poimaine o sa vina un cercetator de ala sa ne spuna ca a vorbit el cu un peste si i-a spus ala ca nu simte nimic.
da, da, cercetatorii englezi, astia descopera si pe draqu gol :twisted:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 20 Ian 2013, 13:25

Mah, pent durere este nevoie de centri nervosi superiori! Pe asta se bazeaza si anestezia generala. In plus este nevoie de receptori pe care vrem sau pestii nu-i au, cel putin nu al nivelul organismelor superioare (uperioare strict sub aspectul scalei evolutiei :roll: ) Reactie de fuga sau aparare exista si in afara durerii. Ganditi-va ca peste odata prins trage ca nebunul, in timp ce un taur agatat cu un belciug de nas vine ca un mileusel. Cu certitudine intepatul unui peste apoi drillul declanseaza o reactie de aparare dar a nu e neaparat durere. Daca ar fi durere catch&rease ar fi o forma foarte rafinata de sadism...

Scrie răspuns