Vorbesti din trecut, astazi mi se pare ca vorbim de cerere si oferta. Ajutam menegementul prin cotizatia noastra care de fapt reprezinta permisul de a pescui pe apele unei asociatii si primim ce o chitanta si multumirile de rigoare.zavera scrie:lucky_51 scrie:A stiu, este usor sa stai sa astepti sa faca altul treaba, sa umple "cineva" apele de peste, sa le pazeasca, iar tu, eventual, sa ai numai grija alegerii locului unde sa te distrezi si sa vii acasa cu sacul plin de peste.zavera scrie:
Sa nu uitam ca cei cativa lei dati pentru cotizatii sant de la cei multi ce fac parte din asociatie. Cand ai spus ,,menagement catastrofal'' ai avut in vedere cred faptul ca administrarea banilor celor multi produce acest lucru si nicidecum ca taxele sant prea mici ?
oameni buni, acel "cineva" nu exista !
PERMISE 2013
Moderatori: Adelin, dr.pike, tudor, johnnybravo, Moderatori
Re: PERMISE 2013
[/quote]lucky_51 scrie:zavera scrie:
Vorbesti din trecut, astazi mi se pare ca vorbim de cerere si oferta. Ajutam menegementul prin cotizatia noastra care de fapt reprezinta permisul de a pescui pe apele unei asociatii si primim ce o chitanta si multumirile de rigoare.
Gre?it ! Vorbesc din prezent, poate ?i din viitor !
Am citit tot aici de o asocia?ie, care administreaz? un lac (Snagovul). Nu cer oamenii aia decât permis ANPA, procurat de la ei sau de oriunde altundeva. Au organizat ?i un concurs la r?pitori, unde în jum?tate de zi, câ?tig?torul a prins 42 de pe?ti peste m?sura legal?, ?i unde fiecare concurent a prins pe?te. Pe o ap? public? !
Asocia?ia aia are ?i un site, am v?zut poze cu braconieri prin?i, cu plase distruse, cu patrul?ri zilnice (cu sau f?r? poli?ie).
Tot acolo am v?zut c? organizeaz? ie?iri, au oferte speciale de la furnizorii de servicii (pensiuni, patroni de balt? etc), organizeaz? pescuituri la Dun?re ?i-n alte locuri. To?i sunt voluntari, î?i sacrific? timpul liber, concediile, sunt uni?i ?i prieteni.
Probabil fac ?i alte lucruri, poate fac ?i gre?eli. Dar fac, totu?i e clar c? fac, ?i ofer? m?car o speran??.
M? opresc aici, altfel m? acuza?i de publicitate în favoarea unor oameni pe care nici m?car nu-i cunosc.
Am citit aici ?i post?rile unor oameni respectabili, cu deosebit bun sim? ?i capacitate de în?elegere a lucrurilor. Ei respect? legile ?i regulile bunului sim? ?i, mai ales, îi îndeamn? pe ceilal?i s? le urmeze exemplul. Constituie a doua speran?? !
Mai sunt si colegi de forum, pleca?i vremelnic sau definitiv din România, dar care au bun?voin?a s? ofere informa?ii (îl citez pe anem).
Deci, a treia speran?? !
?i mai exist? mul?i care nu posteaz?, dar care citesc ?i constat? c? gândesc la fel. Alt? speran?? !
Domnilor, l?sa?i-m? s? sper c? se poate !
Cu patetism,
zavera, din Clubul proscri?ilor
...te lasam , ca doar tot asa am sperat si noi ani la rand si te asigur ca mai sunt unii care inca mai "spera".......... cu ochii deschisi !zavera scrie:...
Domnilor, l?sa?i-m? s? sper c? se poate !
zavera scrie:
A stiu, este usor sa stai sa astepti sa faca altul treaba, sa umple "cineva" apele de peste, sa le pazeasca, iar tu, eventual, sa ai numai grija alegerii locului unde sa te distrezi si sa vii acasa cu sacul plin de peste.
Asteptati degeaba, va multumiti cu satisfactii provizotii (gen: Mama, ce le-am tras-o pe net!)
Mai deschideti si topice pe net, in noiembrie, cand stiti ca permisele apar in martie-aprilie, in cel mai fericit caz ! ASTA SCRIE TOT PE FORUMUL ASTA, DAR SI PE ALTELE !
si cereti postari on topic !
Mah fac ce fac si nu ma pot abtine ...
Colegu( de forum si pasiune) , sa nu te superi pe mine da' chiar nu ma pot abtine sa nu te intreb : tu ce ai facut concret pentru imbunatatirea situatiei pescuitului in Ro? Si nu intreb tendentios ci chiar sunt curios ! Poate ca ai scris pe undeva mai sus chestii concrete dar nu am avut rabdare sa citesc tot si in acest caz imi cer scuze!
Desi eu ...eu fac parte din aia superdezamagiti si obositi
Multumesc .
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Zamfi, e incorecta intrebarea pentru ca
1. din cate am inteles, omul a sosit recent in Romania
2. daca nu a facut pana acum are tot timpul sa faca de-acum
3. numa cei care au facut ceva in ultimii 5 ani au voie sa vorbeasca? ca atunci ar fi o liniste mormantala pe aici...
1. din cate am inteles, omul a sosit recent in Romania
2. daca nu a facut pana acum are tot timpul sa faca de-acum
3. numa cei care au facut ceva in ultimii 5 ani au voie sa vorbeasca? ca atunci ar fi o liniste mormantala pe aici...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
1. Am pescuit (de la 14 ani cu permis), am respectat regulamentele b?l?ilor, respectiv pentru apele publice.Zamfi scrie:zavera scrie:
A stiu, este usor sa stai sa astepti sa faca altul treaba, sa umple "cineva" apele de peste, sa le pazeasca, iar tu, eventual, sa ai numai grija alegerii locului unde sa te distrezi si sa vii acasa cu sacul plin de peste.
Asteptati degeaba, va multumiti cu satisfactii provizotii (gen: Mama, ce le-am tras-o pe net!)
Mai deschideti si topice pe net, in noiembrie, cand stiti ca permisele apar in martie-aprilie, in cel mai fericit caz ! ASTA SCRIE TOT PE FORUMUL ASTA, DAR SI PE ALTELE !
si cereti postari on topic !
Mah fac ce fac si nu ma pot abtine ...![]()
Colegu( de forum si pasiune) , sa nu te superi pe mine da' chiar nu ma pot abtine sa nu te intreb : tu ce ai facut concret pentru imbunatatirea situatiei pescuitului in Ro? Si nu intreb tendentios ci chiar sunt curios ! Poate ca ai scris pe undeva mai sus chestii concrete dar nu am avut rabdare sa citesc tot si in acest caz imi cer scuze!Insa atentioneaza-ma si o sa citesc! Pentru ca ,daca actiunile tale au fost concrete , sunt convins ca avem ce invata si vom urma exemplu.Cel putin eu .
Desi eu ...eu fac parte din aia superdezamagiti si obositiAsta e,n-am ce face!
Multumesc .
2. Apoi, am dat bacul, examene, teste, etc ?i aproape doi ani nu am ie?it la pescuit, pu?inele scule pe care aveam le-am d?ruit unui vecin.
3. Apoi am lipsit din ?ar? (trei ani f?r? o lun?), am venit doar cate cca o lun? în vacan?ele de var?. De fiecare dat?, cateva zile le rezervam pentru o excursie în Delt?.
4. Anul acesta am revenit în ?ar? (la sfîr?itul lui august) ?i am fost de cîteva ori la pescuit. Mai întai mi-am cump?rat, online, cateva scule ?i am f?cut cateva ie?iri la pescuit. La fel, am respectat legile, plus faptul c? nu am re?inut nici un pe?te, chiar în situa?ia în care aveam dreptul la asta.
Tot pu?inul ?sta l-am f?cut pentru mine propria pl?cere ?i relaxare, iar pentru îmbun?t??irea pescuitului în Ro, chiar nu am f?cut nimic ! ?i nici nu cred c? voi putea face ceva, pentru c?, în afar? de a respecta legea, de a-mi respecta colegii, nu m? pricep s? fac altceva.
Poate doar s? mai scriu cate ceva pe site ?i s? pledez pentru civism ?i solidaritate.
?i pentru Romania, ?ara unde vreau s? pescuiasc? ?i copiii mei, dac? voi avea!
Acela?i proscris, zavera
zavera scrie:
1. Am pescuit (de la 14 ani cu permis), am respectat regulamentele b?l?ilor, respectiv pentru apele publice.
2. Apoi, am dat bacul, examene, teste, etc ?i aproape doi ani nu am ie?it la pescuit, pu?inele scule pe care aveam le-am d?ruit unui vecin.
3. Apoi am lipsit din ?ar? (trei ani f?r? o lun?), am venit doar cate cca o lun? în vacan?ele de var?. De fiecare dat?, cateva zile le rezervam pentru o excursie în Delt?.
4. Anul acesta am revenit în ?ar? (la sfîr?itul lui august) ?i am fost de cîteva ori la pescuit. Mai întai mi-am cump?rat, online, cateva scule ?i am f?cut cateva ie?iri la pescuit. La fel, am respectat legile, plus faptul c? nu am re?inut nici un pe?te, chiar în situa?ia în care aveam dreptul la asta.
Tot pu?inul ?sta l-am f?cut pentru mine propria pl?cere ?i relaxare, iar pentru îmbun?t??irea pescuitului în Ro, chiar nu am f?cut nimic ! ?i nici nu cred c? voi putea face ceva, pentru c?, în afar? de a respecta legea, de a-mi respecta colegii, nu m? pricep s? fac altceva.
Poate doar s? mai scriu cate ceva pe site ?i s? pledez pentru civism ?i solidaritate.
?i pentru Romania, ?ara unde vreau s? pescuiasc? ?i copiii mei, dac? voi avea!![]()
Acela?i proscris, zavera
Dupa ce ne-ai relatat aici copii tai vor deveni soldati si nicidecum pescari.
un comentariu fara rost ... fiecare face ceea ce doreste in viata fara a trebui judecat si cu atat mai mult luat la misto pe vreun forum. daca omului i-a facut placere ceea ce a facut atunci bravo lui ...lucky_51 scrie: Dupa ce ne-ai relatat aici copii tai vor deveni soldati si nicidecum pescari.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Copiii mei vor deveni exact ce vor alege ei s? fie !lucky_51 scrie:zavera scrie:
1. Am pescuit (de la 14 ani cu permis), am respectat regulamentele b?l?ilor, respectiv pentru apele publice.
?i pentru Romania, ?ara unde vreau s? pescuiasc? ?i copiii mei, dac? voi avea!![]()
Acela?i proscris, zavera
Dupa ce ne-ai relatat aici copii tai vor deveni soldati si nicidecum pescari.
Dac? voi avea parte de ei, vor putea face exact ce am f?cut ?i eu : î?i vor alege singuri carierele, hobby-urile, prietenii ?i partenerii/-ele de via??. Iar eu sper s?-i pot ajuta.
Adic?, vor avea exact libert??ile de care am beneficiat ?i eu din partea alor mei ! Sau mai multe, pentru c? societatea nu st? pe loc !
Dar e prea devreme s? m? gandesc de-acum la asta! Mai am multe de f?cut pan? atunci, în primul rand s? le g?sesc ...o mam? !
Cred c? pot s? vorbesc deja de ex-prietena mea !
Mul?umesc, anem !anem scrie:un comentariu fara rost ... fiecare face ceea ce doreste in viata fara a trebui judecat si cu atat mai mult luat la misto pe vreun forum. daca omului i-a facut placere ceea ce a facut atunci bravo lui ...lucky_51 scrie: Dupa ce ne-ai relatat aici copii tai vor deveni soldati si nicidecum pescari.
Dar sunt "vaccinat" împotriva r?ut??ilor unora. Am avut parte si de mai rele !